Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

Am inteles ca grosimea acestor discuri este in functie de intesitatea campului magnetic (pentru magneti mai grosi cu un camp mai puternic se pun discuri mai groase)Intrebare: De unde se poate face rost de acesfel de discuri? Se poate confectiona un asemenea disc din mai multe discuri subtiri din tabla de otel taiate cu un foarfec si puse pachet pana la obtinerea grosimii dorite, asa cum sunt tolele la transformator?

nu! vad ca nu ai inteles la otel se refera orice fier este otel cu mai mari sau mai putin otelite.mai pe direct nu e nevoie de tabla gen tole caci tolele sunt din ferosiliciu. f simplu ei o tabla moarta dar groasa de 10mm , cu un compas traqsezi diametrul dorit si asta e fier sa fie sa se lipeasca magnetul de ia :da . poti gasi asa ceva chiar si la remat cauta mai groasa iar dupa ce le tai le duci la un strungar sa le centreze adica sa ia un span din disc iar la capat sa lase un guler de 2 mm pentru a sprijini magnetul mai usor ca atunci cand ai lipesti sa nu intarzi f mult caci picatura se intareste f repede. vezi cat de simplu este? :freaza: :freaza:
Link spre comentariu

@NeFeb_Mag si @arcadius multumesc pentru raspunsuri. Am intrebat despre posibilele sisteme de protectie din cauza ca incerc sa evit posibilele probleme cu vecinii (e mult mai usor si mai repede de creeat o pala de PVC decat una de lemn). Cred ca, pentru inceput, o sa fac un model la scara mica, pe care il voi ridica la inaltimea maxima pe care o pot obtine. Dupa ce voi vedea daca am turbulente "acolo sus", ma voi decide la metoda de constructie.

Link spre comentariu

Pentru mine nu e asa simplu ca nu am strung, de asta voiam sa imi fac discul din mai multe discuri subtiri din tabla de 0.5 mm cum ii spui tu ( stiu ca nu trebuie material din tole de transformator acolo am dat un exemplu ) le trasam cu compasul le decupam si puneam una peste alta pana la grosimea dorita.

Link spre comentariu
quote]

:rade: pai scopul e si rezistenta daca apropi discurile fata in fata ele se atrag iar senwiciul tau se va ondula , exact compara un fierbeton de 10mm cu o sufa tot de 10mm care este mai dura si care este flexibila .

cred ca atita lucru e usor de priceput mai trebuie si gandit daca nu poti respecta ceia ce spun eu sau alti colegi , nu trebuie sa fi invatat sa faci asa ceva dar barimi fa asa cum ti se spune doar asa vei reusi sa aduci la bun final generatorul tau .

spor la treaba si multa sanatate.

Link spre comentariu

@NeFeb_Mag si @arcadius multumesc pentru raspunsuri. Am intrebat despre posibilele sisteme de protectie din cauza ca incerc sa evit posibilele probleme cu vecinii (e mult mai usor si mai repede de creeat o pala de PVC decat una de lemn). Cred ca, pentru inceput, o sa fac un model la scara mica, pe care il voi ridica la inaltimea maxima pe care o pot obtine. Dupa ce voi vedea daca am turbulente "acolo sus", ma voi decide la metoda de constructie.

spor la treaba !!
Link spre comentariu

Voiam sa stiu daca e problema din punct de vedere magnetic, mecanic pot folosi discuri din tabla mai groasa de 2mm de exemplu, zic ca nu se vor ondula ca vor fi prinse in mai multe locuri cu suruburi asa cum sunt tolele; tolele unui transformator nu pot fi ondulate.Ca idee mi ar place sa merg pe disc compact dar trebuie sa caut si solutii de rezerva. Va multumesc.

Link spre comentariu

Voiam sa stiu daca e problema din punct de vedere magnetic, mecanic pot folosi discuri din tabla mai groasa de 2mm de exemplu, zic ca nu se vor ondula ca vor fi prinse in mai multe locuri cu suruburi asa cum sunt tolele; tolele unui transformator nu pot fi ondulate.Ca idee mi ar place sa merg pe disc compact dar trebuie sa caut si solutii de rezerva. Va multumesc.

eu ati spun ce se poate intampla dupa ce le prinzi in suruburi numai este centrat bine acel senvici nu il poti centra perfect mai ales ca trebuie sa prinzi magneti de primul dusc acel de 2mm si cand le apropi fata in fata cu celalalt disc se va desprinde primul strat de tabla.nu stiu cum va functiona la o eoliana mai ales ca palele se vor sprijini tot in acel disc. :speriat oricum faci cum crezi ca e mai bine eu doar incerc sa-ti explic ce riscuri te asteapta.
Link spre comentariu

salut , ca tot veni vreme ploioasa afara e degringolada mare , vreau sa stiu daca atzi vopsit sau izolat cu ceva rotorul sau magnetzii puntea si tot ce intra in eoliana , am dat cu lac palele si discurile metalice cu magnetii, a intalnit probleme cineva din cauza apei ? ma refer la scurt circuit sau deteriorare eolianei.

Link spre comentariu

salut , ca tot veni vreme ploioasa afara e degringolada mare , vreau sa stiu daca atzi vopsit sau izolat cu ceva rotorul sau magnetzii puntea si tot ce intra in eoliana , am dat cu lac palele si discurile metalice cu magnetii, a intalnit probleme cineva din cauza apei ? ma refer la scurt circuit sau deteriorare eolianei.

EU UNU POT SA SPUN CA LA MINE NU AU FOST NICIO PROBLEMA DE 1 AN SI 5 LUNI FUNCTIONEAZA PERMANENT AU FOST SI CHICIURA ZAPADA PLOI ETC SI NIMIC PROBLEME.pai nici nu are ce sa aibe odata ce statorul este turnat complet in rasina cum sa patrunda apa in el ? rotoarele la fel sunt turnate in rasina pana la jumatea magnetilor iar apoi vopsiti cu toate ca si magneti au un strat de nichel si nu ruginesc.tot odata va pun si poze cu instalatia mea facuta de mine tablou etc .
Link spre comentariu

salut arcadius ,super poze , dar contorul pentru ce e sa vezi catzi kilowati consumi din eoliana la luna ? daca da catikilowatzi verzi ai produs si consumat pe luna fa o medie te rog . :aplauze

Link spre comentariu

salut arcadius ,super poze , dar contorul pentru ce e sa vezi catzi kilowati consumi din eoliana la luna ? daca da catikilowatzi verzi ai produs si consumat pe luna fa o medie te rog . :aplauze

da acel contoar este pentru a inregistra cat am economosit de cand lam montat .

lam montat acum 9luni si lam pus de la 000 iar acum am trecut pe el kw pe care trebuia sai platesc sunt 650kw trecuti pe el prin invertor.

iar acele rezistente montate pe tablou sunt rezistente de diversiune , adica ca atunci cand bateriile sunt incarcate full regulatorul de incarcare cupleaza pe acele rezistente cand generatorul depaseste curentul de incarcare.

Link spre comentariu

nar fi mai bine ca atunci cand ai surplus sa transferi energia pe un boiler electric? ca sa nu pierzi practic curentul in aer sub forma de caldura . iti va trebui o rezistentza de 24v in cazul acesta , parca ai incarcare de 24 nu 12 daca nu ma insel , imi place cum ai organizat locul . :da (CAMERA ENERGIEI )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări