rinaldoparaipan Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Da, palele eu le-am facut.Magnetii am 24, nu am pozat decat 12, iar la bobine nu am spatiu mare intre ele, sunt trapezoidale chiar daca in poza nu par.Mersi de urari! Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Da, palele eu le-am facut.Magnetii am 24, nu am pozat decat 12, iar la bobine nu am spatiu mare intre ele, sunt trapezoidale chiar daca in poza nu par.Mersi de urari!felicitarile mele! frumos lucrat la pale cred ca eu team incurajat sa te apuci de proiect? spor la treaba incontinuare , mie imi plac bobinele cum arata dupa aranjare vor arata si mai bine . Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Octombrie 31, 2010 Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Am mai progresat Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 31, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Am mai progresatse vede ca ai inteles exact cum trebuie sa arate o eoliana , felicitari! abia astept so vad in vant . spor la treaba incontinuare. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Noiembrie 1, 2010 Partajează Postat Noiembrie 1, 2010 da frumos lucrat pana acum ,asteptam mai multe poze si sa vedem cat genereaza, GRABASTETE afara e un vant puternic de 2 zile , din directia sud-est catre nord-vest . Link spre comentariu
yo9hmd Postat Noiembrie 1, 2010 Partajează Postat Noiembrie 1, 2010 Un mod simplu de a confectiona bobinele! Piesa atasata la interiorul bobinei, poate fi rotunda sau trapezoidala! In curand voi incepe si o constructie! Sa aveti spor... Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Felicitari, bravo voua, va urez sa nu mai aveti nevoie de nici-un W de la Enel! (sau cum ii mai zice acum). In zona mea nu prea bate vantul..asa ca ma uit pe la voi.. :cry: Link spre comentariu
vfp_marius Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Un mod simplu de a confectiona bobinele! Piesa atasata la interiorul bobinei, poate fi rotunda sau trapezoidala! In curand voi incepe si o constructie! Sa aveti spor... NU , rotunde Nu sunt bune , cele mai bune sunt trapezoidale . uitate la pagina 19 am pus o poza acolo cu un motor brushless , cam asa ar trebui sa fie bobinele .( sa mai discutat treaba asta )domnule gica nare cum sa nu bata vantul la iasi , la vaslui bate destul de bine , sau poate locatzia dumneavoastra nu e prea prielnica . Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Alte poze.Sapt.viitoare mi-am propus s-o bag in vant.Poate nu merge, ca Link spre comentariu
Vizitator BogdanP Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Unde vrei sa o ridici ?Bogdan Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Unde vrei sa o ridici ?BogdanLa tara, ca doar nu pe bloc Am facut o greseala la bobine-in momentul in care am torsadat firele(sunt bobinate trei fire de 0,85), s-au rasucit si in zona de trecere peste.Desi ma chinuisem sa aranjez firele astfel incat sa vina unul pe langa celalalt, am comis-o.Drept rezultat, vreo trei treceri au cam ramas partial neacoperite de rasina iar statorul a iesit de 10 mm.Asta e, mi-am dat seama prea tarziu, incepusem deja sa torn rasina :nas:Se vede mai bine in poza asta Link spre comentariu
vfp_marius Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 salut , in legatura cu acele fire iesite in exterior , rasina se poate taia putzin sau e foarte dura , ma gandesc sa scobesti cu o daltitza in jurul firului cu mare grija sa nul tai si sa ingropi firul ,si sa torni iar putzina rasina peste el . in rest ce pot sa zic totul pare destul de bine facut , spor la treaba Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 nu are nimic magneti circula putin mai jos fata de trecerea aia asa ca merge. cel putin ai facut tot ce trebuie f frumos , abia astept so vad in vant bravo!! Link spre comentariu
vfp_marius Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 am privit pozele anterioare turnarii se pare ca la acele fire nu mai potzi face nimic :cry: poate la urmatorul stator vei avea mai multa grija , va trebui sa lasi ceva mai mare distantza intre stator si rotor pe partea cu firele sa nu le polizeze magnetzii, am vazut ca ai folosit panza pe partea de jos ,la cealalta parte ai mai pus una peste bobine ? Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 am privit pozele anterioare turnarii se pare ca la acele fire nu mai potzi face nimic :cry: poate la urmatorul stator vei avea mai multa grija , va trebui sa lasi ceva mai mare distantza intre stator si rotor pe partea cu firele sa nu le polizeze magnetzii, am vazut ca ai folosit panza pe partea de jos ,la cealalta parte ai mai pus una peste bobine ?partea exterioara a magnetilor vor calca pana la acele treceri , in concluzie nu vor atinge sarma asa ca sunt ok nu trebuie sal descurajam , au esit f bine atit discurile cat si statorul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum