rinaldoparaipan Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Ma gandesc acum la partea de regulator de incarcare.As dori o schema pentru partea de incarcare(acumulator cu plumb pentru inceput o sa il folosesc la iluminat gradina, cred ca fara invertor) care sa aiba urmatoarele functii:-la scaderea tensiunii pe baterie sub 11-11.5V sa decupleze cosumatorii-la cresterea tensiunii peste 14,4-15V(acumulator incarcat complet) sau datorita cresterii turatiei eoloienei, la viteze mari ale vantului) sa culeze un "dump load"- o rezistenta de sarcina aditionala dimensionata corespunzator, care sa nu lase elicea sa mearga in gol.Schema lui Pigott nu cred ca "stie" sa faca astea. Link spre comentariu
tasicamardan Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 -la scaderea tensiunii pe baterie sub 11-11.5V sa decupleze cosumatoriiFelicitari ai trecut examenul cu brio .Ai dreptate schema lui Pigott " stie" doar sa cupleze suntul la terminarea incarcari ,in legatura cu scaderea tensiuni se poate gasi o schema care sa decupleze consumatori cind bateria a atins o anumita tensiune . Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 "rinaldoparaipan"Salut , esti un adevarat meserias a esit perfect , cum spui ca scoti atit e f bine acum vreau sati trimit si shema regulatorului de incarcare iar shuntul il faci din rezistente cu nichelina .felicitari! Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Mersi "dom profesor", stiu schema lui Florin, dar nu face decuplare la scaderea tensiunii.Am gasit ceva pe net dar e cu batranele 741.Mai fac sapaturi. Link spre comentariu
nelu F Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Uite o schema pt panouri solare pe care o poti folosi. Controleaza incarcarea si decupleaza sarcina, dar trebuie sa rezolvi partea ce cupleaza suntul pe generator. Link spre comentariu
Vizitator b_04_fufy Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 "rinaldoparaipan"Super frumos lucrat, felicitari.Stalpul cum te-ai gandit sa-l faci si la ce inaltime? Detaliaza te rog ce rezultate ai obtinut la teste,la ce turatie.Poate ma ajuta si pe mine cineva cu calculele discurilor ,mie mi-au iesit un diametru de 300mm,acum nu stiu exact ce grosime trebuie sa aibe discurile.Magnetii pe care ii am sunt cilindrici 25x12mm,si voi lipi magnetii astfel incat sa obtin 50x24x24 asa cum a spus Costel. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 "Magnetii pe care ii am sunt cilindrici 25x12mm,si voi lipi magnetii astfel incat sa obtin 50x24x24 asa cum a spus Costel.Nu inteleg ce reprezinta dimensiunea 50x24x24 si cum o obtiiLE Am citit mai atent:De fapt vrei sa faci un sendvis de 4 magneti suprapusi peste alti 4.Vorbeste cu Costel cum trebuie sa fie bobina(rotunda-pierderi mari de spatiu)sau trapezoidala.Functie de asta pot sa ma joc in Autocad si sa vad ce dimensiuni de disc ies. Link spre comentariu
Vizitator b_04_fufy Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Costel as avea nevoie de ajutorul tau,imi spui si mie ce dimensiuni va avea bobinele daca magnetii sunt dupa cum bine stii sunt 50x25x24mm,m-am blocat aici pentru ca nu stiu ce dimensiune trebuie sa aibe discurile.Ma gandeam ca imi va fi foarte greu sa fac bobinele cu sarma de 2x1,8. Hai te rog foloseste-ti geniul si priceperea si calculeaza-mi si mie dimensiunea bobinelor,si ce sarma este cel mai bine sa folosesc Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Costel as avea nevoie de ajutorul tau,imi spui si mie ce dimensiuni va avea bobinele daca magnetii sunt dupa cum bine stii sunt 50x25x24mm,m-am blocat aici pentru ca nu stiu ce dimensiune trebuie sa aibe discurile.Ma gandeam ca imi va fi foarte greu sa fac bobinele cu sarma de 2x1,8. Hai te rog foloseste-ti geniul si priceperea si calculeaza-mi si mie dimensiunea bobinelor,si ce sarma este cel mai bine sa folosescInainte sa citesc intrebarea team rezolvat pe mesenger , acum sti ecxact cum trebuie . Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 salut la toti,ajutor ,repar un invertor ,si am nevoie de 8 tranzistori mosfet IRFP22N60K , va rog pe cei care vor sa ma ajute la procurarea acestor tranzistoare sa-mi scrie la pm multumesc . Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 salut la toti, ajutor , repar un invertor ,si am nevoie de 8 tranzistori mosfet IRFP22N60K , va rog pe cei care vor sa ma ajute la procurarea acestor tranzistoare sa-mi scrie la pm multumesc . Sunt cam rari acei tranzistori... și chiar dacă îi găsiți, sunt scumpi (vezi la Farnell).Se pot înlocui fără probleme cu IRFP32N50K - mai buni și mai ieftini (vezi la Adelectroᴥ₪אַ). Bănuiesc că în invertor sunt grupați în paralel câte 4 pe ramură... dacă îi schimbați cu cei prezentați, puteți lăsa doar 3 pe ramură, că oricum sunt mult peste cei originali și la curentul suportat și la puterea maximă; au și rezistența mai mică, deci se vor încălzi mai puțin. multumesc frumos , oare o sa mearga ? caci celelalte duc pana la 600v si astia 500v?Păi invertorul cred că este la 230 monofazic, nu? Deci trebuie să meargă fără probleme. Și eu am găsit într-un aparat de sudură MOS-FET la 1000V; i-am înlocuit cu IGBT-uri la 600V și merge muult mai bine. Pe alte aparate am văzut tranzistori la 400V... depinde de producător, pune de care are la îndemână. Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 multumesc frumos , oare o sa mearga ? caci celelalte duc pana la 600v si astia 500v? ok multumesc f mult. Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 salut ,e vb despre invertorul meu din retea cand am vrut sa deconectez invertorul din retea si sa conectez cea de la enel din greseala unu din comutatoare a ramas cuplat cea cu faza , a intrat in invertor si a dus la scurcircuitarea a 4 irfuri , din momentul acela a intrat sistemul de protectie si a decuplat invertorul .pentru vfp Marius aici arat si pozele cu irfeuri defecte. Link spre comentariu
ADiN Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Am si eu o intrebare.Vad ca toate lumea "monteaza" palele direct pe partea cu magneti sau bobine....nu conteaza asta....Intrebarea este daca se foloseste sa zicem o pargie intre pale si partea cu bobine sau magneti....cam cat cuplu sau cat din putere se pierde?exemplu : In poza este vb de low speed shaft.Ma gandesc , facand asa ii poti face generatorului o carcasa frumoasa. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 salut arcadius imi pare rau de invertorul tau (am fost azi la un magazin din vaslui si am intrebat de tranzistorii cu pricina nu au :cry: )observ ca e diferit de invertorul meu ,banuiesc ca e compus din mai multe module identice (de mica putere)care functioneaza in comun si asigura o putere mare , in poza 2 am observat cablurile 2 cate 2 alea rosii si negre ,acolo e posibil sa ai tensiune de aprox 300 vcc verifica asa cum tziam zis in pm dar mai intai scoate tranzistorii finali totzi , daca ai tensiune de 300 v e bine , potzi alimenta intre timp pana cand repari sau gasesti tranzistorii ,toti consumatorii cu surse in comutatie ,gen becuri eco si televizoare mai noi (si toate electrocasnicele fara traf la intrare ) ai poza cu cele doua cerculete galbene verifica acolo . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum