Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

LA MULTI ANI 2020 AM REVENIT ..putem sa mai continuam  si sa postam realizarile fiecaruia . intradevar am fost f ocupat cu alte realizari facute de mine dar incerc sa mai vb tot despre topicul privind eoliene. Daca vreti sa vedeti cam ce am construit intrati pe canalul meu youtube  la gardyanu ..Numai bine la toti.

Editat de arcadius
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Buna,o intrebare vreau sa fac o eoliana dintr-un motor de masina de spalat smart drive de 1000 wati, problema este ca chinezii sau japonezii lau bobinat cu conductor de aluminiu de 1 mm ,100 de spire fiecare bobina, deci intrebarea este la-s putea bobina cu conductor de cupru dar mai gros de 1,8 mm si cate spire trebuie pentru fiecare bobina?Multumesc!

Link spre comentariu

E greu de spus ce număr de spire îţi trebuie, dacă nu spui ce tensiune vrei să scoţi de la el şi pe la ce turaţie maximă estimată.Acel motor era comandat de un circuit driver dedicat, care îl acţiona cu o frecvenţă variabilă în funcţie de turaţia cerută de programul respectiv.Ar fi mai practic să-l laşi aşa cum e ca bobinaj, dar să-i faci altă schemă de conectare a bobinelor existente, pentru a putea obţine un maxim de curent la o turaţie dată.Dacă-l rebobinezi cu sârmă mai groasă, vei avea o tensiune mai mică, fiindcă nu vei mai putea băga tot 100spire.Ar trebui să faci nişte teste, rotindu-l cu o bormaşină cu turaţie variabilă şi măsurând tensiunea obţinută.

Link spre comentariu

Nu merita sa te complici cu motor de masina de spalat ......cel mai rentabil ar fi folosirea unui alternator de camion ,recuperat de la dezmembrari.....oricum energia trebuie stocata in baterii ,pe  24 volti e mai avantajos ca pe 12V .....

este doar parerea mea....

Link spre comentariu

Nu e chiar aşa de simplu, un alternator auto are nevoie de o turaţie minimă ca să aibă randament.Pentru eoliene DIY cu turaţii joase nici soluţia cu motorul de maşină nu-i cea mai bună, fiindcă are un cuplu rezistent dat de atracţia dintre rotor şi stator.S-au discutat de mult toate variantele, trebuie doar răbdare să citească.Altfel trebuie repetat totul pentru fiecare user nou care nu are răbdare să citească un topic şi nu mi se pare normal.Scrie şi în Regulament, a se citi topicurile existente şi care tratează aceeaşi problemă, iar întrebări pui doar dacă nu înţelegi ce s-a explicat deja....

Stocarea energiei oricum e obligatorie, de aceea l-am întrebat ce tensiune doreşte.

Editat de validae
Link spre comentariu

Am incercat sa-l leg altfel dar fiind bobinat cu aluminiu nu pot sa lipesc sarmele intre ele fiind si foarte scurte.Am cumparat conductor de cupru de 1 mm si o sa-l rebobinez.Vreau sa scoata 12 volti si  macar vreo 700 de wati vreau sa-l leg dupa schema asta

36pole6X2C.jpg

Editat de Iulian B
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Va salut,  Am achizitionat de la o cunostinta un generator pentru o turbina eoliana verticala. Dupa ce am tot citit pe aici, vad ca nu sunt prea eficiente. Ce imi recomandati vis-a-vis de contructia unei eoliene? Eu stau undeva in Domnesti, Ilfov. In momentulde fara am 2 invertoare mpp solar 5048MGx puse in paralel, 36 panouri legate la 4 bancuri de 48V (57) fiind niste baterii de la un e-golf productie 2019. Am aproximativ 24Kw cu 20 Usable. Imi doresc sa  renunt in proportie de 99 % la Enel care ma incarca din burta cu niste facturi grosolane:)) cu toate ca dau autocitirea.  Are cineva niste planuri exacte de taiere pentru asa ceva? https://vawt.ro/wp-content/uploads/2014/06/Lenz2-planuri.pdf

nu am gasit nicaieri niste dimensiuni exacte sa ma pot duce la un laser sa le "decupez" sa ma apuc de contructie.  Sau sa merg pe varinata de eoliana orizontala si sa ma apuc sa adatez niste elice de genul? http://ave-maria.ro/rotor-turbina-eoliana-1500w-2500w/

Sau ar mai fi varinata in care ma mai gandesc la motor(il pun la vanzare)  si iau o eoliana completa https://www.alibaba.com/product-detail/FD4-3kw-home-wind-turbine-with_60308264425.html?spm=a2700.galleryofferlist.0.0.45432586TqjkYm

Multumesc.

PS: sper sa mai avem utilizatori activi pe acest forum.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

la capacitatea bateriei tale as zice sa stai linistit ai destula , invertoare suficiente , o eoliana ar fi buna doar acolo unde ai vant din plin , daca nu ai vant sunt bani aruncati aiurea.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Dupa 9 ani de functionare ireprosabila si doar o revizie tehnica acum 5 ani, eoliana mea a ramas in doua pale dupa furtuna de saptamana trecuta.

Dar din lipsa timp pentru reviziie curente, a cedat pshicic.
Oricum pentru zona Bucuresti - Ilfov nu e rentabil. Fiindca nu e zona de vant.
Cu ea am facut teste si am inceput afacerea in domeniul energiei regenerabile.
Detalii pe www.ecowindsolar.ro.

post-65915-0-66631700-1621456217_thumb.jpg

post-65915-0-69374500-1621456340_thumb.jpg

Editat de rinaldoparaipan
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
La 22.04.2020 la 20:05, Iulian B a spus:

Am incercat sa-l leg altfel dar fiind bobinat cu aluminiu nu pot sa lipesc sarmele intre ele fiind si foarte scurte.Am cumparat conductor de cupru de 1 mm si o sa-l rebobinez.Vreau sa scoata 12 volti si  macar vreo 700 de wati vreau sa-l leg dupa schema asta

36pole6X2C.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări