Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

nu mai e nimeni sa-si dea cu parerea de ideile mele tre sa iau niste decizi si nu as vrea sa gresesc,sa cumpar ceva care sa nu-mi fie de folos(nu sant sigur de alegerea magnetilor)

Link spre comentariu

salutare,tocmai m-am intors de la servici unde am mai vb cu colegi si cred ca o sa merg pe varianta http://www.supermagnete.de/rum/Q-40-10-10-N cred ca in seara asta o sa fac comanda daca nu ma doare maseaua binenteles(ca am ceva probleme cu o maseluta) deci pentru modelul asta de magneti cam ce sarma ar trebui sa caut si cate spire tre sa aiba bobina,daca o fac pentru 12v inca ceva poate cineva sa estimeze cam ce putere(w)ar fi? ms. mult

Magneti sunt f mici nu stiu daca poti sa scoti mai mult de 200w, acum tu decizi in functie de ce bani poti pune la asa ceva.
Link spre comentariu

Daca ai acces la strung ,freza , esti norocos ,dar nu te entuziasma prea tare findca puterea care am spus ca o poti obtine este maximum ce poti scoate din magneti ,acum depinde si la ce randament poti scoate generatorul,sa zicem 80% apoi caderea pe diode care nu este de neglijat mai ales la tensiuni de 12v unde curentul atinge valori destul de mari si mai pierzi 10% mai sunt si alte probleme de luat in consideratie , cert e ca ramin cam 350w la puterea nominala de 9-10m/s viteza vintului , cind faci esirea din vint.Nu am timp sa aprofundez acum dar inainte de a comanda magneti ar trebui sa mai te documentezi .FLORIN TANSA ar putea sa te ajute cu calcule exacte ,vezi ca are un sait da o cautare .

La cata treaba am nu prea am avut timp de forum dar incerc sa fiu si eu mai prezent printre voi.Iar de ajutat la calcule ce e mare lucru? il voi ajuta eu ,magnetii spun tot , chir si el singur poate face, eu am explicat la inceputul topicului cum se face . De discutat si invatat e bine so facem aici ,sa mai invete incepatorii noi veniti ,nui plasam de la unu la altul . sa-mi spuneti daca nu am drptate?
Link spre comentariu

nu mai e nimeni sa-si dea cu parerea de ideile mele tre sa iau niste decizi si nu as vrea sa gresesc,sa cumpar ceva care sa nu-mi fie de folos(nu sant sigur de alegerea magnetilor)

Parerea mea e sa te hotarasti la ce putere vrei generatorul, ca ideie pentru 1kw magneti sunt 50x25x10 mm N42 24buc, cu acesti magneti ai putea sa scoti puterea asta ,mai departe aproximezi singur marimile.spor la treaba
Link spre comentariu

Parerea mea e sa te hotarasti la ce putere vrei generatorul, ca ideie pentru 1kw magneti sunt 50x25x10 mm N42 24buc, cu acesti magneti ai putea sa scoti puterea asta ,mai departe aproximezi singur marimile.spor la treaba
nu am o anumita preferinta ideea e ca vreau sa investesc cat mai putin si sa fie functional,sa nu fiu dezamagit la sfarsitul proiectului ca am investit(nu conteaza cat) si sa nu fie functionalidea e ca asta ff mic ca putere sa fie ceva de test sa vad daca sant capabil sa-l fac daca am vant etc in concluzie test. nu vreau sa bag bani in magneti mari scumpi si datorita experiente(care nu o am)sau a vantului sa nu pot sa scot nici cat as reusi sa scot cu acestia mici in cazul in care constructia decurge conform planului. oricum ms eu as merge pe varianta sa fac cu acestia mici ca la sfarsit sa am satisfactia ca e facut de mana mea,nu vreau deocamdata o anumita putere
Link spre comentariu

salut, aliusa , initial eu am inceput cu magneti recuperati din hard discuri stricate, si cu 8 magneti pe fiecare disc stator cu 6 bobine nu am scos mai mult de 30 w, idee este buna sa incepi cu ceva mai mic si putin costisitor , dar marimea aleasa de tine 401010 mi se pare mie cam alungita mai bine incerci o forma mai dreptunghiulara ca astia : http://www.supermagnete.de/rum/Q-19-13-06-N

Link spre comentariu

salut, aliusa , initial eu am inceput cu magneti recuperati din hard discuri stricate, si cu 8 magneti pe fiecare disc stator cu 6 bobine nu am scos mai mult de 30 w, idee este buna sa incepi cu ceva mai mic si putin costisitor , dar marimea aleasa de tine 401010 mi se pare mie cam alungita mai bine incerci o forma mai dreptunghiulara ca astia : http://www.supermagnete.de/rum/Q-19-13-06-N

da cred ca sant mult mai buni,stateam in dubi si eu de forma celor alesi de mine. la acestia cam care ar fi configuratia bobinei(nr de spire,forma sectiunea firului tot pentru 12v,si daca se poate estima cam la cat ar ajunge w) ms. mult
Link spre comentariu

Hai sa va spun ce mica-mare problema am mai avut:luni, dupa marea ridicare, pe la ora 5 dupa masa, elicea mea se invartea ca un stepper coolspeak.gif

Cauza:una din cele 6 diodele din cutia conexiuni de sub generator(diode care formeaza o mica punte trifazica care alimenteaza doua leduri de putere care lumineaza cand baga generatorul) s-a ars, asa ca aveam un scurt de toata frumusetea pe o faza.

Problema:dat fiind faptul ca troliul era prea firav, imi era frica ca s-o mai cobor si s-o urc inca o data , am incercat sa ''pusc'' diodele de jos.

Bineinteles ca diodele s-au impuscat(am facut intai o proba cu una jos, cuplata la un acumulator de masina, care efectiv a explodat), dar nu s-au dezintegrat, asa ca acum aveam toate fazele in scurt.

Solutia a fost sa iau alt troliu, adica asta

http://www.prolift.ro/winci-manual-model-pro-wc.html

,dat jos stalpul, smuls diodele si condensatorul de filtraj umflat-6800 micro la 35V. si ridicat la loc.

Nedumerirea mea cea mare este de ce s-a ars dioda?(MBR360, adica 3A 60V)

Este a doua oara cand patesc chestia asta, prima oara am crezut ca s-a gripat un rulment si am desfacut generatorul, cu tot chinul de rigoare.

Tensiunea din generator nu a sarit de 24-28V-era pe incarcare, iar ledurile(care au scapat nevatamate) sunt alimentate printr-un regulator de CC.

Pareri?

Link spre comentariu

ipa facatura facatura , unii n-au nici bun simt cand fac asa ceva,nu0i intereseaza decat sa vanda , oameni de genul trebuie impuscati la zid . oricum eu ma gandesc ca pentru a aprinde un led nu e nevoie de o dioda babana de 30 amperi(kalus), un 1n4004 era suficient , voi ce parere aveti ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări