vfp_marius Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 salut imi pare rau ca nu am postat pozele incer maine ,mai toata saptamana am fost ocupat pana seara tarziu , si morisca a fost ridicata trebuie so cobor , pt, florinel , am pus un condensator cam de 1000 micro , da nu cred ca am folosit diodele bune , am sa verific fiecare faza cat baga separat . distantza intre magnet si bobina nu depaseste 2mm dar cred ca am facut bobinele cam late :cry: condensatorul arcadis este pentru filtrare dar si ca un tampon , la statziile audio de masina (daca ai auzit ) se folosesc condensatori chiar si de 1 farad pentru a nu cadea tensinea pe baterie atunci cand vine BASSUL , deci atunci cand eoliana fluctueaza in turatzie chiar daca ea generaeaza un curent continuu el fluctueaza mult cu praguri , in filmul prezentat de tine pe youtube ai vazut cum acul la ampermetru e instabil , incearca sa pui condensatori cat mai multzi poate si de 100 000 micro la 63 v sa vezi ca acul va fi mai stabil , condensatorul se compoprta ca un amortizor iar bateria va fi incarcata cu un curent mai DULCE chiar daca are regulator de tensiune . Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2010 salut imi pare rau ca nu am postat pozele incer maine ,mai toata saptamana am fost ocupat pana seara tarziu , si morisca a fost ridicata trebuie so cobor , pt, florinel , am pus un condensator cam de 1000 micro , da nu cred ca am folosit diodele bune , am sa verific fiecare faza cat baga separat . distantza intre magnet si bobina nu depaseste 2mm dar cred ca am facut bobinele cam late :cry: condensatorul arcadis este pentru filtrare dar si ca un tampon , la statziile audio de masina (daca ai auzit ) se folosesc condensatori chiar si de 1 farad pentru a nu cadea tensinea pe baterie atunci cand vine BASSUL , deci atunci cand eoliana fluctueaza in turatzie chiar daca ea generaeaza un curent continuu el fluctueaza mult cu praguri , in filmul prezentat de tine pe youtube ai vazut cum acul la ampermetru e instabil , incearca sa pui condensatori cat mai multzi poate si de 100 000 micro la 63 v sa vezi ca acul va fi mai stabil , condensatorul se compoprta ca un amortizor iar bateria va fi incarcata cu un curent mai DULCE chiar daca are regulator de tensiune .unde se pune condensator inaintea diodelor adica pe alternativ ? sau dupa diodele voi incerca si varianta asta . stiu ca daca ai pun un condensator inaintea punti redresoare acolo ajuta cu adevarat nu la puntea rtedresoare caci este in paralel cu bateriile si nu stiu cu cat ajuta mai mult va consuma si acel condensator . Link spre comentariu
vfp_marius Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 salut arcadius condensatorul se pune pe curent continuu dupa punte , in paralel cu bateriile condensatorul nu consuma nimic el se comporta ca un "perpetuum mobile " sa zic se incarca si se descarca energia intrata este aproape egala cu cea care iese din el am facut ceva poze sper sa va placa si sa nu ma criticatzi pentru aspect Link spre comentariu
vfp_marius Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 am obtzinut cu ea doar 10vcc la 0,5 amperi si azi a fost un vant zdravan diametrul rotorului este de 50 cm aprox, iar diametrul la generator e 125 mm discuri de flex , am avut mai multe grosimi la magnetzii folositzi 3 mm si 4mm , cred ca bobinele sunt cam mari nu ? cand scap la bani am sa incerc sa imi cumpar ceva magnetzii mai buni .momentan este ridicata doar la 6 metri am so ridic mai sus sunt multe turbulentze in aer se misca stanga dreapta foarte repede si nu prea imi place .la tine arcadius a batut vantul bine azi ? Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2010 am obtzinut cu ea doar 10vcc la 0,5 amperi si azi a fost un vant zdravan diametrul rotorului este de 50 cm aprox, iar diametrul la generator e 125 mm discuri de flex , am avut mai multe grosimi la magnetzii folositzi 3 mm si 4mm , cred ca bobinele sunt cam mari nu ? cand scap la bani am sa incerc sa imi cumpar ceva magnetzii mai buni .momentan este ridicata doar la 6 metri am so ridic mai sus sunt multe turbulentze in aer se misca stanga dreapta foarte repede si nu prea imi place .la tine arcadius a batut vantul bine azi ?inca mai bate si acuma ,ziceai ca e urata pai pentru inceput este ok oricum vei face una mai mare si mai frumoasa asta e doar de proba nu iai facut furling esirea din vant? sa nu te mai doara capul ca atunci cand vine un vant puternic sa nu faca ca elicopterul .felicitari pentru o rapiditate de construcite vad ca ai prins repede cam cum trebuie sa arate .acum ce am vazut eu diferit unde mai trebuie sa lucrez este : palele la capat trebuie rasucire adica la baza sa ai 30grade iar pana in capat sa plece rasucit pama ca varful devine paralel cu discul cu magneti pentru ai avea tesereul mai mare adica varful trebuie sa taie vantul .la stator , trebuie sa faci bobinele cum tiam spus si mai sus adica daca magnetul tau este de 5mm gros atunci una din bobini sa nu depasesti acei 5mm cu tot cu spatiul liber practic bobina ar trebui sa fie de 3/4 mm iar casa incapa sirma se foloseste sirma mai subtire nu poti sa obti cu asa mici magneti o putere mare de aceia te incadrezi la grosimea sarmei dupa acel spatiu pe care iti permite magneti .spor la treaba incotinuare Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 am obtzinut cu ea doar 10vcc la 0,5 amperi si azi a fost un vant zdravan diametrul rotorului este de 50 cm aprox, iar diametrul la generator e 125 mm discuri de flex , am avut mai multe grosimi la magnetzii folositzi 3 mm si 4mm , cred ca bobinele sunt cam mari nu ? cand scap la bani am sa incerc sa imi cumpar ceva magnetzii mai buni .Nu cred ca e vorba de bobine sau de magneti, incearca cu pale mai mari. Zilele astea (sunt prin Tulcea acum) imi fac si eu una de jucarie, cu un motoras de imprimanta si pale din PVC. Palele de PVC mi se par o idee chiar buna, sunt mult mai usor de facut decat unele din lemn. Vezi aici: http://www.mdpub.com/Wind_Turbine/ Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2010 am obtzinut cu ea doar 10vcc la 0,5 amperi si azi a fost un vant zdravan diametrul rotorului este de 50 cm aprox, iar diametrul la generator e 125 mm discuri de flex , am avut mai multe grosimi la magnetzii folositzi 3 mm si 4mm , cred ca bobinele sunt cam mari nu ? cand scap la bani am sa incerc sa imi cumpar ceva magnetzii mai buni .Nu cred ca e vorba de bobine sau de magneti, incearca cu pale mai mari. Zilele astea (sunt prin Tulcea acum) imi fac si eu una de jucarie, cu un motoras de imprimanta si pale din PVC. Palele de PVC mi se par o idee chiar buna, sunt mult mai usor de facut decat unele din lemn. Vezi aici: http://www.mdpub.com/Wind_Turbine/ palele din PVC e un randament mai prost fata de palele din lemn testat . Link spre comentariu
vfp_marius Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 salut pt. domnu unik pai daca fac palele mai mari va scadea turatzia eolienei , eu defapt le facusem mai lungi cam cu 10 cm dar leam taiat si astfel arcadius nu am mai avut de unde sa le fac rasucirea paralela cu baza da magnetzii sunt prea mici ca grosime si bobina e prea ianalta , pote am sa fac alte bobine in viitor cu un stator mai bine fixat . trebuie sa mai lucrez , mersi mult de incurajari :aplauzepalele de pvc au un randament :cry: de ma doare capul , FOARTE PROST fatza de lemn , leam testat pe ambele , :rade:palele din pvc sunt usor de construit si destul de repede , dar daca ai fi obs. prinderea la baza lasa de dorit la un vant puternic ele sunt supuse unor fortze la baza si se rup pe cand cele din lemn e imposibil ca vantul sa lea dea peste cap , ca pe umbrela , pvc-ul isi modifica forma se arcuiesc si alt aspect parca se invart deandoaselea ,daca ai privi aerodinamica la o pala de lemn fatza de pvc , cea de pvc parca impinge aerul , forma cea mai aerodinamica o are in cadere libera picatura de apa , asa si pala de lemn ar trebi sa fie mai groasa la intrare si mai subtzire la iesirea din aer . NU zic ca nar fi bune da randamentul si cred ca scot si mai mult zgomot , la eoliana pe care am postato stau sub ea si nici nu se aude nimic, doar o fasaiala cand se roteste foarte tare , raportat la ce am mai vazut scris pe net despre zgomotul produs cred ca e doar un pretext ca sa nu se ia amploare in constructzia de eoliane ,dar no sa mai dureze mult . gandesc ca pentru un consum modest daca te duci in excursie cu laptopul si scotzi din diplomat o eoliana sa alimentezi ,e benefic Link spre comentariu
gabiunu Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Daca tot se vorbeste de magnetii de harddisk,cum merg dezlipiti de pe suportul metalic?Am incercat acum cativa ani sa recuperez unul si l-am aruncat direct la cos dupa ce i-am aplicat tratamentul termic. Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Daca tot se vorbeste de magnetii de harddisk,cum merg dezlipiti de pe suportul metalic?Am incercat acum cativa ani sa recuperez unul si l-am aruncat direct la cos dupa ce i-am aplicat tratamentul termic. salut,dca vrei sai dezlipesti magneti de pe acea tabla se face in felul urmator:acea tabla are varfurile ei unde vine prinsa cu un varf se prinde in menghina si la celalalt capat cu un patent se indoaie pe spate astfel magneti se desprind sau intre doi magneti. in niciuncaz sa nu prinzi si magnetul in menghina altfel crapa.daca ai incalzesti se demagnetizeaza si nu mai ai ce face cu ei . Link spre comentariu
Vizitator dutuc Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Si eu m-am chinuit cu magnetii de HDD, intradevar solutia lui arcadius e foarte buna, tabla trebuie indoita si apoi se dezlipesc foarte usor. Facusem rost de 12 HDD-uri in speranta ca voi putea construi macar jumatate de rotor(un disc), dar am ramas dezamagit. Problema cea mai mare e ca nu toti magnetii sunt la fel iar cei de pe hdd-urile mai noi(sa zicem > 20Gb) sunt foarte subtiri. Avand in vedere ca acestia mai trebuie si taiati in jumatate, apoi lipiti astfel incat sa ii ai aranjati dupa polaritate mi-am dat seama ca imi trebuiesc destul de multe HDD-uri(macar vreo 50, asta daca nu iei in calcul si pierderile, eu unu am mai si stricat o parte din ei). In cele din urma mi-am comandat niste magneti, deocamdata 12 (poate luna viitoare reusesc sa mai cumpar inca 12), azi ar trebui sa ajunga. Pt. inceput am sa construiesc doar un disc al rotorului si voi incarca sa testez vreo 3 bobine cu 150, 180 respectiv 200 spire cu sarma de 0.95mm. Ma intereseaza in primul rand sa am o tensiune >24V la turatii cat mai joase. In paralel am facut si o mini eoliana cu un motoras pas cu pas dintr-o imprimanta, 3 pale din PVC cu lungime de 80cm si un cap de flex care sa-mi multiplice turatia motorului. Cum zilele astea am avut parte de vant din plin am avut ocazia sa o si testez.Pot spune ca la rafale de vant mai puternice am obtinut si 40 - 50V, dar curentul nu sare de 600mA. Cat despre eficienta palelor din PVC, intradevar cred ca se invart mai greu decat cele din lemn datorita greutatii lor. Elicea pe care o am acum este a 3-a si e facuta dintr-o teaza PVC cu diametrul de 200mm. Prima a fost prea mica ca sa poata roti angrenajul din capul de flex+motor (4 pale de 60cm din teava PVC de 100mm diametru), a 2-a (si cea mai reusita) era formata din 4 pale de 1m lungime din teava de 200mm in diametru dar din neatentie am pierdut-o la prima furtuna , iar a 3-a e facuta din ce am putut recupera de la a 2-a, adica 3 pale de 80cm. Data viitoare postez si poze daca sunteti curiosi. Mini eoliana a fost facuta doar pentru a urmari ce putere are vantul in zona si care ar fi pozitia ideala pt. a monta urmatoarea eoliana mai serioasa care sper ca va fi de aprox 1KW. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 spor la treaba dutuc sa faci si cea dea 4 eoliana , si satzi reuseasca , 1kw propus , insa am dori cred ca , cu totii sa stim daca au ajuns magnetzii si ce parere ai de ei de unde iai cumparat si cat au costat .aceeasi problema privind magnetzii de hhd , nu sunt identici nici ca suprafatza dar nici grosime , tot cumparatzi sunt mai buni , acum numa sa fie ieftini :cry: Link spre comentariu
vfp_marius Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 utativa va rog si la pagina asta pentru cei care nu au vazuto are o sectiune cu o eoliana cu ceva poze http://www.incalzireglobala.tk/ Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2010 utativa va rog si la pagina asta pentru cei care nu au vazuto are o sectiune cu o eoliana cu ceva poze http://www.incalzireglobala.tk/da fromos site , vreu eu sa pon pozele acolo cu eoliana mea , ar fi fain sa apara acolo si una de 2,5kw .problema e ca nu stiu cum sa fac sa ajunga pozele acolo . Link spre comentariu
vfp_marius Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 salut pentru totzi , magnetzii cilindrici sunt la fel de buni ca cei dreptunghiulari , avantaje dezavantaje , a folosit cineva magnetzi cilindrici? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum