rinaldoparaipan Postat Mai 1, 2011 Partajează Postat Mai 1, 2011 1.Cablul de coborare trece prin teava(sau din ce iti faci stalpul).La baza are o cupla pe care o desfaci din cand in cand--la o luna sa zicem-ca sa se dezrasuceasca cablul.Dar nu sunt probleme, fiindca rotirea dupa vant nu se face tot timpul in acelasi sens.2.NICI SA NU TE GANDESTI LA PUTERI PESTE 2kW SI 12V!!Vei avea niste pierderi f mari pe stator, cabluri, etc.Iti dai seama ce inseamna curent de 200A?Poti merge pe proiectul lui Arcadius, sigur te va ajuta3.Pt sarma(daca citeai, vedeai) COMAT ELECTRO S.A. Bucuresti.Pt magneti, da-mi PM, iti dau o sursa ieftina si de incredere. Link spre comentariu
delfy Postat Mai 1, 2011 Partajează Postat Mai 1, 2011 1 Nu cred ca este o solutie prea buna sa stau sa desfac cablu de fiecare data cand se rasuceste. Eu ma gandeam sa fac din bara de cupru si perii colectoare trecerea de la eoliana la cablul care duce la acumulatori. 2 Pai arcadius are 1000 A si cred ca , cu cat ai amperaj mai mare pe acumulatori cu atat este mai benefic. Eoliana lui are 2,5 Kw! de ce spui ca nu este bine sa depasesc cei 2 Kw? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 1, 2011 Partajează Postat Mai 1, 2011 Arcadius are 1000Ah,care inseamna capacitate,in nici un caz curent. Si tot Arcadius are instalatia pe 24v,nu pe 12.Si tot Arcadius are cablu pe care il rasuceste. Dar toate astea sunt scrise in topic Link spre comentariu
delfy Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Stiu , dar as vrea sa sa gasesc o solutie, sa nu mai fiu nevoit sa rasucesc cablul de cate ori este nevoie. Poate sunt plecat 2 saptamani de acasa si nu are cine sa verifice cablul. Daca se intampla sa se rasuceasca de n ori pe an ,parerea mea ca nu o sa reziste cablul la atatea rasuciri, intervine uzura mecanica. Cablul pe care il am, are sectiunea de 6 mm pe fiecare fir, plus mantaua care imbraca firele, este destul de rigida. As pune unul mai subtire si litat, dar o sa am pierderi mari. Sunt destule generatoare care merg pe 12V si nu s-a plans nimeni ca nu ar da randament. Nu spun ca nu este buna pe 24V , dar ai unele dezavantaje, intra sarma mai multa si ai nevoie de un spatiu mai mare pt a intra mai multe spire, ceea ce te face sa folosesti un magnet cu grosime mai mare si este mai scump. Nu bag mana in foc ca am dreptate in tot ceea ce am spus, de aceea am si apelat la ajutorul din partea voastra. Deja am inceput la eoliana si nu vreau sa ma opresc din constructia ei. Poate ma puteti ajuta cu sfaturi. O sa pun si cateva poze cu discurile si axul dupa ce le voi termina. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 dalfy la acele conexiuni antirasucire vei pierde foarte multa energie , mia bine faci asa cum a facut si arcadius , .in 2 saptamani nu se roteste prea mult eu am lasat 2 luni si no avut nimik spor la treaba Link spre comentariu
delfy Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Poate ca ai dreptate, Dar gandeste-te la un motor pe curent continuu unde periile colectoare se aseaza pe lamelele de cupru ale rotorului. Ce pierdere exista acolo?. bine inteles ca voi folosi bara de cupru la periile colectoare in loc de carbuni. Link spre comentariu
arcadius Postat Mai 2, 2011 Autor Partajează Postat Mai 2, 2011 quote] cam mult sa scris de cand am lipsit . nimeni nu vrea sa descurajeze pe nimeni , f bine ca ai venit printre noi si ne ceri sfaturi . inainte de toate vreu sa incep cu rasucirea cablului, daca se va rasuci un cablu litat odata pe luna cum se mai intampla la mine crezi ca e f grav mai ales ca acel cablu se lasa o bucla de cel putin 1m , deci se poate rasuci fara probleme si 2luni. se foloseste cablu litat .Nu cred ca acel cablu litat va avea pierderi mai mari ca acele pieri care intentionati sa le puneti . prin acele pieri pierzi 2/3 omi ca rezistenta + ca o sa mai ai o grija pe suflet ca odata la cateva luni trebuiesc schimbate. Ati scris mai sus ca palele se fac f usor , pai daca ma uit la pozele unde sunt palele dvs, nu se vede acea rasucire ca varful palei ,acolo unde tineti mana trebuie sa fie drept, paralel cu baza palei. deci nu leati facut corect daca credeti ca asa se face nu veti ajunge la performanta de nici macar 1kw. Referitor la cum ati scris, ca la 24v intra mai multa sirma ,gresit ,tot aceiasi cantitate de cupru pentru 12v ,doar ca la 12v iti intra sirma mai groasa sau mai multe fire . Se poate sa obtineti 2kw si la 12 v doar ca , curentul A va trebui dublu. deci, bobina aceiasi ca si la mine doar ca vei avea mai putine spire adica 45sprie. Cu atit mai greu e sa cobori atita capacitate fara pierderi , cablurile vor trebui dublu ca grosime , vei avea pierderi mai mari si la invertor . de aceia se foloseste mai multi v de la 1kw in sus ,chiar si un 48v nu ar strica doar cu bateriile sunt probleme. Link spre comentariu
arcadius Postat Mai 2, 2011 Autor Partajează Postat Mai 2, 2011 Poate ca ai dreptate, Dar gandeste-te la un motor pe curent continuu unde periile colectoare se aseaza pe lamelele de cupru ale rotorului. Ce pierdere exista acolo?. bine inteles ca voi folosi bara de cupru la periile colectoare in loc de carbuni. sunt si acolo pierderi dar din cauza tensiuni mai mari nici nu se simpt acei 3omi de pierdere artrebui sa invatati chestia asta cu cat tensiunea e mai mare cu atit pierderile sunt f f mici nu se compara cu 12v unde pana si un 0,5omi conteaza . Link spre comentariu
delfy Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 1 nu o sa folosesc carbuni in cuplajul cu periile colectoare , ci bare de cupru asta insemnand ca am rezistenta 0. Carbunii la un motor se schimba la cativa ani , ori rotatia eolienei in vant este mult mai mica astfel ca uzura este aproape nula. 2 Palele le-am facut experimental si nu mi-a luat mai mult de 1 ora. Facandu-le inclinatia mai mica pentru a experimenta diferite unghiuri, adaugand in zona prinderi lor, adaosuri de diferite grosIMI. Am inteles schita palelor si o sa le execut dupa acea schita. Referitor la voltaj aveti dreptate. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Puteți folosi și bare de platină sau aur, oricum o să aveți o rezistență de contact, diferită de zero! Niște explicații... Link 1, Link 2. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Daca omul vrea neaparat contacte atunci eu ii recomand sa faca un prototip de contact, si sa-l alimenteze in serie cu un aparat de sudura cu transformator clasic (2kW la 12V dau cam 166A asemanator cu necesarul pentru electrod de 2,5mm) si pe acel contact sa puna un voltmetru de curent alternativ. Un prieten sa sudeze sau sa se foloseasca un contactor cu buton pentru comanda scurta a transformatorului, contactul testat fiind conectat direct la iesire si reglarea curentului la o valoare apropiata de acel curent maxim al instalatiei. Urmatorul experiment este rotirea contactului si urmarirea scanteilor, daca apar. Asa se va convinge ce cadere de tensiune va avea doar pe un singur contact si, daca vrea sa urmeze aceasta metoda de contact, asa va gasi si solutii mai bune. Link spre comentariu
verde Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 1 nu o sa folosesc carbuni in cuplajul cu periile colectoare , ci bare de cupru asta insemnand ca am rezistenta 0. Carbunii la un motor se schimba la cativa ani , ori rotatia eolienei in vant este mult mai mica astfel ca uzura este aproape nula. 2 Palele le-am facut experimental si nu mi-a luat mai mult de 1 ora. Facandu-le inclinatia mai mica pentru a experimenta diferite unghiuri, adaugand in zona prinderi lor, adaosuri de diferite grosIMI. Am inteles schita palelor si o sa le execut dupa acea schita. Referitor la voltaj aveti dreptate.nu este buna solutia cu contacte cupru pe cupru 1 se vor oxida 2se pot suda intre ele la curentii de care vorbiti. cea mai buna solutie este cablu litat cu priza trifazica il scoti o data pe luna din priza si il lasi spinzurat sa se dezrasuceasca dureaza20-30secunde toata operatia dar e mult mai sigur si fiabil si nu ai nici o frica .la 3000w iti recomand 48v sint invertoare la 48v se reduce mult din pierderi.vei avea nevoie de pale de3,5-4m adica rotor de 7 respectiv 8 metri .deasemenea 48 magneti si 18 bobine.spor la treaba Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Va trimit o schema mai mult decit aproximativa .Am exemplificat un principiu.In velul acesta inductia va creste mult liniile de cimp au un traseu mult mai mic prin aer.Se pastreaza si principiul dv. bobinele din stator nu au miez de fier deci nu sunt atrase de magneti si rotorul se misca fara efort . La bobina va propun sa incercati dimensiune a mai mica pentruca aceste conductoare nu taie linii de flux si nu participa la producerea tensiunii electromotoare ,aduc numai pierderi de tensiune deci ele trebuie sa fie cit mai scurte. Link spre comentariu
arcadius Postat Mai 3, 2011 Autor Partajează Postat Mai 3, 2011 corect spus de colegi , doar asa putem sa ajutam pe cei ce se apuca de astfel de instalatie .stiti cum vine vorba aceai "daca spune unu nul ei inconsiderare daca spun toti , ma mai gandesc". Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 DAca vreti contacte alunecatoare atunci va trebuie musai un traf ridicator 12-24V trifazic la 220 sau 380V .In felul acesta curentul o sa fie mic prin contacte si nu o sa aveti probleme.Dupan aceia alt traf ca sa ajungeti din nou la 12-24V .Cam complicat zic.DAr eu cred ca solutia dl.A rcadius e foarte simpla si a si verificat-o dinsul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum