Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

acolo unde scrie Pisica Matache merge a treia mbr sa fie o simetrie cu mosfet, cum a zis si PisicaMatache prin diode va fi tranzit de curent continuu iar prin mosfeti doar partial la intrarea shuntului. scuze ca intervin dar daca tot ai plantat asa ceva atat de superb trebuie sa fie functional macar 10 ani, era bun un martor de intrare shunt dar deja cer prea mult.

Link spre comentariu

martor de intrare a shuntului, ori cu 3-4 leduri ca suntul intra progresiv ori cu v-metru dar e mai complicat, poate fi un montaj separat dar daca tot s-a aprins discutia asta poate vine cineva cu ideia de a expune o schema care sa poata fi atasata supercablajului care sa aprinda cate un led la fiecare 2-3V intrarii shuntului pana la maxim, e de ajuns 4 led sa stii ca a intrat complet rezistenta.

Link spre comentariu

martorul de shunt nu va merge acolo pentru ca rezistenta are sub un ohm, e bine venita acolo dar se umbla tare la cea de 1K, eu m-am referit la un V-metru in trepte cu cateva leduri dar las-o asa e perfect.

Link spre comentariu

Ultimul cablaj, e perfect, tot respectul! Ledul e corect conectat, acesta va fi stins cand suntul nu e cuplat, va incepe sa se aprinda,proportional cu umplerea semnalului de comanda, atunci cand suntul e cuplat. Desi si un simplu bec de 12/24V, functie de tensiunea acumulatorilor, conectat in paralel cu suntul, ar face acelasi lucru.

Link spre comentariu

... cablajul a iesit perfect... nu am cuvinte.

As avea totusi rugamintea de a mai studia cablajul, pentru a nu contine greseli.Dupa sarbatori, am sa realizez cablajele.O sa iasa Perfect si fizic. :daSa inteleg ca ramane V-4, varianta corecta/buna?
Link spre comentariu

[quote

Interesanta ideia. :aplauze Totusi cum speri sa reusesti sa torni rasina pe rotor fara a curge ?

Ii fac un cofraj cilindric care va sta vertical ,cu capac in partea de jos ,iar pe sus torn rasina .

Link spre comentariu
[quote

Interesanta ideia. :aplauze Totusi cum speri sa reusesti sa torni rasina pe rotor fara a curge ?

Ii fac un cofraj cilindric care va sta vertical ,cu capac in partea de jos ,iar pe sus torn rasina .

Excelenta treaba !! Felicitari ! Dupa anul nou fac si eu un asemenea generator. Ma oprisem ca trebuia sa dau 360 gauri in teava de polipropilena si manopera era scumpa....Multumesc de ideie! Succes si un An Nou fericit.

Link spre comentariu

... oricum la tl trebuie umblat ca pinul din mijloc se leaga la minus nu la comanda potentiometrului ...

Am modificat conectarea lui TL, am montat si 2x MBR7030, asa cum ai spus pe PM.[attachment=0]Cablaj Regulator Pisica Matache - 2.jpg[/attachment]
Felicitari :aplauze
Link spre comentariu

Multumesc Tic, am putea colabora ,completa , cunostintele , nu am mai facut asa ceva ,inca nu sint in clar cu dispunerea magnetilor pentru un randament optim ,ai mei sint de 10 mm in diametru si 10mm lungime ,poate ai idei in acest sens.Va urez tuturor la multi ani.

Link spre comentariu

Regulator Pisica Matache, V-4, PCB Size 100/75 mm.[attachment=1]Cablaj Regulator Pisica Matache - V-4-1.jpg[/attachment][attachment=0]Cablaj Regulator Pisica Matache - V-4-2.jpg[/attachment]

A esit f frumos cablajul ,eu in schimb prefer versiunea unde sunt in rand pe un singur radiator ,in felul acesta pot prinde montajul numai de un singur radiator ,care va fi mare adica 250mm pe 100mm ,dar sai pui si ledul sau mai nou o galena ceva gen ups care sa atentioneze candbateriile sunt incarcate , asa e mai bine decat ledul pentru ca nu stam cu nasul in tablou tot timpul , fata de un bip... Multumesc nu vreau sa te plictisesc si eu un an nou fericit si sanatate aintregii familii..Am uitat sa va amintesc ca suntul trebuie la fel scos cu prindere unu cablu mai gros pentru o rezistenta solida nu asa ca in cablaj ca o rezistenta ..
Link spre comentariu
Vizitator PanduruAlexandru
:jytuiyu Salutare Din fericire sunt posesorul unui sfistem fotovoltaic de 300 W (150W monocristalin si 150W policristalin ) un regulator CONTROLLER SOLAR MPPT FOTOVOLTAIC 12/24 V 30 A si 3 acumulatori 12V 200 A .Sistemul lucrand in 12 V ,acumulatori si panourile legate in paralel . Totul ok cu mici probleme pe incarcarea acumulatorilor pe timp de iarna, acumulatorii fiind de 200A x 3 = 600A ,am renuntat la 2 acumulatori si am ramas doar intr-un unu singur , m-am linistit o perioada pana a aparut o eoliana in joc . boliypower 400 12/24 v 500Wam ridicat-o deasupra casei si din acel moment am inceput sa am probleme ...... si de ce , am luat cei 2 acumulatori la care renuntasem, i-am reintrodus in paralel si am incercat sa leg regulatorul eolienei de cei 600A , moment in care am avut un scurt destul de cosistent , de ars nu s-a ars nimic dar nu inteleg de ce nu ma pot conecta cu regulatorul eolienei la cei 600A ,a doua problema este ca nu am beneficiat de manual de instalare eoliana,aceasta fiind sh ce am depistat la ea este ca unul din rulmenti are o bataie mica, DAR Atentie eoliana asta nu a bagat curent nici cand a fost cocotata pe un stalp dar fara sa aiba firele legate ( si nici izolate intre ele :rade: ) eoliana avand 3 cabluri Rosu, Negru ,Maro, toate trei baga curent cu mici diferente intre ele . regulatorul avand de la stanga la drapta 1 borna reglare incarcare curent in acumulator 3 borne rosi in care se leaga cele trei fire de la eoliana, o borna neagra ce banui ca este masa regulator , si cele 2 borne pt batrie cu specificatiile necesare dupa culori .ce intrebari am ; 1 . de ce nu ma lasa sa ma leg de cei 3 acumulatori - 12V 200A X 3 = 12v 600A ? 2. trebuie sa mai iau un nul dela carcasa turbinei sa il aduc la minus baterie ? nu se invarte vant ceva ar fi se vee cu ochiul liber cum crengile copacilor se misca ea fiind ridicata la 13m deasupra casei mele si are lipsa acel varf ce vine intre pale si acopera surubul de prindere Multumesc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări