rinaldoparaipan Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 A iesit foarte bine, felicitari!Sa-l vedem la produs acuma. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Va salut si va doresc un an nou mai bun si multa sanatate.Va rog daca se mai poate posta schema regulatorului facut de colegul Pisica Matache. Ma refer la regulatorul in discutie cu 1-2 pagini mai in urma, la care maestrul GeoMar a lucrat PCB-ul.(Cer scuze, am rasfoit topicul insa este posibil sa fi sarit peste, macar un link ceva, in caz ca se afla in alta sectiune).Multumesc anticipat.Edward Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 dupa parerea mea ar trebui ''periat'' acest topic.... Link spre comentariu
pusttiu Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 poate impartit separat eoliana si controlerul de incarcare, mai simplu pt toti colegii Link spre comentariu
Vizitator Bitzy8407 Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Salut Arcadius si salutare tuturor celor implicati in proiecte de acest tip. Din pacate, in primele pagini au disparut pozele si link-urile.Am ajuns cu cititul undeva pe la pagina 20 insa nu am gasit pana acum cum se dimensioneaza o bobina in functie de magnet, cum sa alegi diametrul si la cate spire ce voltaj scoate in functie de N magneti folositi. Sunt cam multe variabile in joc. Pe scurt: am un transformator de 400V, cu 3 bobine iar firul din primul invelis are aprox. 1.9mm in diametru. Daca vreau sa scot un curent de 12V sau de 24V, cum ar trebui sa arate bobina si ce magneti sa cumpar?(dimensiune) Momentan, din toata instalatia, am doar firul de cupru.As vrea sa folosesc energia obtinuta pentru alimentarea unui boiler electric si eventual, pe timp de iarna, din acel boiler, apa firbinte sa plece spre calorifere. As putea sa fac rost si de ceva baterii, care zac in niste UPS-uri de vre-o 5-6 ani; sper sa se poata reconditiona. Sunt la 12V/9A.Eoliana, daca se va finaliza, o voi monta in Tartasesti, Dambovita; sper sa captez ceva vant. In orice caz, pe timp de iarna bate destul de mult.O seara buna. Link spre comentariu
verde Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Bitzy8407 , vezi ,aici , viewtopic.php?f=74&t=159463 Link spre comentariu
arcadius Postat Ianuarie 19, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Salut Arcadius si salutare tuturor celor implicati in proiecte de acest tip. Din pacate, in primele pagini au disparut pozele si link-urile.Am ajuns cu cititul undeva pe la pagina 20 insa nu am gasit pana acum cum se dimensioneaza o bobina in functie de magnet, cum sa alegi diametrul si la cate spire ce voltaj scoate in functie de N magneti folositi. Sunt cam multe variabile in joc. Pe scurt: am un transformator de 400V, cu 3 bobine iar firul din primul invelis are aprox. 1.9mm in diametru. Daca vreau sa scot un curent de 12V sau de 24V, cum ar trebui sa arate bobina si ce magneti sa cumpar?(dimensiune) Momentan, din toata instalatia, am doar firul de cupru.As vrea sa folosesc energia obtinuta pentru alimentarea unui boiler electric si eventual, pe timp de iarna, din acel boiler, apa firbinte sa plece spre calorifere. As putea sa fac rost si de ceva baterii, care zac in niste UPS-uri de vre-o 5-6 ani; sper sa se poata reconditiona. Sunt la 12V/9A.Eoliana, daca se va finaliza, o voi monta in Tartasesti, Dambovita; sper sa captez ceva vant. In orice caz, pe timp de iarna bate destul de mult.O seara buna.Trebuie sa stii mai intai cati w vrei in functie de asta faci calculul e f simplu daca magnetul este de 50x30x20mm latura bobinii nu trebuie depasit cat latilea magnetului adica 29mm lungimea magnetului sa fie cu 4 mm mai lunga, interiorul bobinii sa fie trapezoidal adica parta de sus sa fie60mm si jos 30mm, la fel grosimea larurii bobinii sa nu depaseasca grosimea magnetului adica 20mm cu tot cu spatiu gol intre mahneti si rasina . pentru 24v si 9bobine bobina sa aibe 90/100spire , daca dupa calcul incap mai multe spire sa alege o grosime mai mare a conductorului in asa fel incat sa ne incadram in spire si sa astupam spatiul gol intre bonine , magnetii se aranjeaza unu langa altul doar cu spatiu intre doi magneti sa fie cat un magnet adica 30mm astfel sa afla si diametrul discului. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Pentru cei care au eoliene in zona Bucuresti, atentie ce se preconizeaza pentru week-end: Link spre comentariu
eugenbt Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 pt Bitzy8407: nu faci fata cu baterii din UPS-uri la un boiler. are rezistenta de cel putin 1500W si-ti trebuie cam multe baterii sa duca macar o ora pe zi. poate gasesti o solutie sa folosesti direct 12 sau 24 de volti la rezistenta boilerului. in felul acesta ai avea un randament mai mare. cu stima, eugen Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 1500W la 12V...dai pe cabluri o gramada de bani, si tot ai pierderi mari Link spre comentariu
eugenbt Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 sa calculam cate baterii de 12V si 9A ar fi necesare pentru 1500W? si invertorul cu o putere minima de 1500W? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Depinde pt cat timp. Pt 5-10 min, merg 4 Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Sfatul meu:transformarea energiei electrice obtinuta din vant, in energie termica este cel mai ineficient mod de a o folosi. Singura posibilitate ar fi vara, din panouri fotovoltaice care produc la greu pe timpul zilei, cand nu este consum, surplusul de energie sa il bag intr-un boiler. Exista deja automatizare facuta in acest sens. Pentru Bitzy8407 citeste aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=74&t=159463 Sarma=5% din valoarea eolienei Bateriile pe care le ai....cred ca poti uita de ele.Sansele de resuscitare si apoi folosire sunt minime. Link spre comentariu
Vizitator Bitzy8407 Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Multumesc pentru sfaturi. Ma gandesc sa folosesc 3 siruri paralele a cate 19 baterii inseriate, adica o alimentare la aprox. 230VDC cu o autonomie de aprox. 3 ore/zi, (27A) luand in calcul toate pierderile posibile si cazul in care eoliana nu produce nimic. Este foarte posibil ca eoliana sa sustina o mare parte din zi acest consum fara a apela la energia inmagazinata in baterii, mai ales daca prind o vreme ca cea de zilele astea, cand ai nevoie de caldura cel mai mult. Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 In 19 baterii vor fi 114 elementi printre care cel putin unul va fi indeajuns de slab sa dea peste cap intreg sistemul, chiar si in 3 randuri.Nu fac pe desteptu national dar sistemul de inmagazinare chimica trebuie sa fie cat se poate de scurt.Am la munca un bazin de 1metru cub din plastic rezistent la toti acizii si de cate ori il vad ma apuca gandul de a-l transforma in baterie, dupa asta ma asez linistit si ma gandesc cu groaza cat ar costa 300 de litri de acid sulfuric si 500kg de plumb.Ar putea fi o provocare realizarea bateriilor in regim de sapun de casa si metode. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum