costinium6 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 nu stiu acuma cat loc este pentru papuc pentru ca papucul in discutie este cat irf-ul cu picioare cu tot. Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 nu stiu acuma cat loc este pentru papuc pentru ca papucul in discutie este cat irf-ul cu picioare cu tot.Se mai pot "prelucra" putin cu pila ca sa fie in "parametrii" necesari cablajului. Am sa incerc putin, marirea locului de conectare a papucilor, acum este o zona de circa 11/11 mm (aproape cat capsula IRF, TO-220). Link spre comentariu
costinium6 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 mai degraba o marire a spatiului ca daca se ia papucul la pila ramane fara suprafata de contact mai ales ca forta trece doar prin surub, papucul este chiar cu 2mm mai mare decat irf Link spre comentariu
arcadius Postat Decembrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2013 nu stiu acuma cat loc este pentru papuc pentru ca papucul in discutie este cat irf-ul cu picioare cu tot.costinium sunt papuci mai mici care e cel mai potrivit acolo cu 4 gauri prin cablaj iar cablajul unde vine prins papucul sa fie ingrosat cablajul cu fludor cu un surubel cat sa apropie de cablaj se poate merge si cu suruburi de 4mm .. stians bine si sa rezolvat . GeoMar ,incearca sa latesti un pic partea unde vin papucii . Link spre comentariu
costinium6 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 pai papucul vine pe partea cu piesele, partea cablata a placii este inspre radiator si nu are loc acolo ca se atinge de radiator, decat sa se lase picioarele pieselor intregi sa ramana intre cablaj si radiator macar 10 mm. Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Eu unul cred ca au loc papuci acolo, am marit totusi putin padurile.Atasez o poza pentru exemplificare: Pad pentru papuc versus capsula TO-220costinium6, pe cablaj la mosfeti am folosit capsula TO 264 (ca si la MBR) nu TO 220. Link spre comentariu
costinium6 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 scuze cred ca deja ma injuri la maxim am facut cu rosu cum trebuie papucii. promit ca asta e ultimul post, e perfect asa cum e. Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 un conductor cu diametru de 4mm are o suprafata a sectiunii de 12.56 mm2 (patrati) si suporta 180A. Nu m-ai inteles, in postul tau de mai sus spui: "sunt suficiente gauri de 4mm pentru shunt pentru conductor de fi 10-12 mm2.", vorbesti de un conductor cu sectiune rotunda presupun atunci ori vorbim de diametrul sau notat cu "fi" or de sectiune in mm2, nu poti spune "fi 10-12mm2", este o contrazicere, de acea am cerut lamurire suplimentara....., daca vorbim de un conductor de 4mm diametru ("fi") intradevar are sectiunea de de 12,56mm2 iar acei 180A cred ca sint cam exagerati, totusi daca conductorul va fi solicitat doar ocazional si pentru scurt timp o sa suporte curentul altfel mergeti pe maxim 10A/mm2, din experienta un cablu de sudura de de 24mm2 folosit la sudura cu electrod de 4mm diametru, adica aproximativ 160A, la folosire intensiva va iesi fum din el garantat, vorbesc de un conductor multifilar (litat) si nu de conductor plin/bara, este posibil ca la un conductor plin sa fie adevarata densitatea curentului. Link spre comentariu
costinium6 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 ai dreptate, doar ca cei care au finalizat generatoarele folosesc 15A/mm, oricum pe acolo vor trece doar ocazional 100A si doar la generatoarele mari cum e a lui Arcadius si nici la el nu vor trece atati amperi prin shunt pentru ca o mare parte din energie se duce in baterii. Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 ai dreptate, doar ca cei care au finalizat generatoarele folosesc 15A/mm, oricum pe acolo vor trece doar ocazional 100A si doar la generatoarele mari cum e a lui Arcadius si nici la el nu vor trece atati amperi prin shunt pentru ca o mare parte din energie se duce in baterii.Fara dar si poate voi stiti mai bine chiar din practica dar totusi de ce nu incercati sa captati acea energie atunci cind frinati? nu e pacat de ea sa o risipiti? de ce nu o folositi sa incalziti apa de exemplu?.... Link spre comentariu
costinium6 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 pai franarea e doar cateva secunde si daca bancul de baterii este mare atunci shuntul intra foarte rar, nu are timp sa incalzeasca apa. rolul regulatorului este de stabilizare a turatiei si intra puternic doar cand elicea e lovita de rafale. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 Mai fratilor, voi va gandati doar la sectiunea cablurilor dintre regulator si rezistentele de load!!Dar luati in calcul urmatoarele:-Generatorul este bobinat cu 2xfi1,8mm sau maxim 2xfi2mm.Si intr-o bobina sunt cel putin 30-40 m de conductor CuEm.Plus faptul ca racirea este slaba(firele unul peste altul, inglobate in rasina, etc)-Asa cum a spus Costinium, parte din amperi se duc catre baterii-Sectiunea terminalelor la mosfeti-Cand intra loadul, elicea se franeaza, deci amperi mai putini.-Loadul functioneaza timp scurtLa amperi maximi, problema e la generator, nu la firele de legatura catre dump load.Asa ca eu zic ca sunt suficiente gauri in cablaj de 5mm diametru, cu cose in care sa intre conductor de 6mmp. Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 ... am facut cu rosu cum trebuie papucii ...Am facut si modificarea pentru montare fire cu papuci, acum cred ca este ok. Link spre comentariu
costinium6 Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 este desavarsit, cer scuze ca am tot dat cu parerea dar acum ai reusit optimizarea ca de fabrica daca nu chiar mai bine. felicitari. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 Mie mi se pare ok, cu suruburile la margine.Daca tot il faci cu silkscreen, in loc de "ACUM"(sa nu se confunde cu APOI ), scrie BAT(+ sau-, nu stiu exact schema) si la PUNTE, la fel + sau -.Hai ca te-am innebunit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum