rinaldoparaipan Postat Iunie 27, 2015 Partajează Postat Iunie 27, 2015 Update la subiectul "Intalnirea de vara" http://forum.softpedia.com/topic/1017134-intalnirea-de-vara/page__st__18 Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Iulie 2, 2015 Partajează Postat Iulie 2, 2015 Cu energie eoliana alimentam automobile verzi Auto verde Link spre comentariu
Vizitator terry m Postat Iulie 6, 2015 Partajează Postat Iulie 6, 2015 Se pare ca nu prea sunt sanse mari sa reusim sa populam acest forum, postarile au cam devenit istorie. Poate ne mai ajuta dintre "Veterani" cu ceva postari, e pacat ca acest forum sa moara asa.... Link spre comentariu
Vizitator V-VIFOR Postat Iulie 8, 2015 Partajează Postat Iulie 8, 2015 Asteptam Lenz 2 -ul lui Costel Link spre comentariu
popescuion Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Methods of storm protection and furlingWindmills must have a means to limit the power they can deliver, or else they would have to be built excessively strongly (and expensively) merely to withstand only occasional high power outputs in storms. Sailing ships "take in canvas" by wholly or partially furling the sails (manually) when the wind is too strong, and Cretan sail windmills and other such simple traditional designs generally use exactly the same technique; fewer sails are used in high winds or else the sails are partially rolled around their spars. Metal farm windmills, however, have fixed steel blades, so the solution most generally adopted is to mount the rotor offset from the tower centre (Fig. 124) so that the wind constantly seeks to turn the rotor behind the tower. Under normal conditions the rotor is held into the wind by a long tail with a vane on it. This vane is hinged, and fixed in place with a pre-loaded spring (as illustrated), then when the wind load on the rotor reaches a level where the force is sufficient to overcome the pre-tension in the spring, the tail will start to fold until the wind pushes the rotor around so that it presents its edge to the wind, as in Fig. 124 This furling process starts when the rated output is reached and if the windspeed continues to rise, it increases progressively until the machine is fully furled. Then when the wind drops, the spring causes the tail vane to unfold again and turn the rotor once again to face the wind. On commercial farm windmills, this action is normally completely automatic. Wind-generators and other windturbines with high speed, low-solidity rotors often use a mechanism which changes the blade pitch; e.g. the Dunlite machine of Fig. 113 which has small counter-weights, visible near the rotor hub, which force the blades into a coarser pitch under the influence of centrifugal force when the rotor reaches its furling speed, against the force of a spring enclosed in the hub. Alternatively air-brake flaps are deployed to prevent overspeed. Larger windturbines do not use tail vanes to keep them facing the wind, as they cannot stand being yawed as fast as might occur if there is a sudden change in wind direction. Instead they usually have a worm-reduction gear mechanism similar to that in a crane, which inches them round to face the wind; this can be electrically powered on signals from a small wind direction vane, or it can use the mechanism visible on the Windmatic in Fig. 114, used on large windmills for several centuries, where a sideways mounted windrotor drives the orientating mechanism every time the main rotor is at an angle other than at right angles to the wind direction. De metoda asta de scoatere din vint a eolienei ce parere aveti? Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2015 Asteptam Lenz 2 -ul lui Costelsalut al am terminat lenz 2 si pot sa spun ca sun in teste cu eoliana verticala.. Trebuie sa reactivam topicul acesta unde suntem mai multi cresc si postarile... Link spre comentariu
ionpat Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 vrem si poze Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Incerc pozele... 1 Link spre comentariu
ionpat Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 he he,cinei taticu lor,, ce diametru si inaltime are ?as dori sa fac una la fel daca ai cateva schite astept pm ms mult generatorul tot din alea la 600v,a=? Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2015 he he,cinei taticu lor,,ce diametru si inaltime are ?as dori sa fac una la feldaca ai cateva schite astept pmms multgeneratorul tot din alea la 600v,a=?Inaltima stilpului 13m generatorul lam conceput pentru on grid pe 600v am mers pe sarma subtire de 1mm 600spire pe bobina 18bobine 24poli 48magneti neodynium Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Si ce faci cu 600V? Alimentezi tramvaie, sau sunt regulatoare si invertoare pe 600V? Link spre comentariu
ionpat Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 (editat) cu un regulator destept,transforma in 230,si mai multi amperi,dar tu deja stiai lucrul acesta, multumesc mult,practic la turbina ce diametru ai? eu as dori sa fac h=2m,diametru=0.8-1m maxim,cu 5pale pala sa fie 250 mm cu totul. ce parere ai? Editat Septembrie 29, 2015 de ionpat Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2015 (editat) cu un regulator destept,transforma in 230,si mai multi amperi,dar tu deja stiai lucrul acesta,multumesc mult,practic la turbina ce diametru ai?eu as dori sa fac h=2m,diametru=0.8-1m maxim,cu 5palepala sa fie 250 mm cu totul.ce parere ai? a uitat sa spun ca turbina si generatorul sunt facute pentru sistem on grid invertor aurora care lucreaza in retea pe tensiuni de la fotovoltaice am venit in completare cu eoliana care i va produce si pe timpul noptii diametru palelor este de 3m si lungimea palei tot de 3m generatorul produce 600v doar la 50 / 60rpm . la acest sistem nu ai nevoie de baterii cand ai vant contoarul se opreste.cu un regulator destept,transforma in 230,si mai multi amperi,dar tu deja stiai lucrul acesta,multumesc mult,practic la turbina ce diametru ai?eu as dori sa fac h=2m,diametru=0.8-1m maxim,cu 5palepala sa fie 250 mm cu totul.ce parere ai? parerea mea e sa treci pe orizontala daca folosesti acumulatori orizontalele sunt mai ieftine si mai productive . Editat Septembrie 29, 2015 de arcadius Link spre comentariu
cristi_908 Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Verticalele au eficenta mica si au costuri mari, eolienele orizontale find eficente se folosesc In parcuri sute mi de Mw, dar verticale nu am vazut decat experimental la care sa renuntat de a fi folosite In parcuri de ordinu megavatilor deci orentativa spre orizontale. 1 Link spre comentariu
ionpat Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 cred ca e mai bine sa va ascult pe voi, dar nu stiu cum o sa ma descurc cu palele si cu iesirea din vant, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum