arcadius Postat Iulie 10, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2010 poza asta este cu un om urcat cu doua scari legate una de alta ,atunci cand am modificat coada. Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 Arcadius , bine ai venit si pe aici , personal cunosc realizarile tale de pe alt forum , felicitari pentru tot ce ai realizat si ma bucur ca esti si aici , nu strica cat mai multi "practicieni", vorba ceea "teoria ca teoria dar practica ne omoara"P.S. M-as bucura sa aud ca baiatu tau e bine acum Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 10, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2010 Arcadius , bine ai venit si pe aici , personal cunosc realizarile tale de pe alt forum , felicitari pentru tot ce ai realizat si ma bucur ca esti si aici , nu strica cat mai multi "practicieni", vorba ceea "teoria ca teoria dar practica ne omoara"P.S. M-as bucura sa aud ca baiatu tau e bine acummultumesc, asa este am postat si pe alt forum ,intradevar am avut o perioada f grea acum insa e un pic mai bine mai avem cu tratament la bucuresti la institutul oncologic sper si eu ca Ciprian sa se faca bine . am decis sa postez si aici sa mai ajut si pe alcineva care vrea sa-si faca asa ceva si eu la randul meu am fost ajutat nimeni nu s-a nascut invatat.asa ca va doresc multa sanatate la toti si realizarea generatoarelor eoliene Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 10, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2010 am mai reusit sa mai pun o poza cu tot cu stip.ma poate ajuta cineva cu un prog care face pozele la dimensiunile care trebuiesc in acest forum ? unele poze f inportante nu pot sa le postez, am incercat si pe avatarul meu sa-mi pun poza si nu merge . multumesc Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 Arcadius , trebuie sa-ti faci un cont aici: http://photobucket.com/ sau aici : http://it.tinypic.com/. Acolo o sa incarci pozele si aici pe elforum vei insera doar linkul de la pozele incarcate acolo. Daca ai nevoie de ajutor , mergem in privat sa nu lungim off topicul pe-aici. Sanatate si toate cele bune pentru Ciprian si voi toti ! Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 10, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2010 Arcadius , trebuie sa-ti faci un cont aici: http://photobucket.com/ sau aici : http://it.tinypic.com/.Acolo o sa incarci pozele si aici pe elforum vei insera doar linkul de la pozele incarcate acolo.Daca ai nevoie de ajutor , mergem in privat sa nu lungim off topicul pe-aici.Sanatate si toate cele bune pentru Ciprian si voi toti !multumesc la fel , acum am inteles scuze de off topic. Link spre comentariu
Vizitator catalin42barbu Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 va stimez dl.Arcadius pentru eoliana facuta.si eu adun date tehnice simateriale pentru construirea eolienei dar ma impotmolesc la cateva materiale magneti {ma gandisem sa folosesc magneti extrasi din statoarele electromotoarelor auto } acesti magneti se pot cumpara la comanda ? la dimensiunile dorite? Cum ati procedat? va rog datimi un id mes pentru alte detali va multumesc. Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 10, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2010 va stimez dl.Arcadius pentru eoliana facuta.si eu adun date tehnice simateriale pentru construirea eolienei dar ma impotmolesc la cateva materiale magneti {ma gandisem sa folosesc magneti extrasi din statoarele electromotoarelor auto } acesti magneti se pot cumpara la comanda ? la dimensiunile dorite? Cum ati procedat? va rog datimi un id mes pentru alte detali va multumesc.salut ms , cel mai bine e sa discutam aici . vreau sa iti spun ca magenti pe care vrei sa folosesti tu nu sunt buni pentru asa ceva nu se compara cu ce am folosit eu magenti mei au fost neodynium cu grad de magnetizare N42 SUNT F PUTERNICI DE ACEIA SUNT BUNE PENTRU GENERATOARELE EOLIENE .au un camp f mare si obti curentul dorit la turati f mici .iata si un linc cum arata magneti mei. sunt atit de puternici incat daca ai scapi intre ei si iti prinzi pielea tio taie sau un deget til striveste.dupa ce le cumperi , revin cu desenul la cate grade se pun si cum se calculeaza diametrul rotoarelor . dupa magneti afli si ce bobini trebuiesc facute .http://cgi.ebay.de/1-Magnete--Power-Neo ... id=&query={query}&fitem=230363430933&linkin_id=7000182&mt_id=637&kw={query} Link spre comentariu
Vizitator catalin42barbu Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 va salut si va multumesc foarte mult pentru timpul acordat siraspunsurile date.cit a durat pina ati primit magneti comandati? In cat timp ati construit eoliana? Link spre comentariu
nickrvl Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 ma poate ajuta cineva cu un prog care face pozele la dimensiunile care trebuiesc in acest forum ? unele poze f inportante nu pot sa le postez, am incercat si pe avatarul meu sa-mi pun poza si nu merge . multumescFoloseste IrfanView, e free, deschizi poza cu acel program, daca i-ti convine cum arata o lasi asa altfel marchezi cu mous-ul zona care o vrei din poza apesi ctrl+y (poza devine ce ai marcat) apesi ctrl+r si apare asta:[attachment=0]1.jpg[/attachment]lasi totul asa cum e iar in cimpurile Witdh sau Height modifici marimea la 1200/800 cit e aceptata de acest site (sau mai mica), modifici numai una din valori cealalta se modifica automat trebuie numa sa te incadrezi in valorile de mai sus. La final apesi ctrl+s si salvezi unde vrei. Deci totul se rezuma la combinatii de taste pe care o sa le inveti ultra rapid si care genereaza dependenta , are mai multe facilitati pe care o sa le descoperi si singur. Ca sa numai cauti programul il iei de aici http://download.cnet.com/IrfanView/3000 ... tag=button.Ma uimesti cu realizarea ta tinind cont de posibilitati, deh, daca si noi Romanii am avea posibilitai materiale... dar probabil ca atunci am devenii lenesi, locuiesti in zona de deal?Cit din necesarul de energie e acoperit de eoliana ta? ma refer la timp, cite zile din saptamina, banuiesc ca pina acum ai avut timp sa o testezi. Dupa cite inteleg eu cu doua sau trei astfel de eoliene i-ti acoperi tot necesarul. Banuiesc ca bateriile nu sint cu acid... adica gen auto si de unde le ai? Zici ca ai surplus de energie cite-o data, nu-l pierde, pune-l la treaba, incalzeste apa dintr-un boiler si astfel impusti doi iepuri dintr-un foc. Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 11, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2010 va salut si va multumesc foarte mult pentru timpul acordat siraspunsurile date.cit a durat pina ati primit magneti comandati? In cat timp ati construit eoliana?salut , magneti iam comandat de la o persoana din tara , care se ocupa pe atunci facand comenzi din afara .El acum nu se mai ocupa cu asta, dar nui problema stiu multe persoane care au comandat din afara si intro sapatamana ajungeau la destinatie.Eu am construito in functie de materiale pana mai gaseam cate ceva ,a durat 3/4luni dar daca aveam toate materialele pregatite o faceam si intro luna. Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 11, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2010 Zici ca ai surplus de energie cite-o data, nu-l pierde, pune-l la treaba, incalzeste apa dintr-un boiler si astfel impusti doi iepuri dintr-un foc.salut si iti multumesc pentru programul cu care mai ajutat.eu locuiesc intro localotete din judetul tulcea aproape de parcul eolian ,nu stau pe deal sau in camp, din contra stau intre dealuri dar de vant nu ma plang, sa sti ca numai putin daca se misca frunzele de pe copaci deja vad pe ampermetru cum urca la 5 / 10 A , bineinteles ca si palele lea am reusit f bine .pot sa spun ca sunt aproape dependent . Ma tin bateriile 5 zile daca nu bate vantul dar nu e problema niciodata nu a fost toata ziua sa nu bata vantul ,mai slab da, a fost, dar deloc nu . Si cand vine un vant mai puternic le incarca . ca sunt zile ca nu am ce sa fac cu energiea electrica , cum a fost iarna cu vant constant cu care mai si puneam un resou sa mai consum din bateri sai dau eolienei de munca .Bateriile , inainte leam avut doua auto 2x 180A DAR MI LE-A TERMINAT EOLIANA ,din cauza ca bateriile auto nu permit descarcarea mai mult de 30% ,din cauza asta eu le descarcam repede iar eoliana le incarca repede , pe timp de noapte cand vantul este slab sau deloc ele ramaneau descrcate din cauza asta au slabit .am facut rost de bateri stationare care permit descarcarea pana la 70%.nu sunt noi ci de la casari au 10 ani dar inca mai sunt bune sunt cu acid sulfuric.sa gasit o persoana cu suflet mare care stiind situatia mea , si cu copilul de 12 ani bolnav operat de tomora pe creer mic ma ajutat . Link spre comentariu
florint Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 @arcadius bine ai venit pe forum. Pentru cei care nu cred generatorul lui @arcadius scoate peste 2kW. El are elicea de 4m iar eu de 3m, urmeaza sa o cresc inapoi la 3,5m cat de curand. Generatorul meu este de 1kW. Am un varf atins de 38A la 29,5V L-am ajutat personal la calcule. Am sa pun cat de curand, saptamana viitoare ca mai am de tradus in engleza la ea, fisa completa pentru calculul unui generator eolian. http://sites.google.com/site/florintanasa/ Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 11, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2010 @arcadius bine ai venit pe forum.Pentru cei care nu cred generatorul lui @arcadius scoate peste 2kW.El are elicea de 4m iar eu de 3m, urmeaza sa o cresc inapoi la 3,5m cat de curand.Generatorul meu este de 1kW. Am un varf atins de 38A la 29,5VL-am ajutat personal la calcule.Am sa pun cat de curand, saptamana viitoare ca mai am de tradus in engleza la ea, fisa completa pentru calculul unui generator eolian.http://sites.google.com/site/florintanasa/Salut Florine, ma bucur tare mult ca esti si tu pe acest forum intradevar mai ajutat f mult , eu zic inpreuna putem sai ajutam si pe alti care vor sasi confectioneze asa ceva.abia astep sati faci si tu o elice mai mare la asta te pot ajuta si eu, eu mai am putin de lucru la urmatorul statoru din platbanda pentru a obtine energie mai mare .spor la treaba. Link spre comentariu
kit Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 felicitari arcadius pentru proiect si urarile mele de bineam doua intrebari la care poate vei avea amabilitatea sa-mi raspunzi:1. ai masurat 100A pe faza sau pe curentul de incarcare al bateriei (adica redresat)?2. explica-ne te rog ce protectie paratraznet ai implementat si daca ai avut probleme in acest sens.multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum