vfp_marius Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 cablu de coborare este litat si am jos o bucla si o cupla unde dupa cateva luni o mai scot si il lasa sa se rasuceasca nu e nevoie sai pun carbuni sa mai am de lucru la schimbarea lor asa nu sunt probleme cu rasucirea , iata va pun o poza cu stalpul cum e facut . multumescam vazut filmul de pe youtube cu acea cupla ,ma gandeam ca atzi facut ceva pentru antirasucire , oricum la un contact imperfect se poate pierde o mare cantitate de energie , succes in cele ce vretzi sa facetzi . punetzi cat mai multe poze nu strica era sa uit atzi ancorat stalpul cu ceva ? ce baza de beton si cote de fundare iatzi dat ? si eu vreau sa fac ceva destul de serios dar pe viitor ,acum acumulez cunostintze . ce configuratzie atzi dar la generator stea sau triunghi ,puntea de redresare se afla in casa banuiesc nu pe generator . Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 14, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2010 cablu de coborare este litat si am jos o bucla si o cupla unde dupa cateva luni o mai scot si il lasa sa se rasuceasca nu e nevoie sai pun carbuni sa mai am de lucru la schimbarea lor asa nu sunt probleme cu rasucirea , iata va pun o poza cu stalpul cum e facut . multumesc . da am ancorat cu sufe, am ingropat cate o bucata de teava diametru 80mm cu mustati la adancimea de 1m in pamant iar apoi am turnat o centura forma triunghiului , pe doua laturi am sudat balamale pentru rabatarea stalpului iar pe cealalta latura am sudato de stalpul din beton. legaturile sunt legate in stea. iar puntea redresoare se afla in tablu , asa e mai bine pentru eventualele masuratori in acel tablou mai am un comutator pentru oprirea eolienei in caz de avarie prin acel comutator generatorul se cupleaza in scurt atunci se opreste si se poate lucra linistit la ea, si pe timp de vant mare. Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 15, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2010 Va salut , in special pentru doritori de a construi unei astfel de instalati, vreau sa va aduc in discutie urmatorul aspect . la inceput cand mam apucat de constructia generatorului nu am avut nici un cont pe nici un forum si nu prea stiam despre anumite aspecte .cum ar fi distanta dintre bobini, in ne stiinta de cauza am lasat acel spatiul intre bobini gol , lam facut in graba sal vad cat mai repede in vand si nu pra am tinut cont de acel spatiu .poate ca daca respectam atunci si umpleam acele goluri puteam sa produc mai mult de 2,5kw .acum mam apucat de un nou stator dar total diferit de primul , cu mici modificari la eoliana .statorul il fac din tabla platbanda de cupru latimea tablei este cat trebuie sa fie intrefierul mai mic .adica daca magneti mei sunt grosi de 20mm intrefierul sa nu depasesc acesti 20mm cu tot cu spatiul liber intre magneti . a nu freca bobinele, cu ocazia asta va arat statorul meu din vant cand lam facut prima data care avea si intrefierul mai mare adica 25mm cu 5 mm mai mult fata de normal . statorul din tabla de cupru are grosimea de 0,35mm lata de 17mm si are 75spire .cu noul stator sper sa obtin mai mult decat am avut pana acum castig odata la intrefier cu 5mm mai mic automat campul magnetic este mai mare , la fel si sectiunea cuprului e mai mare 17mm voi avea sesciunea de 5,2mm fata de 4mm in prezent.la acest stator din tabla mai am doar 3 bobini si ma apuc sal torn in rasina dupa ce il termin vreau sa va arat randamentul final .multa sanatate va doresc si cat mai multe astfel de realizari ,asa sa va ajute dumnezeu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 iata si bobinele de la primul generator si cu magnetul inainte de turnarea statorului in rasina epojet.Din pacate sunt multi care critica si isi dau cu parerea in loc sa urnesca lucrurile asa cum ati facut dvs.Toata aprecierea din partea mea.Acum o intrebare:bobinele in interior au vreun miez sau raman goale pe interior?Si eu tot caut solutii cat mai viabile(practice nu pe hartie)dar din pacate nu am suficiente semnaturi cu Isarescu(bani).Sa auzim de bine. Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 15, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2010 iata si bobinele de la primul generator si cu magnetul inainte de turnarea statorului in rasina epojet.Din pacate sunt multi care critica si isi dau cu parerea in loc sa urnesca lucrurile asa cum ati facut dvs.Toata aprecierea din partea mea.Acum o intrebare:bobinele in interior au vreun miez sau raman goale pe interior?Si eu tot caut solutii cat mai viabile(practice nu pe hartie)dar din pacate nu am suficiente semnaturi cu Isarescu(bani).Sa auzim de bine.salut multumesc , cei care vor ajutorul din partea mea eu i ajut chiar si pe cei care ma critica eu nu ma supar .sa stiti ca bobinele nu au nimic pe interior deoarece nui e nevoie la campul atit de puternic nu e nevoie de miez (fier) , daca iar pune ceva miez pe interior la ce putere au magneti nu mai pleaca nici cu forta elicea ,din contra iam facut o mini baie de ulei pentru rulmenti sa miarga f usor am spalat rulmenti de vaselina sa nu inghete iarna, ca la vanturi mici nu sar mai invarti. e atit de sensibila !!! Link spre comentariu
Vizitator daniel_i Postat Iulie 16, 2010 Partajează Postat Iulie 16, 2010 Tot trespectul pentru lucrare! Dan Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 17, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2010 va salut ,pentru cei ce vor sa se apuce de treaba si nu au o ideie cam cum trebuie construit un generator eolian, eu va pun la dispozitie plan complet pentru 3 tipuri de eoliene respectati desenul la tot. doar doua modificari trebuie facut sa semene cu generatorul meu, una este lungimea palelor le puteti face mai lungi , si legaturile statorului si forma bobinelor trebuie sa iasa trapezoidala .astept comentariile dv. Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 17, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2010 va trimt pozele de acum 1 an cand centram palele mele sa vedeti si dispozituvul de prindere la ele , cum leam gandit eu sa le prin mai solid .in poza cu elicea se vede si partea mecanica si coada . Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 17, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2010 va pun aici si un regulator de incarcare schema am preluato de la site lui @florint http://sites.google.com/site/florintana ... rincarcare si a unui invertor de 1kw. Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 18, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2010 Iata si pozele de la geneartorul 2 acela pentru manastire care scoate in jur de 3/4kw magneti sunt de 40x40x20mm . Bobina 108 spire cu sarma 2x1,6mm legat in stea . cu respectivul generator am obtinut randament record de numai 50rpm pot sa am curentul de incarcare 30v 100A TESTAT la roata masini . Link spre comentariu
florinellll Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Recunosc, am fost sceptic cand ai inceput sa prezinti dispozitivul.Intradevar este o mare realizare. Daca te organizezi mai bine cred ca poti sa faci bani din constructia de eoliene .Sunt multi amatori de asa ceva.In ziua de azi trebuie sa te gandesti la orice varianta care te poate ajuta din punct de vedere material si nu numai. Succes Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2010 Recunosc, am fost sceptic cand ai inceput sa prezinti dispozitivul.Intradevar este o mare realizare. Daca te organizezi mai bine cred ca poti sa faci bani din constructia de eoliene .Sunt multi amatori de asa ceva.In ziua de azi trebuie sa te gandesti la orice varianta care te poate ajuta din punct de vedere material si nu numai. Succesmultumesc , exact asta nu ar fi fost rau sa fac sa mai strang niste bani pentru copil urmeaza iar un RMN sai fac care costa in jur de 18milioane iar salariul mi lau facut la jumate de norma adica in loc de 630 ron acum am 320ron asta ca sa nu ne dea afara .dar nu sunt interesati pentru asa ceva mai ales ca materialele sunt scumpe , ma refer la mine din zona mea.cu ocazia asta poate mai sunt oameni care vor sa faca un gest umanitar pentru fiul meu de doar 12 anu operat de tumora pe creer de origine maligna , nr de cont raiffeisen bank TULCEA HARALAMPIE COSTEL RO75 RZBR 0000 0600 0656 9532.VA MULTUMESC DIN SUFLET, VA DORESC MULTA SANATATE ATIT DV CAT SI COPIILOR DV.a-mi cer scuze moderatorului de off topic . Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2010 va salut , cea mai buna forma a bobinelor unde mam inspirat cel mai mult desfacand un electromotor de la o unitate cu dischete tipuri vechi . zilele astea am facut un test cu noile bobine din platbanda din pozele de mai sus , invarteam cu mana rotoarele cu magneti ,cu cealalta mana am tinut bobina ,am optinut un rezultat spectaculos doar la 100rpm am avut 5v pe o singura bobina cu 74spire. Link spre comentariu
Vizitator cos70c Postat Iulie 21, 2010 Partajează Postat Iulie 21, 2010 multumesc mult! Link spre comentariu
Vizitator terry m Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Buna seara, foarte interesanta ideea si ma bucur foarte tare ca ai avut curajul sa incerci asa ceva fara a avea cunostinte solide de electronica. Te felicit pentru forta ta si pentru noua pasiune. Am citit tot ce-ai scris despre acesta mare realizare a ta si se vede ca esti foarte incantat de reusita, dupa felul in care vrei sa-i ajuti si pe altii sa faca ceea ce ai reusit tu. Desi mai sunt multe de spus pe aceasta tema, trebuie sa recunosc ca m-a incantat acest subiect. Felicitari inca o data, voi urmari acest subiect cu mare interes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum