vfp_marius Postat Noiembrie 7, 2010 Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Palele eu le-am facut(si acum mai am talas prin curte) si sunt la prima eoliana. felicitari pentru proiect ,totusi ai mare grija la echilibrare ,cand elicea va intra in rezonanta ai sa vezi ce nu merge si o echilibrezi treptat ,, incearca sa no sui prea sus ca so potzi da jos repede pentru o echilibrare mai buna , eu am folosit un alt magnet mic de neodiniu pe care lam palsat diferit pe un disc si am vazut cam unde ar mai trebui greutate si unde nu .afla exact punctul unde ar trebui atasata greutate si dai o gaura de 4mm in disc ii faci filet in care potzi baga un surub mai lung cu ceva contragreutati pe el , nu intotdeauna punctul gasit va fi in dreptul unei pale el poate fi intre pale ,acolo ce faci ,nu potzi da gaura in lemn ca nu e . am sa caut ceva pe net legat de echilibrare stiu ca am vazut pe undeva ,sper sa gasesc . Link spre comentariu
vfp_marius Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 M-ar interesa rasina, daca ar ajunge pt. eoliana mea de 1kw... iar la schimb, s-au pt. doritori dau magnetii scosi din 11 HDD-uri pt. cei ce vor sa incerce cu magneti de hdd. (cu siguranta le trebuie cat mai multi). salut in legatura cu eoliana , nai mai postat nimic , ai terminato ? cam cat scoate ? pune ceva poze pe forum ,iar in legatura cu mesajul de mai sus , mai ai magnetzii ? daca nu itzi trebuiesc ai putea sa mii donezi? eu am facut ceva cu magnetzi din hhd dar nu am reusit decat sa scot tensiune de incarcare de 6 v la o baterie imi mai trebuie ceva magnetzi si nu mai am . Link spre comentariu
Vizitator viorel321 Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 salut cine poate sa-mi dea un model de pala Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Palele eu le-am facut(si acum mai am talas prin curte) si sunt la prima eoliana. felicitari pentru proiect ,totusi ai mare grija la echilibrare ,cand elicea va intra in rezonanta ai sa vezi ce nu merge si o echilibrezi treptat ,, incearca sa no sui prea sus ca so potzi da jos repede pentru o echilibrare mai buna , eu am folosit un alt magnet mic de neodiniu pe care lam palsat diferit pe un disc si am vazut cam unde ar mai trebui greutate si unde nu .afla exact punctul unde ar trebui atasata greutate si dai o gaura de 4mm in disc ii faci filet in care potzi baga un surub mai lung cu ceva contragreutati pe el , nu intotdeauna punctul gasit va fi in dreptul unei pale el poate fi intre pale ,acolo ce faci ,nu potzi da gaura in lemn ca nu e . am sa caut ceva pe net legat de echilibrare stiu ca am vazut pe undeva ,sper sa gasesc .CRED CA LA MINE AI VAZUT CU SE ECHILIBREAZA ELICEA IN FELUL URMATOR.daca am mai postat aceste poze imi cer scuze. Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 salut cine poate sa-mi dea un model de palaCAUTA , ESTE MAI SUS POSTAT DE MINE UN MANUAL INTREG CUM SE FAC PALELE ETC . Link spre comentariu
vfp_marius Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 am gasit ceva legat de pale SPER SA FIE DE FOLOS la careva sper sa pot atasa e wordcred ca e din cartea lui hugh piggot Link spre comentariu
Vizitator viorel321 Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 DE UNDE AS PUTEA CUMPARA 3PALE DIN LEMN DE 2M? MULTUMESC Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 DE UNDE AS PUTEA CUMPARA 3PALE DIN LEMN DE 2M? MULTUMESCNu stiu de unde sa cumperi asa ceva , dar te pot ajuta sa-ti construesti singur . eu n u caut sa fac afacere din asta iar de ajutat ajut pe oricine cu cate o info cum se face. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Mai oameni buni, am tot studiat detaliu de iesire din vant si sa mor daca imi dau seama cum functioneaza.Eu o vad asa:in pozitie normala de lucru-vant moderat-coada e pe directa vantului_conform desen 1.Palele nu sunt perpendiculare pe directia vantului, fiindca coada e la un unghi diferit de 90 de grade fata de suportul generatorului(Arcadius mi-a zis pe la 105-110 grade, din desenul lui Pigott ies 145 grade, merg pe mana lui Arcadius);buun.Vine vantul puternic;CUM IMI IMPINGE COADA SPRE ELICE? CA COADA ARE TENDINTA SA STEA PARALELA CU VANTUL? ADICA PE DIRECTIA LUI.Asta nu inteleg.In desenul 2 am figurat detaliul de balama in pozitie de functionare.E corect?Ceva imi scapa.Explicati-mi mai in detaliu ca nu inteleg. Link spre comentariu
Vizitator viorel321 Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 VA ROG SA-MI TRIMITETI CAT MAI MULTE AMANUNTE CUM SA CONSTRUIESC PALELE,SAU DACA MI LE FACETI DVS CAT COSTA . Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Mai oameni buni, am tot studiat detaliu de iesire din vant si sa mor daca imi dau seama cum functioneaza.Eu o vad asa:in pozitie normala de lucru-vant moderat-coada e pe directa vantului_conform desen 1.Palele nu sunt perpendiculare pe directia vantului, fiindca coada e la un unghi diferit de 90 de grade fata de suportul generatorului(Arcadius mi-a zis pe la 105-110 grade, din desenul lui Pigott ies 145 grade, merg pe mana lui Arcadius);buun.Vine vantul puternic;CUM IMI IMPINGE COADA SPRE ELICE? CA COADA ARE TENDINTA SA STEA PARALELA CU VANTUL? ADICA PE DIRECTIA LUI.Asta nu inteleg.In desenul 2 am figurat detaliul de balama in pozitie de functionare.E corect?Ceva imi scapa.Explicati-mi mai in detaliu ca nu inteleg.chiar ca aiti scapa ,dar te cred ca esti la inceput si e greu sa intelegi cum vine .trebuie sa intelegi ca nu coada este inpinsa in spatele generatorului ci generatorul , adica vantul cand inpinge in elice iar coada ramane pe directia vantului .e si normal sa fie asa dar iti scapa acel aspect adica din cauza acelui unghi de 30grade acea (balama) pe care se misca coada , din cauza inclinatiei are tendinta sa se ridice in sus dar ramane pe directia vantului iar greutatea cozi , are si asta un aspect f inportant cu cat coada e mai grea cu atit esirea din vant e mai tarzie sau daca este usoara ese mai devreme din vant .cred ca ai inteles ca din cauza fortei gravitationale cand vantul slabeste se indreapta si generatorul . Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 VA ROG SA-MI TRIMITETI CAT MAI MULTE AMANUNTE CUM SA CONSTRUIESC PALELE,SAU DACA MI LE FACETI DVS CAT COSTA .salut spuneti de pale dar intrebarea mea este generatorul pe care vreti sa montati palele care este dati detali despre el .cu toate ca e vb de acelasi desen pe care lam postat aici mai sus.dati-mi un mail la pm sa va trimit desenul cum se fac palele. Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 quote]aici gasesti acel manual .viewtopic.php?f=74&t=63542&start=45 Link spre comentariu
Vizitator viorel321 Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 ma gindeam sa folosesc un alternator de 24 v 100a sa vad care ar fi randamentul in functie de vint am un reductor cu sateliti in doua trepte 1-10 sau 1-20 pentru inceput problema ar fi ca eu sint mecanic auto si stau prost cu timpul si cu scule de sculptat lemnul de aceea eram interesat sa le cumpar palele ca de restul ma ocupam eu fisierul care mi l-ati atasat nu se deschide cred ca vede calculatorul meu ca are ceva Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 ma gindeam sa folosesc un alternator de 24 v 100a sa vad care ar fi randamentul in functie de vint am un reductor cu sateliti in doua trepte 1-10 sau 1-20 pentru inceput problema ar fi ca eu sint mecanic auto si stau prost cu timpul si cu scule de sculptat lemnul de aceea eram interesat sa le cumpar palele ca de restul ma ocupam eu fisierul care mi l-ati atasat nu se deschide cred ca vede calculatorul meu ca are cevaImi pare rau sa-ti spun asta dar nu ese nimic din acel alternator mai mult consumi decat produci mai ales ca i trebuie sai dai la excitatie 24v+pierderile prin multiplicator . nu ese nimic doar daca ati faci cu magneti permanenti si statorul rebobinat cu mai multe spire sa poti folosi la turatie cat mai mica dar nici atunci nu stiu cum sa miarga caci apare un efort mare sa il anvarta vantul .nu stiam ca exista alternatoare de 100A poate 30A SAU MAXIM 50A dar la turati de peste 3000rpm.vezi ca fisierul pe care lam pus acolo este arhivat cu winrar mai intai dezarhiveazal si apoi deschizi PDF. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum