Poje74 Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Poate nu intelegi . Electromotorul AUTO = Demaror . Despre acesta era vorba si DA are MAGNETI PERMANENTI ce formeaza STATORUL ,rotorul fiind bobinat . Da,exista si electromotor cu stator bobinat dar nu toate! Acum stii si de unde sa iei magneti. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 bine poje te credem dar nu cred ca electromotorul ala e de dacia , de la tine de acolo , macar spune un nume de marca ceva sa stim ce sa cautam , cam ce putere au magnetii in comparatie cu cei din neodinium Link spre comentariu
Poje74 Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Uite ca gresesti din nou.Este stator de DACIA Nova GTI. Deasemeni gasesti la Cielo ,Tico , Matiz..Etc Link spre comentariu
arcadius Postat Martie 12, 2011 Autor Partajează Postat Martie 12, 2011 Uite ca gresesti din nou.Este stator de DACIA Nova GTI. Deasemeni gasesti la Cielo ,Tico , Matiz..Etc Nu tin cu nimeni doar ca vreau sa corectez sa nu va mai contraziceti aici .Bineinteles ca sunt magneti in electromotoare auto de dacie doar ca acei magneti sunt f slabi , si nu este exclus ca odata invartit sa produca energie doar ca trebuie la turatie de cam 3000rpm .eu am reparat mai multe electromotoare de acie nu mergeam la mechanic le faceam singur acasa , tipuri mai vechi nu au magneti peate la asta se refera si @vfp_mihai , dar cele mai noi sunt cu magneti . Link spre comentariu
Vizitator sirius06 Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Palele sunt din fibra de sticla, imbalsamate in rasina, muncesc de doua luni la ele impreuna cu un prieten.Asta e tehnologia1.Procurare styrodur-un polistiren extrudat special2.Stabilire tipuri de profile(de la root catre varf sunt patru tipuri, 2 tip NACA si 2 tipS)3.Concepere si verificare program taiere(are 487 de instructiuni si peste 1700 puncte de interpolare)4.Taiere miez pala5.Invelire in trei straturi de fibra de sticla(doua straturi cu tesatura dublu Z si un strat cu tesatura la 45 de grade)6."Imbalsamare" in rasina epoxi de aviatie si introducere in "sarcofag"(adica in presa de vid)7.Extragere mulaj , slefuire si aplicare un strat de primer epoxi8.Vopsire finala.9.Tripoda cu sistem de reglare a pasului(a nu se confunda cu pas variabil)Sistemul de reglare a pasului e asta:Prietene sunt criminale palele astea ale tale! Poti sa descrii un pic mai amanuntit cum le-ai debitat si ce dimensiuni au, eventual pana la cati kw pot sa duca la viteze mici. Ma gandesc si eu sa fac o nebunie de eoliana tot la 12v sunt in etapa de studiu. Vant in pale! Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 "Prietene", asa cum am zis, palele sunt din polistiren extrudat STYRODUR(BASF).Debutarea s-a facut pe CNC cu fir cald, iar ca profile sunt 3 tipuri-2profile NACA si unul tip S.Diametrul total e de 3110 mm.La testele in tunel, baietii au estimat cam 2-2.5kW.Eu ma multumesc si cu 1.5-1.8(inca nu am avut vant corespunzator)Tot secretul sta in fibra de sticla care le imbraca si care se aduna in butucul de la baza-de fapt chestia asta le tine la forta centrifuga, de aia am facut si prinderile alea speciale, gen cuzinet auto.Daca vrei mai multe detali, pe PM.Ideea e ca am primit cereri de asemenea pale, doar polistirenul, fara fibra,-oamenii vor sa le imbrace singuri.Dar daca nu stii cum sa faci chestia asta sau nu folosesti fibra corespunzatoare,"omor din culpa" scrie pe tine in caz de furtuna.Nu glumesc, cunosc cazuri concrete, nu grave, dar care m-au pus in garda.Nu ai idee ce inseamna o elice scapata in turatie si care nu poti s-o mai opresti.Daca vrei sa te apuci de treaba, bafta, si vorbim. Link spre comentariu
Vizitator sirius06 Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 "Prietene", asa cum am zis, palele sunt din polistiren extrudat STYRODUR(BASF).Debutarea s-a facut pe CNC cu fir cald, iar ca profile sunt 3 tipuri-2profile NACA si unul tip S.Diametrul total e de 3110 mm.La testele in tunel, baietii au estimat cam 2-2.5kW.Eu ma multumesc si cu 1.5-1.8(inca nu am avut vant corespunzator)Tot secretul sta in fibra de sticla care le imbraca si care se aduna in butucul de la baza-de fapt chestia asta le tine la forta centrifuga, de aia am facut si prinderile alea speciale, gen cuzinet auto.Daca vrei mai multe detali, pe PM.Ideea e ca am primit cereri de asemenea pale, doar polistirenul, fara fibra,-oamenii vor sa le imbrace singuri.Dar daca nu stii cum sa faci chestia asta sau nu folosesti fibra corespunzatoare,"omor din culpa" scrie pe tine in caz de furtuna.Nu glumesc, cunosc cazuri concrete, nu grave, dar care m-au pus in garda.Nu ai idee ce inseamna o elice scapata in turatie si care nu poti s-o mai opresti.Daca vrei sa te apuci de treaba, bafta, si vorbim.Cred ca sistemul de scoatere din vant opreste elicea la turatii mari, mai ramane problema daca rezista palele la forta vantului in cazul unei furtuni. Eu oricum evaluez care dintre variante de turbine ar fi mai bune pe verticala sau cu elice pe orizontala. Parerea mea este ca turbina pe verticala se poate amplasa in spatii mai restranse si nu prezinta un pericol asa mare la furtuni. Nu stiu inca prin ce metoda se scoate din vant, mai studiez, mi se pare mai simpla varianta pe verticala.Iti multumesc pentru informatii! Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 "Nu stiu inca prin ce metoda se scoate din vant, mai studiez". Am vazut intr-o revista, cred ca Tehnium, un articol dintr-o revista ungureasca, parca "Ezermester" (nu stiu daca am scris bine) unde scoaterea din vant unei asemenea turbine se facea cu un mecanism centrifugal cu contragreutati si resoarte. Succes. Link spre comentariu
Vizitator sirius06 Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 ”un mecanism centrifugal cu contragreutati si resoarte.”Merci! Suna destul de complicat, o sa caut pe net in detaliu. Eu avand probleme de spatiu, un turn de sustinere (cu ancore) a eliciei m-ar incomoda, de aceea turbina pe verticala mi se pare mai usor de amplasat. Link spre comentariu
Vizitator RaduJumong Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Arcadius te rog sa-mi dai si mie adresa exacta ori un nr. de telefon ca sa putem vorbi. Link spre comentariu
arcadius Postat Martie 16, 2011 Autor Partajează Postat Martie 16, 2011 Arcadius te rog sa-mi dai si mie adresa exacta ori un nr. de telefon ca sa putem vorbi. Tot despre ce aveti nevoie discutam aici doar mesaje personale la PM.Legat de furling (scoaterea din vant ) eu am gasit o noua solutie de esirea din vant prin centrifuga prin 3 greutati se rasucesc palele paralel cu vantul , astfel se va reduce turatia stabilita de noi prin reglajul piulitei de deasupra arcului central.In caz de repetarea imaginilor , scuze, SPOR LA TREABA TUTUROR. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 Am citit tot topicul si vreau sa va felicit pentru tot ce ati realizat.Tine-ti-o tot asa si pot si altii vazand succesele dumneavoastra vor dori sa incerce asa ceva.Pentru o eoliana de 2 kW la cat s-ar ridica costurile de materiale + manopera domnule arcadius?Ma pricep si eu la mestereala dar elicele n-as putea sa le fac in nici un caz, iar restul doar sa dau comanda la strung.Poate in viitor cine stie...eu ma gandesc cei care au venituri mai marisoare de ce nu achizitioneaza asa ceva de la d-voastra, cu 2 din astea de 2kW aproape ca devii independent ca si energie eletrica.Sau m-am inselat eu si nu e vorba de 2 kW putere instantanee? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Poate in viitor cine stie...eu ma gandesc cei care au venituri mai marisoare de ce nu achizitioneaza asa ceva de la d-voastra, cu 2 din astea de 2kW aproape ca devii independent ca si energie eletrica.Sau m-am inselat eu si nu e vorba de 2 kW putere instantanee?Cei care achizitioneaza merg mai mult pe cele de import China. Poate intr-un viitor apropiat o sa putem face si noi concurenta chinezismelor.Ideea e ca costurile noastre de productie(materiale, manopera)+plus un profit s-ar putea sa iasa peste preturile China.Desi calitatea chinezilor, din cate am vazut, e asa-si asa.Plus ca puterile pe care le dau asiaticii sunt supraevaluate. Sau calculate la viteze foarte mari ale vantului, greu de atins la noi.Independenta energetica poti s-o obtii doar intr-o zona cu vant, sau cu un sistem duplex eoliana-panouri solare.De ex, pe mine eoliana m-a costat pana acum in jur de 1500 de euro(cu o baterie de 100 Ah);sistemul de inmagazinare(acumulatorii) costa cel mai mult.Nu am pus la socoteala munca si alergatura. Link spre comentariu
Vizitator sirius06 Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 De ex, pe mine eoliana m-a costat pana acum in jur de 1500 de euro(cu o baterie de 100 Ah);sistemul de inmagazinare(acumulatorii) costa cel mai mult.Nu am pus la socoteala munca si alergatura.Bateria de 100Ah cat te tine si la ce nevoie de curent ? As vrea sa stiu cam ce acumulatori ar trebui pentru 1-2kw. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Cum se calculeaza greutatea cozii, respectiv lungimea ei functie de viteza vantului la care se doreste iesirea....din vant, evident: http://www.thebackshed.com/windmill/Docs/Furling.asp Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum