aureliu67 Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Aici te rog mult sa detaliezi... Nu am auzit de metoda asta.. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 27, 2014 Administratori Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Exista acumulatori cu plumb cu un singur element de capacitate foarte mare, eu am vazut la locomotivele electrice de mină asa ceva. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Ma refereream la "realizarea bateriilor in regim de sapun de casa si metode." Link spre comentariu
arcadius Postat Ianuarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Exista acumulatori cu plumb cu un singur element de capacitate foarte mare, eu am vazut la locomotivele electrice de mină asa ceva.Asa este chiar eu am avut acumulatori de 2v si 500A dar aveau 12ani si sau terminat, 24 bucati , iar legaturile erau doua pachete inseriate si in paralel aveam 24v 1000A.. Link spre comentariu
Vizitator m4xxxy Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 ce inseamna numarul de perechi de poli la o eoliana de tip orizontal. Cum se calculeaza sau de ce anume depinde. eu stiu ca un magnet are 2 poli N si S . daca eu am 12 magneti asta inseamna 24 de poli si 12 perechi de poli. Gresesc eu cu ceva. Pe ce configuratie sa merg : <Nm=(Nf+1) x Nbf Unde: Nm=Numarul de magneti; Nf=numarul de faze; Nbf=Numarul de bobine pe faza> 3 bobine pe faza (9 bobine in total ) rezulta 12 magneti sau 4 bobine pe faza (12 bobine in total) rezulta 16 magneti 5 bobine pe faza (15 bobine in total) rezulta 20 magneti Unde scot mai multa putere ? eu ma gandesc la cea cu 20 magneti Link spre comentariu
costinium6 Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Ai intuit corect. Puterea ti-o da elicea. Daca poti sa o lasi turata alegi 12 poli. Daca vrei turatie mica alegi 16. la cea cu 20 nu ma bag in discutie ca deja ma chinui tare cu asezarea bobinelor pentru una mica de 16.Ce magneti ai? si cati? Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Salut costinium6. Am reusit pana la urma sa-ti realizez 2 cablaje prin transfer de toner, nu am avut foto. Asa arata: Trebuie gaurite, apoi silkscreenul si acoperite cu un strat de sacaz diluat in acetona. Astept o adresa pe MP, ca sa le expediez saptamana asta Link spre comentariu
costinium6 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Super, super, super. lasa-le asa cum sunt de restul ma ocup eu. Ai PM cu detaliile. Arcadius va avea primul cuvant despre ele, eu mai am ceva pana acolo, abia azi am gasit fuzeta si acuma ies sa o tai. Link spre comentariu
costinium6 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Lasa-le fara silk, e perfecte. nu te mai chinui cu gaurit-ul ca deja ai facut prea multe pentru noi.ai un milion de multam-uri. Link spre comentariu
arcadius Postat Februarie 23, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2014 Salut costinium6. Am reusit pana la urma sa-ti realizez 2 cablaje prin transfer de toner, nu am avut foto. Asa arata: Trebuie gaurite, apoi silkscreenul si acoperite cu un strat de sacaz diluat in acetona. Astept o adresa pe MP, ca sa le expediez saptamana asta Ooo arata impecabil ! Ramane doar plantarea pieselor si la treaba cu el.Multumim pentru tot efortul depus . Link spre comentariu
costinium6 Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 ce inseamna numarul de perechi de poli la o eoliana de tip orizontal. Cum se calculeaza sau de ce anume depinde. eu stiu ca un magnet are 2 poli N si S . daca eu am 12 magneti asta inseamna 24 de poli si 12 perechi de poli. Gresesc eu cu ceva. Pe ce configuratie sa merg : <Nm=(Nf+1) x Nbf Unde: Nm=Numarul de magneti; Nf=numarul de faze; Nbf=Numarul de bobine pe faza> 3 bobine pe faza (9 bobine in total ) rezulta 12 magneti sau 4 bobine pe faza (12 bobine in total) rezulta 16 magneti 5 bobine pe faza (15 bobine in total) rezulta 20 magneti Unde scot mai multa putere ? eu ma gandesc la cea cu 20 magneti Pentru orizontala cel mai bine mergi pe varianta cu 9 bobine, 24 de magneti, 12 pe fiecare disc. sincronizarea trebuie facuta in sensul ca fiecare bobina sa fie atacata pe laturi de 4 magneti.La orizontala suprafata de contact a elicei cu aerul este mica si turatia mare, de ex, pentru 12v cu 9bobine ai 60spire pe bobina si 180spire pe faza, la 12bobine ai 45spire si tot asa. Cand te apuci de ea intrebi pe etape ca nu e greu, mai complicat e statorul. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Asa arata graficul pe care il scoate Green-meterul facut de @siulian.Green meterul este legat dupa MPPT-ul lui @pisica matache, se observa in prima parte un curent mai mic/turatie si tensiune mai mica(elicea a functinat cu factor de umplere 75%), iar in a doua parte(am pus-o in scurt cam 1 minut, apar acele valori zero la curent si rpm) a functinat cu factor de umplere 50%.Se vad clar diferentele de randament, vantul a avut aceeasi viteza.verde=tensiunea, rosu=curentul, portocaliu=rpm Link spre comentariu
arcadius Postat Februarie 28, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2014 Asa arata graficul pe care il scoate Green-meterul facut de @siulian.Green meterul este legat dupa MPPT-ul lui @pisica matache, se observa in prima parte un curent mai mic/turatie si tensiune mai mica(elicea a functinat cu factor de umplere 75%), iar in a doua parte(am pus-o in scurt cam 1 minut, apar acele valori zero la curent si rpm) a functinat cu factor de umplere 50%.Se vad clar diferentele de randament, vantul a avut aceeasi viteza.verde=tensiunea, rosu=curentul, portocaliu=rpmF frumos se vede eficienta mppt Pisica Matache, ma bate si pe mine gandul la un mppt facutde el sa fac experimente la turatii mai mari al eolienei mele .Am observat ca orice eoliana produce mai bine daca e lasata turata peste 150rpm... Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Azi e ziua lui Arcadius, initiatorul subiectului.La multi ani, sanatate(ca e mai buna decat toate), fericire alaturi de familie si multi kilowati produsi.Care aveti telefonul lui, urati-i toate cele bune. Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 La Multi Ani , multa sanatate si vant in pale! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum