arcadius Postat Octombrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2010 inca o elice frumoasa. Link spre comentariu
Vizitator BogdanP Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Salut Arcadius ,Cam ce greutate are eoliana ta, doar generatorul fara stalp ?Stalpul tau din ce tip de teava e facut ?Merci,Bogdan Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Salut Arcadius ,Cam ce greutate are eoliana ta, doar generatorul fara stalp ?Stalpul tau din ce tip de teava e facut ?Merci,Bogdangreutatea eolienei fara stilp este in jur de 100kg .stilpul e facut din 3 laturi din teava de diametru de 50mm x5mm, un turn pana la 7m iar de la acei 7 metri plec cu alta teava de diam.80mm x5 si lungime inca 7m.PS. aici vam pus si pozele inainte dea ridica eoliana , si o poza cu stilpul ridicat. Link spre comentariu
Vizitator BogdanP Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Merci,Ce dimensiune are latura la baza ?Ai facut vreun sistem de ridicare/coborare ?Stalpul cam ce greutate are ?Merci,Bogdan Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Merci,Ce dimensiune are latura la baza ?Ai facut vreun sistem de ridicare/coborare ?Stalpul cam ce greutate are ?Merci,Bogdandimensiunea la partea de jos este de 120cm. am pregatit un sistem doar ca mai trebuie sa fac si un suport turnat in beton la inaltimea de 3m voi monta un troliu cu sufa , lungimea sufei are de 20m , acel troliu electric pe care al am ridica pana la 500kg .nu stiu ce greutate are stilpul dar nu cred ca depaseste 50kg.P.S poate mai mult nu stiu cat sa aibe stilpul.PS. stilpul si generatorul lam facut singur si sudat si gandit nu am inprumutat nicio informatie de pe net google etc. am fost fericit ca lam avut ca ajutor pe fiul meu Ciprian inainte sa se inbolnaveasca el ma ajutat la constructia eolienei .poza aceasta cu el inainte ca el sa se inbolnaveasca.ami para rau ca numai arata asa cum e aici in poza. Link spre comentariu
Vizitator BogdanP Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Merci mult.In curand vreau sa imi incropesc si eu una.Bogdan Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Merci mult.In curand vreau sa imi incropesc si eu una.Bogdan Cu placere , iti doresc spor la treba , incerc sa ajut pe oricine , si cu ce pot pentru fiecare care are nevoie de informatile pe care le mai stiu si eu.. multa sanatate.multumesc Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2010 revin cu inca ceva util sper eu ,pentru cei ce vor sa faca palele din lemn , am gasit un prog, cu care puteti calcula elicea la puterea dorita , nici eu nu stiu sal folosesc la momntul de fata , dar incerc sa invat . Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 25, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2010 salut tuturor!inca ceva util pentru incepatori , tabelul conductorului de cupru. Link spre comentariu
ovy_pas Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 1. Cum ati calculat bobinele statorului s-au le-ati determinat experimental? 2. Este bine asa pentru montare stator? : Distanta dintre magneti = Grosime magnet= Grosimea bobinei + plasa de fibra + spatiu liber pentru ca rotorul sa se poata roti (acest spatiu cat mai mic pe cat posibil)3. Plasa de fibra este pe ambele parti ale bobinelor? Se foloseste aceiasi rasina la turnarea bobinelor ca si pentru magnetii de pe disc? Se foloseste o forma pentru turnare? Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 1. Cum ati calculat bobinele statorului s-au le-ati determinat experimental? 2. Este bine asa pentru montare stator? : Distanta dintre magneti = Grosime magnet= Grosimea bobinei + plasa de fibra + spatiu liber pentru ca rotorul sa se poata roti (acest spatiu cat mai mic pe cat posibil)3. Plasa de fibra este pe ambele parti ale bobinelor? Se foloseste aceiasi rasina la turnarea bobinelor ca si pentru magnetii de pe disc? Se foloseste o forma pentru turnare?salut , Incep prin a raspune , ca am inceput constructia generatorului si a calcului bobinelor prin experimente si am ajuns la concluzia ca cea mai buna varianta este ca bobinele intre ele sa nu fie nici un fel de spatiu liber , caci acolo sunt pierderi , forma ce mai buna este trapezoidala se incadreaza perfect in diametrul cercului .acum ca sa te incadrezi perfect in acel spatiul nici sa nu depasesti prea mult spirele din cauza ca va creste rezistenta bobinei si nici mai mic ca nu mai produci curentul necesar la turatie mica.daca vezi ca dupa prima bobina si la N spire apar acele goluri modifici sarma se pune mai groasa pana te incadrezi perfect bobina linga bobine .astea sunt unele din pirderi pe care trebuiesc eliminate , acum mai apar si la inaltimea bobinelor , se afla in functie de grosimea unui magnet ,exemplu daca magnetul are 20mm bobina trebuie so ai de 17mm se ia in calcul plasa pe ambele capete de fibra de sticla se pune cea mai subtire adica cea de tintari care are 0,5mm + stratul de inca 0,5mm rasina deasupra . se mai pune si acel spatiul liber intre magneti de inca 2mm si va esi undeva la 21mm . 1 mm sau chiar 2 mm nu e mare diferenta sa nu fie prea mare .trecerea sarmei din interior bobinei se face prin o bucatica de tabla de cupru de 0,2 sau 05 pentru cei ce folosesc sirma groasa .inportant , pentru a turna statorul rasina trebuie amestecata cu praf de talc la 1litru 500 grame de talc , pentru o mai buna racire a statorului eu am folosit la unu din statoare praf de marmura. rasina folosita la stator se poate si la rotoare sau daca nu mai aveti de aceiasi calitate si ceva mai eftin se poate si asa .forma statorului si cercurile pentru rotoare se poate face cum am facut si eu simplu din poliesterien, doar doua placaje fata spate cu fetele drepte . dupa ce se decupeaza poliesterilenul se lipeste cu silicon . nota:numai la rasina folosita epojet la acea rasina nu afecteaza polistirenul , am auzit ca la alte tipuri de rasini sunt probleme cu pluta o dizolva sau din cauza calduri se topeste.eu nu am avut probleme.va pun aici pozele cum se taie polistirenul .de obicei o singura poza face cat 1000 de cuvinte Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 si celelalte poze aici , cred ca acum se intelege ceva cu aceste poze. Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 lipirea magnetilor pe discuri cu picatura . Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Am inceput si eu sa incrpoesc eoliana.Poze, astept opinii. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 frumos lucrate palele cred, tu leai facut ?magnetzii ce dimensiuni si cat au costat si de unde iai luat ( doar 12 sau mai ai un set in total 24 )atentzie mare la bobine sunt aproape cum leam facut eu ,si am gresit ,deci spatziu mare intre bobine ,pierderi mari ,uitate la poza aia cu motorul de video pe care am puso eu sa vezi cam cum ar trebui sa fie ,o gasesti la pagina 19,in rest spor la treaba si vant mult Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum