Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

am gresit cablajul cu pinii la tl431 ca are multi :jytuiyu , am rascracit 2 din cei multi pini si tiuie cand intra shuntul, mosfet sta rece iar dioda tampon se incalzeste. felicitari lui PisicaMatache pentru realizarea acestei antisurse. sunt curios cat de mica poate fi rezistenta de shunt pentru 3 irf3205.

Un IRF3205, duce maxim 110A. Dar pentru siguranta, un 50A ar fi maximul. Trei in paralel duc deci 150A. La 12V, inseamna cca 0,1 ohmi, sau dublu la 24V. Dar ar trebui sa poata disipa peste 1500W. Oricum rezistenta trebuie tatonata, vorbeste cu @arcadius, iti povesteste el cum. Dar pana atunci mai ai...Cablajul arata bine, dar traseele de forta trebuiesc sa aibe o sectiune mult mai mare. Dubleaza traseele de forta, ce vine in sursa/drena mosfeti si anod/catod dioda cu conductor cupru.
Link spre comentariu

regulatorul de la PisicaMatache, mi-a luat 2 zile sa il realizez.

Am schitat si eu un cablaj pentru regulator.Traseele de forta obligatoriu trebuie dublate cu fir de cupru, cablajul fiind prea subtire (0,35microni) pentru amperajul care se foloseste la o eoliana. :da Asa arata momentan cablajul regulatorului, desenat dupa schema colegului Pisica Matache, dar mai are de "suferit" modificari.post-17385-139829729881_thumb.jpg
Link spre comentariu

regulatorul de la PisicaMatache, mi-a luat 2 zile sa il realizez.

Am schitat si eu un cablaj pentru regulator.Traseele de forta obligatoriu trebuie dublate cu fir de cupru, cablajul fiind prea subtire (0,35microni) pentru amperajul care se foloseste la o eoliana. :da Asa arata momentan cablajul regulatorului, desenat dupa schema colegului Pisica Matache, dar mai are de "suferit" modificari.[attachment=0]Cablaj Regulator Pisica Matache.jpg[/attachment]
felicitari pentru cablaj arata super.
Link spre comentariu

Mersi arcadius, m-am apucat de cablaj dupa ce l-am auzit pe colegul costinium6 ca s-a chinuit 2 zile pe el.

Dupa ce am vazut cum ia iesit fizic cablajul, m-am decis sa-l proiectez si sa-l ajut cu un cablaj.

Am sa-i realizez un cablaj lui costinium6 dupa sarbatori si cred ca am sa fac 2 bucati, unul pentru el si unul pentru tine. :da

Sarbatori Fericite

Link spre comentariu

Mersi arcadius, m-am apucat de cablaj dupa ce l-am auzit pe colegul costinium6 ca s-a chinuit 2 zile pe el.

Dupa ce am vazut cum ia iesit fizic cablajul, m-am decis sa-l proiectez si sa-l ajut cu un cablaj.

Am sa-i realizez un cablaj lui costinium6 dupa sarbatori si cred ca am sa fac 2 bucati, unul pentru el si unul pentru tine. :da

Sarbatori Fericite

Asa este daca poti sa ajuti e bine oricum iti multmesc pentru implicarea in acest topic ...

Iti urez un an nou cu sanatate si fericire...

Link spre comentariu

Multumesc frumos pentru urari, la fel iti doresc si tie precum si intregii familii.Dupa sarbatori am sa fac 2 cablaje (ori foto, ori transfer de toner) si am sa le expediez catre voi, fara nici-o pretentie/obligatie.Cand sunt gata cablajele, am sa va contactez pe PM pentru adrese. :daP.S.Mai am desenate 2 regulatoare/incarcatoare pentru eoliana (unul ptr 12v si unul ptr24v), proiectate pentru colegul paraipan.

Link spre comentariu

Mare om mare caracter, acolo unde e sigla cu C si sub ea trebuie sa fie cupru intreg, shuntul nu va sta pe placa pentru ca este mare, mai trebuie umblat la tl si irf dar eu oricum nu imi dau seama pentru ca toata inventia se proiecteaza in oglinda.cablajele se trimit la mine pe curieratul meu sa le echipez ca oricum mai am sa ii trimit un filtru lui Arcadius.Sanatate si toate cele bune!

Link spre comentariu

am zis eu ca nu vad bine ca e in oglinda, oricum la tl trebuie umblat ca pinul din mijloc se leaga la minus nu la comanda potentiometrului, eu am cam uitat electronica dar mai vad unele treburi. oricum la ce ai facut acolo iese ca la fabrica.

Link spre comentariu

Salutare, am nevoie de 0,5 -1 Litru de rasina epoxidica ,poate a ramas cuiva si vrea sa ma ajute, contracost desigur,vreau sa torn un rotor de motor trifazat strunjit din diametru ,si lipite siruri de magneti cilindrici pe el ,rasina va umple golul dintre magneti fixindui ,astfel rotorul revine la diametrul initial dar cu magnetii incastrati in el,va multumesc.

Link spre comentariu

Salutare, am nevoie de 0,5 -1 Litru de rasina epoxidica ,poate a ramas cuiva si vrea sa ma ajute, contracost desigur,vreau sa torn un rotor de motor trifazat strunjit din diametru ,si lipite siruri de magneti cilindrici pe el ,rasina va umple golul dintre magneti fixindui ,astfel rotorul revine la diametrul initial dar cu magnetii incastrati in el,va multumesc.

Interesanta ideia. :aplauze Totusi cum speri sa reusesti sa torni rasina pe rotor fara a curge ?
Link spre comentariu

... oricum la tl trebuie umblat ca pinul din mijloc se leaga la minus nu la comanda potentiometrului ...

Am modificat conectarea lui TL, am montat si 2x MBR7030, asa cum ai spus pe PM.post-17385-139829730365_thumb.jpg
Link spre comentariu

Felicitari pentru cablaj!Ti-as propune totusi, ca unul ce a testat acest regulator, cateva modificari. Doua radiatoare separate, unul pentru mosfeti, celalalt pentru diode. Astfel se obtin cateva avantaje....Nu e nevoie de izolatie capsula-radiator, deci un transfer termic mai bun. Apoi, lipsind izolatia, drenele sunt conectate electric la radiator, deci se poate conecta un cablu al suntului, direct la radiator. Idem si la dioda...la radiator se poate conecta cablul ce merge la plusul acumulatorului. Astfel se reduc doua trasee de forta de pe cablaj.Si un ultim aspect, puterea disipata de diode e mai mare, iar un radiator comun ar incalzi inutil mosfetii. Diodele in schimb pot lucra la temperaturi mai ridicate, unde caderea de tensiune e char mai mica, la acelasi curent.Oricum radiatorul diodelor trebuie sa fie mult mai mare, capabil sa disipe cca 100W. La o cadere de tensiune de cca 1V si un curent de 100A prin acumulatori, cazul lui @arcadius de exemplu, cam atat disipa diodele. Desigur la putere mai mica a eolienei, puterea disipata va fi mai mica, dar trebuie avut in vedere acest aspect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări