Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

Cateva probleme:1.Eoliana ancorata de casa o sa-ti produca vibratii/zgomot in structura.Devine stresanta.2.Cablurile de legatura(cele cu trei fire) sunt cam subtiri.3.Cel mai bine ar fi sa cumperi trei punti redresoare de 100V/50A(KBPC) si renunti la porcaria aia de regulator.Dupa ce vezi ca incarca cu puntile, facem si un alt regulator.PS Chestia aia care ziceai ca fost scurt, nu cumva a fost flama de la curentul de incarcare?Eoliana mergea?Contacteaza-ma pe PM.PPS Sigur asta e denumirea turbinei?Ca nu am gasit nimic pe net.

Link spre comentariu

... in felul acesta pot prinde montajul numai de un singur radiator ,care va fi mare adica 250mm pe 100mm ...

O versiune de montaj a cablajului de la regulator V-4, pe radiatorul tau (bineinteles IRF-urile si MBR-urile izolate fata de radiator), se poate face ca in poza:post-17385-13982973144_thumb.jpg
Link spre comentariu

... in felul acesta pot prinde montajul numai de un singur radiator ,care va fi mare adica 250mm pe 100mm ...

O versiune de montaj a cablajului de la regulator V-4, pe radiatorul tau (bineinteles IRF-urile si MBR-urile izolate fata de radiator), se poate face ca in poza:[attachment=0]Montare Cablaj regulator pe Radiator.jpg[/attachment]
da e f ok si asa un rand sus si unu jos frumos felicitari acum finalizeazal asa eu asa vreau sal montez iar cablajul sa se tina de piciorusele mbr si irf ... multumesc frumos.
Link spre comentariu

...Am uitat sa va amintesc ca suntul trebuie la fel scos cu prindere unu cablu mai gros pentru o rezistenta solida nu asa ca in cablaj ca o rezistenta ...

Am modificat cablajul, am prevazut doua gauri de 6mm diameru pentru conectarea suntului la cablaj, cu suruburi si borne/cleme.post-17385-139829731483_thumb.jpgCablajul se poate rigidiza/prinde si el de radiator, cel putin prin 2 suruburi (in diagonala) + distantieri, din cele 4 prevazute pentru prinderea lui.
Link spre comentariu

...... conductor de fi 10-12 mm2.

O cere o lamurire suplimentara, or "fi" or mm2, pentru 10-12mm2 poate sa fie bune gaurile de 4mm insa pentru "fi" 10-12mm sigur nu sint.
Eu sunt deacord ca prinderea sa se faca prin papuci ... costinium sa referit la sesctiune de 10mm2 acel cablu fara izolatie are 4mm , sau mam inselat si eu?
Link spre comentariu

pai daca e cu papuci atunci gaura trebuie sa fie de 6mm pentru cablu cu sectiunea de 10mm ca astea sunt dimensiunile standard la papucii de cupru stanat dar suprafata papucului e destul de mare si nu stiu daca incape pe cablaj, suprafata papucului este aproape cat irf-ul. eu as cositori mai degraba cablul direct pe pcb.

Link spre comentariu

... eu as cositori mai degraba cablul direct pe pcb.

Pai daca cositoresti firul direct pe cablaj nu ar mai trebui gaurile.Parerea mea este: tot mai bine este cu papuci, se rigidizeaza de cablaj, firul lipit poate smulge/exfolia cablajul la o miscare gresita.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări