costinium6 Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 O sa am nevoie de ajutor, dau tot sistemul la pretul magnetilor. ma dau batut din multe cauze. toti care m-au vizitat au vazut bancul meu de baterii... l-am construit langa usa aproape de poarta, toata lumea vrea baterii... . Eu suflet pagan am dat. aveam 1200A si acum am 35A .acum stau pe generator.... Sanatate. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Costi, seros nu imi dau seama care este cerinta sau nemultumirea ta. Astept raspuns. Link spre comentariu
costinium6 Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 Va salut. nu este nici cerinta nici nemultumire, doar ca nu am timp sa termin proiectul. daca vrea cineva sa continuie eu sunt dispus (nu neaparat), sa renunt. firma la care lucrez se ocupa cu vanzarea de scule electrice si cu precadere generatoare cu automatizare, in ultimii 6 ani am montat aar-uri cu zecile, iar cu trecerea timpului generatoarele montate de noi au inceput sa se defecteze, de aici incepe treaba mea. solicitarile incep sa se inteteasca iar eu aproape nu mai duc o viata normala. Arcadius s-a oferit sa imi faca el elicea, dar nu am la ce sa o pun, poate as forta eu timpul sa stau langa strungar sa termin generatorul, dar nu mai am baterii. Adunasem un pachet de baterii auto de la generatoare si le-am pus pe un suport in ideea sa le incarc cu o sursa de mentenanta si sa utilizez energia in caz de avarie si au inceput... un vecin+un vecin+un vecin+un unchi +un alt unchi+++ iti aduc bateria inapoi dupa ce iau alta... si dusi fusera. Pana la urma am facut un generator pe benzina de 2,5kw care surprinzator duce mai mult decat scrie pe alternator si l-am zidit in bca, cu ventilator si esapatie, in 8 ore mi-a luat cam 5 litri. Acum cativa ani, avand baterii la discretie, m-a facut sa iau decizia construirii unui generator eolian in ideea de backup, nici cu banii nu stau exceptional, sa ma apuc de investit, pana la urma si daca pica rereaua si stau 5 ore pe generator nu-i cap de tara daca consum 3 litri de benzina. Inca ma poseda pasiunea asta dar ma limiteaza timpul, vremurile si nervii. Sanatate. Link spre comentariu
cavit Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Eu am luat sistemul la cheie mai putin electronica caci mi se pare ca nu merita banii. le-am instalalat si le folosesc. am mai dat si eu baterii, dar din cele care incepeau sa se duca sau cele care le-am primit gata duse, invatatura de minte sa mai cumpar baterii vechi. trebuie neaparat baterii noi. la generator e mai bun unul diesel, consuma cam 250 grame /kwh daca il incarci minim 30%, eu am unul cu motor lombardini de 510 cm3, dar vreau sa-l modific sa mearga la 1000 ture pe minut caci am vazut ca motorul se comporta liniar cu turatia si nu pierde din randament nici macar la 800 ture vreau sa vind alternatorul sincron de 6 kw si sa pun unul de camion mare, caci eu il folosescs doar la incarcat bateriile, astfel il pot incarca optim in putere si are si el un randament ok. fie il rebobinez pentru 120v caci asa am bancul de baterii fie folsesc o sursa ridicatoare. alternatorul acesta are o pereche de poli si merge la 3000 rotatii pe minut cele auto au 4 -6 perchi de poli si merg si la 1000 rpm dar se poate pune curea si fulii sa mearga cu turatia optima, astea au frecventa mai mare ca sa iasa mai mici, pentru incarcat baterii nu conteaza ca are 50 sau 400 hz, e mai comod mai mic. cel de la eoliana merge la 1800 rpm si are 6 perechi de poli pe magnet Ne-Fe-B. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 Craciun fericit la toata lumea!! Link spre comentariu
costinium6 Postat Decembrie 24, 2014 Partajează Postat Decembrie 24, 2014 Craciun fericit. La mine a fost BINE. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 Uite si productia mea pe 2013 si 2014.Se vede diferenta la eolian-mai mult decat dublu.PWM-ul lui Pisica Matache, respectiv MPPT-ul(instalat in iulie) isi spun cuvantul.Se vede luna noiembrie 2014 ce ciudata a fost-cu 6 panouri de 240W am produs putin mai mult decat in noiembrie 2013 cu 3 panouri de 130W. Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 14, 2015 Partajează Postat Ianuarie 14, 2015 Poti sa ne spui si ce putere are eoliana ? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Eoliana are 1,5kW, este home made. Conteaza enorm controllerul, degeaba e eoliana mare, daca nu extragi toata puterea din ea. Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Din graficul acela reiese ca produci mai mult curent cu panourile decit cu eoliana, asa este ? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Da, asa e, panourile sunt baza Link spre comentariu
arcadius Postat Martie 1, 2015 Autor Partajează Postat Martie 1, 2015 Va salut ,La mine eoliana este baza.. Urmeaza una verticala lenz 2 de 5kw care va fi conectata in retea prin invertor on grid trifazat..voi reveni cu pozele uriasului generator de 1m diametru si pe 600v dc Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Costele, "La multi ani" pentru alaltaieri. Am avut probleme cu telefonul si nu am putut sa te sun. Link spre comentariu
arcadius Postat Martie 8, 2015 Autor Partajează Postat Martie 8, 2015 Tortul cu eoliana de ziua mea. Link spre comentariu
costinium6 Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 N-are aschii si talasi, asa ca te poti declara MUltumit. am gasit rasina la 20 lei litrul, poliesterica, pt ca acuma sunt cu barcile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum