aerodinamic Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 rotorou lam facut la strung din otel nu am folosit rotoru original am frezat locas pentru magneti cu inclinatie 15% am folosit 12 magneti 20x40x10mm n48 numar spire pe o bobina 22 grosime 1.3 12x3bobine legate in stea la180 minut am obtinut 25.8v sarcina bec 24v21w se poate folosi si la 12 v legat in triunghi pun si o poza cu rotoru [attachment=0]rotor.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator juanes Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Salut , sint nou pe acest forum si imi place discutile despre energie eoliana, mai mult ca eu am construit un generator de 2,5kw si pot spune ca sunt aproape dependent de propria energie .Daca doreste cineva sa-mi vada eoliana pot sa postez pozele si sant gata sa ajut si pe alti care vor sasi construiasca eoliana .salutareeu sunt nou pe aici si nu stiu prea multe.... dar imi doresc enorm de a contruii o eoliana!!imi poti da si mie schema cum ai facut generatorul??multumesc mult Link spre comentariu
Kinetix Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 aerodinamic, ai facut o treaba faina. Bravo! Sa inteleg ca statorul alternatorului pe care l-ai folosit tu e mai mare in diametru decat unul obisnuit (de Dacie sa zicem)? De asemenea, pachetul de tole al statorului pare mai gros decat unul obisnuit, asa e? Asta ar insemna ca suprafata unei crestaturi e un pic mai mare decat la un alternator obisnuit, pe 12V, altfel nu imi explic cum de ti-au intrat 22 X 2= 44 spire pe crestatura, cu sarma atat de groasa (1.3mm)... Spre comparatie, diametrul interior al unui stator de alternator de Dacie are 89mm, iar grosimea pachetului de tole este de vreo 24mm. De asemenea, suprafata unei crestaturi este de vreo 45mm patrati. Intr-o astfel de crestatura abia am reusit sa introduc 42 de spire cu sarma de 1mm. Toate cele bune. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 A scris deja ca a folosit un alternator de autobuz Link spre comentariu
Kinetix Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Da, Dr.L, am remarcat asta. Insa un alt coleg a spus ca are un alternator de camion, pe 24V, dar caracteristicile statorului sunt identice cu cele ale unui alternator obisnuit. Iata de ce am cerut mai multe detalii. Link spre comentariu
verde Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Salut , sint nou pe acest forum si imi place discutile despre energie eoliana, mai mult ca eu am construit un generator de 2,5kw si pot spune ca sunt aproape dependent de propria energie .Daca doreste cineva sa-mi vada eoliana pot sa postez pozele si sant gata sa ajut si pe alti care vor sasi construiasca eoliana .salutareeu sunt nou pe aici si nu stiu prea multe.... dar imi doresc enorm de a contruii o eoliana!!imi poti da si mie schema cum ai facut generatorul??multumesc multciteste de la inceput si studiaza tot ce sa scris aici si dupa aceea ceri lamuriri unde nu intelegi ceva Link spre comentariu
Vizitator cncsystem Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Salut intentionez sa construiesc si eu un generator eolian. Principiile de baza CRED ca le-am inteles citind pe forum, multumiri in special domnului Arcadius, m-ar interesa o configuretie pentru 5 Kw cu elice cu ax vertical pentru viteza de rotatie mica si cuplu ridicat, invertorul ar fi unul de 5 Kw maxim 10 Kw http://cgi.ebay.ie/5000w-inverter-invertitore-trasformatore-12v-220v-230v-/320628123800?pt=Trasformatori_e_Raddrizzatori&hash=item4aa6ece898, tot ce tine de confectii metalice pot realiza in atelierul propriu , inclusiv debitare cu plasma cnc construit de mine, o sa am nevoie de ajutor in ceia ce priveste alegerea magnetilor, sirmei de bobinat. pentru palele de vint o sa vreau sa implementez in sistem de autoreglare cu sateliti(nu stiu daca e exprimarea proprie dar e un sistem cu parghie si o greutate care foloseste forta centrifuga pentru a inchide palele verticale cind viteza creste prea mult) pe fiecare pala. bateriile o sa le folosesc sh pentru prima faza. Ce parere aveti ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Vezi aici cum e cu invertoarele astea: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=41&t=48418 Link spre comentariu
Vizitator cncsystem Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Adevarat am vazut . eu personal am cumparat de mai multe ori electronice de pe net si nu am avut experiente neplacute. se intimpla sa fie si produse defecte uneori dar in general cand comand de pe ebay verific credibilitatea vanzatorului,ceea ce spun cumparatorii despre VANZATOR in special , http://feedback.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&ftab=FeedbackAsSeller&userid=tiffany-watch&iid=320628123800&de=off&items=25&interval=0&mPg=45 aici avem pagina de feedback pt vanzator, iar aici http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320631446868 gasim ceia ce a cumparat clientul si a fost multumit. Dar se poate ca acest tip de invertor sa nu fie alegerea perfecta mai pot cauta. ce parere aveti despre elicea verticala, vi se pare o solutie buna ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Problema nu e neaparat ca era defect,ci ca era proiectat cu picioarele. Iar astfel de erori + puteri de kW = artificiiIar numai cineva cu (ceva) experienta poate spune o parere pertinenta despre un astfel de aparat,abea dupa ce il deschide Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 invertor de 5kw alimentat la 12 v e clar o panarama , a si are si varf pana la 10 kw parca vazusem eu un calcul simplu inseamna 400amperi aprox la putere maxima 5kw , numai consumul in gol la aparatul ala cred ca e pe la 10 A .spor la treaba vant in pale . Link spre comentariu
Vizitator cncsystem Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 In cazul asta, ce invertor credeti ca e mai potrivit pentru 5 Kw, pentru ca eu cred ca in functie de invertor trebuie sa configurez restul sistemului.deasemeni m-ar interesa si un convertor made home daca nu e prea scump. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 In primul rand iti trebuie o tensiune mult mai mare,48 sau mai degraba 96 sau 120v. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 ganditiva doar la cablul de racord dintre baterie si aparat , la 12 v manca 400 amperi , si 10 ah merg cam la 1mm2 de conductor , ar trebui sa aiba , conductori de 40mm2 , la 96 v se schimba treaba .pale sa-vem ca vant ,vad ca nu contenste , spor la treaba Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 10A/mm^2 merg din punct de vedere al cablului,dar cu ce pierderi? Mai ales ca nu e vorba de doar 1m!In rest,asa e Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum