Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

continuarea de la minielicea .restul pozelor aici.Constructia lor a durat 1ora, uneltele folosite o toparisca. :dagaurile de pe pale se vad de la cuile de la acea sipca de tei mai intai am scos cuiele si apoi mam apucat de treaba de aceia se vad acele gauri.

Link spre comentariu

salut costele , vrei sa vezi ce turatie poate prinde?, in gol presupun, cand am scapat-o pe a mea sunt sigur ca uneori depasea 1500 ture la minut , cred ca diametrul e aprox 60 cm la fal ca si la mine , eu nefacandu-i furling, (nu cred ca se merita la un asa diametru) si aveam doar franare dinamica , am puso in scurt, cred ca sa ars o faza din stator si chiar daca as fi vrut eu so mai franez nu am mai putut, apoi pe rand sau dus si celelalte 2 faze, , pun o poza cu cea ai ramas din ea eu am observat ca ai facut capetele palelor drepte ,eu le fac rotunde ,are vreo importantza?

Link spre comentariu

salut costele , eu am observat ca ai facut capetele palelor drepte ,eu le fac rotunde ,are vreo importantza?

salut, nare nimic doar sa faci rotundul acela la fel dupa axa cercului elici .frumos!
Link spre comentariu
Vizitator tranuleamircea

pentru arcadius. salut. pentru un generator de 2.5kw cat de mari trebuie sa fac palele?am trei dulapi

salut costele , eu am observat ca ai facut capetele palelor drepte ,eu le fac rotunde ,are vreo importantza?

salut, nare nimic doar sa faci rotundul acela la fel dupa axa cercului elici .frumos!
Link spre comentariu
pentru arcadius. salut.

Bine ai venit,

banuiesc ca daca tot esti nou teai uitat si pe tot topicul cu eoliana mea ,

acolo am sacris tot despre ia .

Oricum iti trebuie pala de 2m iar diametru de 4m al elici.

spor la treaba

Link spre comentariu

@delfy, de ce nu vrei sa intelegi ca acele contacte mobile iti vor crea numai probleme:-cuprul oxideaza-iarna se va depune pe ele zapada/gheata-o complicatie inutila la intretinere si sistem de fixare pe suportProblema rasucirii/dezrasucurii cablului pe teava este cea mai lipsita de importanta in exploatarea eolieneiDaca vrei sa asculti sfaturile celor care au experienta in exploatarea turbinelor si stiu ce spun, bine, daca nu, treaba ta.Spor.

Link spre comentariu

un test cu mini eoliana pe youtube.

minieoliana finalizata si pregatita pentru Ciprian la scoala ca tema la tehnologica.

Link spre comentariu
Vizitator dutuc

Salutam, ca tot veni vb. de elice de test, ca sa nu stricam material bun (lemn de tei) vecinu a propus sa facem prima elice din lemn de brad si putin mai mica. Asteptam opinii si sfaturi ca sa nu gresim cu cea buna din lemn de tei care va tebui sa aiba 3m in diametru.

Link spre comentariu

Ma orientasem la magnetii cu dimensiunile de 50X50X25. Discul are 10 mm grosime si diametrul de 360mm(si habar nu aveam ca are vreo importanta grosimea discului), pana cand am stat de vorba cu domnul Paraipan, si mi-a explicat multe lucruri pe care nu le luasem in cansiderare, atunci cand m-am apucat de constructia eolienei, si ii multumesc ca mi-a deschis ochii. Nu o sa abandonez proiectul, dar am sa-l il opresc pentru o lunga perioada de timp, din cauza bugetului si mai ales ca nu sunt sigur ca imi pot amorsa investitia nici in 5 ani. Vantul bate asa cum am spus mai sus ,c-am 7-8 luni pe an, dar cu 4-5 mps (media) si nu prea renteaza(De ex acum am 6 mps) . Oricum nu am sa renunt si am sa strang ce pot pana cand va fi gata.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare tuturor! Va rog sa-mi ziceti adresa unui magazin on-line de unde-mi pot comanda rasina pentru stator si rotoare si denumirea sau tipul acesteia precum si cantitatea necesara. Mentionez ca am magneti de 50*25*10 si bobine pt 12 v. Rotoarele pentru mgnetii acestia ar trebui sa aiba 250mm diametru? Va multumesc!

Iti trebuie rasina epoxidica (EPOJET) cantitatea pentru stator si rotoare cam 2litri , o poti gasi pe net cauta dupa pretul care vrei pe google.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări