costinium6 Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 palele lui arcadius sunt din lemn de tei. el le face din talent.cel mai greu de confectionat sunt palele si bobinele, restul oricum sunt piese care se fac la strung deci nu home made. se merita si in Bucuresti depinde unde esti amplasat, daca esti intre blocuri nu e treaba. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 25, 2013 Partajează Postat Noiembrie 25, 2013 Merci de raspuns, deci punctul doi e valid - ceea ce ma bucura.Referitor la generator, stii si din care motive generatorul de masina nu e potrivit? Daca nu genereaza curent la turatii mici, cred ca asta se rezolva. Daca nu e eficient, poate costul lui scazut acopera neajunsul? Eu ma gandesc ca pentru apa calda, e suficient 50-100W mediu. N-ar fi mare putere. nu fi atat de sigur ca 100w sunt suficienti pentru a incalzi o cantitate de apa considerabila minim 60l, oare de ce boilerele clasice au nevoie de minim 1000w? din cate am vazut eu mai mici de1kw nu sunt.punctul 2 , nu stiu daca e chiar asa de valid , transformarea energiei electrice in apa calda menajera acolo unde nu exista deja curent electric din reteaua nationala e o pierdere de energie , mai bine utilizezi energia incarcand ale baterii sau pompezi apa utila intr-un rezervor etc , echivalentul energetic al unui singur kilogram de lemn e mult superior fata de posibilitatea de a incalzi apa cu eoliana , 1 kg lemn are echivalentul aproximativ de 4kw deci.......spor Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 26, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Merci de raspuns, deci punctul doi e valid - ceea ce ma bucura.Referitor la generator, stii si din care motive generatorul de masina nu e potrivit? Daca nu genereaza curent la turatii mici, cred ca asta se rezolva. Daca nu e eficient, poate costul lui scazut acopera neajunsul? Eu ma gandesc ca pentru apa calda, e suficient 50-100W mediu. N-ar fi mare putere. nu fi atat de sigur ca 100w sunt suficienti pentru a incalzi o cantitate de apa considerabila minim 60l, oare de ce boilerele clasice au nevoie de minim 1000w? din cate am vazut eu mai mici de1kw nu sunt.punctul 2 , nu stiu daca e chiar asa de valid , transformarea energiei electrice in apa calda menajera acolo unde nu exista deja curent electric din reteaua nationala e o pierdere de energie , mai bine utilizezi energia incarcand ale baterii sau pompezi apa utila intr-un rezervor etc , echivalentul energetic al unui singur kilogram de lemn e mult superior fata de posibilitatea de a incalzi apa cu eoliana , 1 kg lemn are echivalentul aproximativ de 4kw deci.......sporCorect imi place comentariul tau asta este adevarul, pentru ca lemnul se incarca cu energie in ceva ani e ca o baterie si cand se descarca intrun timp scurt produce f mult ... Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 imi pare bine ca esti de acord in ceea ce zic , bine nu toti se impaca cu ideea , insa mare dreptate ai cand spui ca lemnul e ca si o baterie , foarte adevarat , prin procesul de fotosinteza si nu numai , substantele hranitoare din sol se transforma in masa lemnoasa , preluand o mare cantitate de bioxid de carbon , eliberand oxigenul vital vietii, iar la ardere procesul se inverseaza , deci nu pierdem nimic nu castigam nimic la capitolul poluare , insa ramanem cu caldura , ce facem cu ea? poi o folosim eficient , acum chochetez la un motor stirling , pasionatii de motoare stirling ii rog sa ridice doua degete si poate incropim un topic .datorita consumului mare de energie ,a planetei , parerea mea , e ca o sa ne intoarcem la vechile tehnologii , care erau mult mai curate si prietenoase . petrolistii au pus stapanire pe noi , subliniez faptul ca robert stirling a trait cu multi ani inaintea lui diesel sau otto.spor Link spre comentariu
eugeniusro Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Lemnul este un carburant prost, contribuie cu cea mai mare parte de CO2 produs pe unitate calorica produsa deoarece contine si multa apa si degajarea acesteia este o energie pierduta, apoi vine carbunele care este mai eficient ca ardere decat lemnul deoarece nu mai contine apa, in esenta este lemn fosilizat, apoi petrolul care pe langa carbon in ardere el introduce si hidrogen deci productia de CO2 pe unitate calorica produsa scade deoarece arderea hidrogenului continut formeaza apa (sunt probleme totusi datorita continutului de sulf), pe scara in crestere vine apoi gazul metan care este cel mai curat, totusi are si el o problema si anume un kg de gaz metan scapat in atmosfera este echivalentul a 21 kg de CO2 ca efect de sera indus.Pe viitor in urmatorii 20-30 ani cel putin se va pune baza mai ales pe folosirea gazului metan pana vom dezvolta alte tehnologii mai eficiente si mai curate, se estimeaza ca panourile fotovoltaice sensibile la infrarosii si care vor produce energie si noaptea vor fi pe piata disponibile pentru utilizare in masa peste 5 ani, generatorul MHD care va inlocuii in centralele electrice strabuna turbina cu abur va fi utilizabil in 15-20 ani, iar perla coroanei energia atomica de fuziune va fi utilizabila in 50ani. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 domnule eugen nu sunt in contradictoriu cu ce spuneti dumneavoastra mai sus , DAR lemnul deocamdata este o resursa la indemana oricui , referitor la apa DIN LEMN , apoi sincer imi pare rau dar se stie ca lemnul daca il bagi ud pe foc nu obtii nimic si nimeni nu ma obliga sa bag lemne ude pe foc , le usuc frumos la soare gratis si eficient vara la soare, apoi le bag in magazie ma impiedica cineva sa fac acest lucru? NU . insa nu uitati asa cum precizam mai sus ca lemnul absoarbe acel co2 din natura pe timpul cresterii , iar petrolul nu , apoi il degaja in natura prin ardere astfel scorul e 0 la 0 pentru lemn la petrol scorul nu e acelasi . daca gresesc CORECTATI-MA insa de perla coroanei , energia atomica ,nu e la indemana oricui fiind o chestie fantasmagorica vise cu cai verzi , energia atomica va fi doar la indemana marilor corporatii. eu nu il vad pe DOREL , la coltul casei sa aibe un generator atomic care sai alimenteze casa. nu pot sa mai zic nimic de acele panouri inflarosii preturi prohibitive categoric , unul din sfaturile pe care le dau la toti cei care ma inconjoara momentan ar fi ca , sa se apuce sa stranga sticlele din sticla sau orice recipinet din sticla , daca vor vrea sa le mai arate stranepotilor cum arata o sticla adevarata , preconizez ca peste cel mult 30 40 de ani nu vor mai exista recipiente din sticla decat la muzeu spor Link spre comentariu
eugeniusro Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Eu vorbeam la alt nivel, la nivel macroeconomic, in tara asta din 22 milioane de locuitori cati stau langa padure si sunt prieteni cu padurarul? Eu am crescut la tara stiu cum stau lucrurile, credema ca nu te mint.Lemnul absoarbe acel CO2 atunci cand creste, cand tu il tai ca sa il pui pe foc nu va mai absorbi acel CO2 ci il va degaja, sa inteleg ca tu daca folosesti peste iarna sa zicem 3-4 carute de lemn de foc (consum tipic pentru o casa la tara), care inseamna 6-7 metri steri de lemn, ai acest lemn din productie propie? Ca sa poti sa produci 6-7 metri steri de lemn pe an trebuie sa ai cam un 0,5 ha de padure in crestere, pentru asta trebuie sa ai si un padurar ca sa o pazeasca (mai fura si ala de zece ori pe atat), povesti, furati toti pe rupte din padure si veniti aici sa ne explicati ce perpetuum mobile ati gasit voi.Revenind la discutia initiala, cand am spus de energia atomica de fuziune cred ca a fost evident ca nu ma referam la posibilitatea ca sa faci tu asa ceva in garaj. Tie iti vine energia electrica pe fir, problema este cine o baga pe acest fir si cu ce costuri si din ce o produce.Nu e obligatoriu ca toata lumea sa inteleaga cum se produce acea energie, lumea stie ca are un pret mai mare sau mai mic si ca exista.Atunci cand nu va mai exista nu va mai avea nici pret. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 28, 2013 Partajează Postat Noiembrie 28, 2013 domnule eugen , aveti drepatate , si nu are sens sa ne contrazicem , dar aici vorbim de solutii care na stau la indemana , noi astora care suntem din patura de jos , macroeconimic e alta treaba . nu toti stam langa padure , sau sa dispunem de aceasta , dar poate mai bine din 50%din noi avem paritnti bunici care mai au o bucata de pamant pe undeva lasat parloaga si putem sa il folosim cerespunzator , eu din 2009 am inceput plantarea diferitilor arbori gen salcam , salcie , paulownia , etc , omul care munceste are tot ce vrea ala te trandaveste fura de la altul.... daca tot omul de rand ar sti cu cate costuri se produce kw de enrgie , ar spune ca pretul per kw e mic , insa problema e tot de sus acolo se fura ca in codru cu acte in regula . aici noi luptam MADE HOME pentru independenta energetica cat se poate , fiecare cu resursele propriipentru ca ai de trandavesc sa nu mai aiba apa la moara . spor Link spre comentariu
eugeniusro Postat Noiembrie 28, 2013 Partajează Postat Noiembrie 28, 2013 La tine este un caz fericit ca ai o bucata de pamant si iti poti produce diverse produse necesare, cei care stau in oras ce sa faca. Oricum chiar si la tine este destul de nerentabil ca sa produci lemn ca sa il arzi, paulownia se poate valorifica mult mai bine daca il transformi in scandura pentru mobilier decat sa il arzi.Si poluarea este destul de ridicata de la o soba cu lemne, in zone rurale cu densitate mica de case este acceptabil dar in zone urbane este de neacceptat, este clar foarte necesar gazul metan inca.Nu este cea mai buna solutie dar pana gasim altceva mai bun e mai bine sa folosim gaz decat sa ne intoarcem la carbune sau lemn. Stiu de toata povestea cu gazul de sist, dar avem un avantaj, deja tehnologia este pusa la punct de americani, au fost intradevar probleme dar sa invatat din greseli.Acum rata de succes pentru foraje este foarte ridicata, exista o mica sansa ca sa apara o neetanseitate pe putul de foraj si sa murdareasca apele freatice de 1:1000Dar trebuie sa gandesti altfel, cu gazul pe care il scoti dintr-un zacamant pe care forezi cateva zeci de sonde salvezi mii de hectare de padure, in ce caz crezi ca e impactul mai mare, evident ambele cazuri sunt rele dar trebuie sa alegem raul cel mai mic.Ar trebui sa deschidem un tread separat unde sa discutam eficienta diferitelor surse de energie ca sa nu mai denaturam treadul despre eoliene.Scuze lui Arcadius pentru divagatia de pe treadul lui. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Noiembrie 28, 2013 Partajează Postat Noiembrie 28, 2013 Dar trebuie sa gandesti altfel, cu gazul pe care il scoti dintr-un zacamant pe care forezi cateva zeci de sonde salvezi mii de hectare de padure, in ce caz crezi ca e impactul mai mare, evident ambele cazuri sunt rele dar trebuie sa alegem raul cel mai mic.Nu salvezi nimic, oricum romanul o sa taie ca sa vanda la Kronospan, Egger, etc, sau pentru scandura la export.Banu sa iasa.Hai sa ne oprim aici. Link spre comentariu
cheluakame Postat Noiembrie 30, 2013 Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 Lemnul este un carburant prost, contribuie cu cea mai mare parte de CO2 produs pe unitate calorica produsa deoarece contine si multa apa si degajarea acesteia este o energie pierduta Eugen, eu zic ca aici gresesti. Lemnul este printre singurii combustibili ecologici. La ardere lemnul degaja aceeasi cantitate de CO2 pe care a asimilat-o de-a lungul cresterii. Si nimeni nu sfatuieste sa arzi lemn verde. Se poate tine la uscat, reducandu-i considerabil umiditatea si apoi ars. In plus, cu o instalatie corespunzatoare se poate capta si energia latenta (in Romania exista deja un cazan cu combustibil solid ce functioneaza in "condensatie", temperatura fumului avand doar 40*C si zilnic se strange condens considerabil in tavita dedicata). apoi vine carbunele care este mai eficient ca ardere decat lemnul deoarece nu mai contine apa Depinde de ce carbune vorbim. Caci putem avea huila cu 1-5% umiditate la extractie sau putem avea turba cu 75-80%. In opinia mea carbunele nici nu ar avea ce cauta in cazanele noastre si explic de ce. in esenta este lemn fosilizat, Ce se regaseste in subteran. Si care contine o cantitate ridicata de carbon. Oare ce se intampla cand noi exploatam mi de tone de carbuni si eliberam carbonul in atmosfera (care in mod normal ar fi fost in subteran). La lemn se merge pe premiza ca se vor face reimpaduriri si astfel carbonul eliberat prin ardere va fi inmagazinat de noii copaci. pe scara in crestere vine apoi gazul metan care este cel mai curat, totusi are si el o problema si anume un kg de gaz metan scapat in atmosfera este echivalentul a 21 kg de CO2 ca efect de sera indus. Si de unde este scos acest gaz? Unde este eliberat? Ne invartim in cerc ca si carbunii. Daca omul nu mai exploata zacamintele din subteran (sau cel putin nu la nivelul la care s-a facut) nivelul CO2 din prezent ar fi fost mult mai mic. Poate la noi nu, dar in afara se fac reimpaduriri la greu. Ca urmare CO2-ul avea un circuit bine definit si stabil in natura. Problema a fost cand s-au eliberat alte cantitati si nu numarul "consumatorilor" de CO2 a deveni mai mic decat cel al celor ce degaja. Eu vorbeam la alt nivel, la nivel macroeconomic, in tara asta din 22 milioane de locuitori cati stau langa padure si sunt prieteni cu padurarul? Eu zic ca nu doar Romania exista pe harta. Daca noi nu facem nimic, nu inseamna ca nu sunt altii care fac. sa inteleg ca tu daca folosesti peste iarna sa zicem 3-4 carute de lemn de foc (consum tipic pentru o casa la tara), care inseamna 6-7 metri steri de lemn, Aici intra in discutie izolatia, dar este cu totul altceva. Nu ma retine nimeni sa imi izolez casa in asa fel incat sa nevoie pe iarna de doar 5-6000 kwh, pe care ii pot obtine din crengute si resturi (desi nu se incadreaza la categoria lemn, sunt paie de grau, tulpini de floarea soarelui si porumb, frunze de toate felurile). Si poluarea este destul de ridicata de la o soba cu lemne Depinde de ce soba vorbim aici. Daca de una "clasica" romaneasca, atunci da, daca mai punem si utilizarea sa incorecta (aprindere incorecta, combustibil incorect) ... Daca scoatem capul in lume si vedem sobe cu dubla combustie/gazeificare atunci va contrazic. Nu doar un tip de soba scoate doar CO2 si abur pe cos. in ce caz crezi ca e impactul mai mare, evident ambele cazuri sunt rele dar trebuie sa alegem raul cel mai mic. Din nou, in opinia mea, raul mai mic este sa las gazul acela acolo si sa ma descurc cu ce am aici sus. Odata eliberata cantitatea aceea de CO2 nu am cum sa o mai bag la loc in subteran, asa ca avem o problema in plus. Daca ar fi sa taiem pomi, am ajunge la un moment in care vom fi nevoiti sa plantam caci nu vom mai avea ce sa taiem. Ar trebui sa deschidem un tread separat unde sa discutam eficienta diferitelor surse de energie ca sa nu mai denaturam treadul despre eoliene. Subscriu (doresc si eu link). Scuze lui Arcadius pentru divagatia de pe treadul lui. Si din nou subscriu. Link spre comentariu
costinium6 Postat Noiembrie 30, 2013 Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 cum am mai spus, daca comanda careva la supermagnete.de sa ma anunte ca am nevoie de cativa si nu vreau sa umflu comisionu la banci, am nevoie de 10 magneti de 30x10x5. Link spre comentariu
costinium6 Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 am fost nevoit sa nu respect distanta de un magnet la interior, sunt un maestru in facut bobine aiurea da pun si poze sa se stie Link spre comentariu
arcadius Postat Decembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2013 A esit chiar frumos, ai capatat ceva experienta la facut bobini bravo te felicit!!Nu mai este nimeni care sa ne urmeze cu generatoarele? .. Link spre comentariu
costinium6 Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 frumos or fi iesit dar nu prea se incadreaza. bine macar ca nu a intrat decat 0.5kg de sarma, o sa fac altele daca se distrug cand le presez pentru incadrare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum