arcadius Postat Noiembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Eu zic sa se ignore chestiunea in cauza, daca pare comportament de troll, atunci si continuarea discutiei pe acea tema este urmarea fireasca a trolling-ului si scopul acestuia, in final. Daca ma insel, mea culpa.Are cineva idee ce e cu eoliana de pe strada Portitei (capatul dinspre str. Soveja) din Constanta? Detalii, caracteristici ceva? nu de alta dar o stiu de mult timp si nu am vazut-o invartindu-se pana acum cateva zile cand mi-a atras atentia invartindu-se lent.daca se invarte f lent sunt doua motive ori e oprita tinuta in scurt ori chiar a intrat statorul in scurt.. Link spre comentariu
costinium6 Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 posibil sa fie in scurt din cauza vecinilor, cele de fabrica sunt galagioase si acolo e aglomeratie mare de case, mai e una pe la delfinariu in acelas stadiu. mai e una mare de tot in drumul spre nazarcea care nu am vazut-o sa mearga niciodata si dupa aprecierea mea cam are 20 de metri diametru. Link spre comentariu
Vizitator paraschiv ion Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 Arcadius esti mult prea sus ca sa te uiti in jos la aceste ironii fara rost.Felicitari pt tot ce ai facut. Link spre comentariu
Vizitator igorcov Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Timp de o saptamana am visat si eu sa-mi fac o eoliana, dar dupa ce am citit forumul asta mi-a disparut orice dorinta. Pai, e prea complicat!:-)Totusi vreau sa vad care din punctele la care eu m-am gandit sunt invalide si de ce.Mai intii, generatorul. De ce toata lumea si-l face de mana? Nu ar merge un generator simplu, de la masina sa zicem? Nu cred acela sa fie foarte scump.Al doilea punct la care m-am gandit, este sa elimin din sistem acumulatorul, invertorul si restul electronicelor menite sa converteasca curentul. Ideea este sa conectez electricitatea din generator direct la un boiler. Acolo e o spirala pan la urma, si pentru ea nu conteaza tensiunea. Totul se transforma in caldura. Astfel as putea pentru inceput sa am apa calda, iar cu timpul daca fac si o eoliana mai puternica as putea sa ma incalzesc iarna prin acelasi principiu. Energia bruta din generator sa mearga in spirala care sa incalzeasca. Cum vi se pare, ar merge asa ceva? Eu nu vad de ce nu ar merge, si totusi peste tot unde am vazut eoliene, merge ca obligatoriu si tot sistemul de conversie a curentului.Si referitor la putere, din cate am inteles acei 2.5kw reprezinta puterea maxima. A facut cineva masurari sa stim cam cat e puterea medie in lunile de iarna de exemplu? Ma intereseaza ca sa stiu cam ce dimensiuni mi-ar trebui daca as vrea sa-mi asigur caldura in casa pe timp de iarna. Ca acolo sunt cheltuielile mari cu energia. Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 1."Mai intii, generatorul. De ce toata lumea si-l face de mana? Nu ar merge un generator simplu, de la masina sa zicem? Nu cred acela sa fie foarte scump."Din simplul motiv ca cele de la automobile nu sunt potrivite iar cele dedicate sunt in sisteme la cheie si sunt scumpe.2."Al doilea punct la care m-am gandit, este sa elimin din sistem acumulatorul, invertorul si restul electronicelor menite sa converteasca curentul. Ideea este sa conectez electricitatea din generator direct la un boiler."Daca ai nevoie numai de apa calda ai randamentul cel mai bun; aceasta solutie se foloseste in unele cazuri, atunci cand bateriile s-au incarcat iar vantul isi face de cap (exista o automatizare care trece generatorul pe acea rezistenta de incalzire).3."Si referitor la putere, din cate am inteles acei 2.5kw reprezinta puterea maxima. A facut cineva masurari sa stim cam cat e puterea medie in lunile de iarna de exemplu? Ma intereseaza ca sa stiu cam ce dimensiuni mi-ar trebui daca as vrea sa-mi asigur caldura in casa pe timp de iarna."Nu exista o limita de putere ci cam asta ar fi maxim in regim de amator. Daca tot ai acces la internet cauta harta cu potentialul eolian din zona ta si in functie de informatii vei lua decizia corecta. Link spre comentariu
Vizitator igorcov Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Merci de raspuns, deci punctul doi e valid - ceea ce ma bucura.Referitor la generator, stii si din care motive generatorul de masina nu e potrivit? Daca nu genereaza curent la turatii mici, cred ca asta se rezolva. Daca nu e eficient, poate costul lui scazut acopera neajunsul? Eu ma gandesc ca pentru apa calda, e suficient 50-100W mediu. N-ar fi mare putere. Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 S-a mai spus, ii trebuie turatie mare. Link spre comentariu
costinium6 Postat Noiembrie 20, 2013 Partajează Postat Noiembrie 20, 2013 Merci de raspuns, deci punctul doi e valid - ceea ce ma bucura.Referitor la generator, stii si din care motive generatorul de masina nu e potrivit? Daca nu genereaza curent la turatii mici, cred ca asta se rezolva. Daca nu e eficient, poate costul lui scazut acopera neajunsul? Eu ma gandesc ca pentru apa calda, e suficient 50-100W mediu. N-ar fi mare putere.Pai genereaza la turatii mici. doar ca excitatia va trebui sa fie pe masura, adica un consum mai mare decat productia pentru ca te aflii in zona pericoloasa de ardere a bobinei rotorului.trebuie adaugat inca 30 sptire dar excitatia va manca mai mult decat productia.in principiu se poate dar cu rebobinare si automatizari speciale.daca tot se insista pe alternatoare poate vedem ceva fizic. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 Alternatorul auto clasic incepe sa "produca" adica sa incarce acumulatorul de pe la 2000 rotatii/minut avand un maxim cam pe la 5000-6000 rot/min si apoi sa scada pana la 10000 rot/min cat este maximul. Curentul necesar bobinei de excitatie este de 3-4A insemnand ca 10% din puterea debitata, in cazul unuia de Dacie de 375W, este necesara doar pentru excitatie. Ca sa se ajunga la 2000 rot/min la o turatie a elicii de 100 rot/min trebuie un multiplicator cu 20 care are pierderi undeva la 30%, in cazul celor cu curea (sunt mai linistite decat cele cu roti dintate), asa ca, adunand pierderile la puterea utila se obtine un necesar dublu de energie pentru aceeasi putere debitata fata de variantele dedicate.Daca vreti sa incalziti apa nu e mai simplu sa apelati la frecare ca sursa de incalzire? luati ca exemplu incalzirea ferodourilor la franare la care adaugati o carcasa cu lichid si ceva palete pe post de pompa care sa transporte acea caldura la rezervor. Este mai ieftin. Aici se discuta de un sistem independent de reteaua electrica si de diferitele metode de realizare.1. daca generatorul este ieftin si relativ ineficient, cum este cel auto, atunci costurile realizarii accesoriilor acestuia, elice si multiplicator, costa cu mult mai mult si cu o eficienta mai scazuta decat variantele dedicate.2. pentru incalzire nu este necesar un acumulator, nici macar un generator (vezi raspunsul de mai sus) dar pentru generare electrica este absolut necesar, vantul avand viteza inconstanta.3. fiecare calcul se face in locatia unde se va amplasa eoliana si la inaltimea maxima accesibila. Nu exista o valoare constanta, difera de la caz la caz in functi de locatie, cladiri, relief. Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Alternatorul auto clasic incepe sa "produca" adica sa incarce acumulatorul de pe la 2000 rotatii/minut avand un maxim cam pe la 5000-6000 rot/min si apoi sa scada pana la 10000 rot/min cat este maximul. Curentul necesar bobinei de excitatie este de 3-4A insemnand ca 10% din puterea debitata, in cazul unuia de Dacie de 375W, este necesara doar pentru excitatie. Ca sa se ajunga la 2000 rot/min la o turatie a elicii de 100 rot/min trebuie un multiplicator cu 20 care are pierderi undeva la 30%, in cazul celor cu curea (sunt mai linistite decat cele cu roti dintate), asa ca, adunand pierderile la puterea utila se obtine un necesar dublu de energie pentru aceeasi putere debitata fata de variantele dedicate.Daca vreti sa incalziti apa nu e mai simplu sa apelati la frecare ca sursa de incalzire? luati ca exemplu incalzirea ferodourilor la franare la care adaugati o carcasa cu lichid si ceva palete pe post de pompa care sa transporte acea caldura la rezervor. Este mai ieftin. Aici se discuta de un sistem independent de reteaua electrica si de diferitele metode de realizare.1. daca generatorul este ieftin si relativ ineficient, cum este cel auto, atunci costurile realizarii accesoriilor acestuia, elice si multiplicator, costa cu mult mai mult si cu o eficienta mai scazuta decat variantele dedicate.2. pentru incalzire nu este necesar un acumulator, nici macar un generator (vezi raspunsul de mai sus) dar pentru generare electrica este absolut necesar, vantul avand viteza inconstanta.3. fiecare calcul se face in locatia unde se va amplasa eoliana si la inaltimea maxima accesibila. Nu exista o valoare constanta, difera de la caz la caz in functi de locatie, cladiri, relief.Foarte corect spus la fel cum gandesc si eu ca de fiecare data se pun pierderile "infranarile" . de fiecare data cutam cat mai simplu si eficient orice sursa adaugata cunsuma chiar si electronica cu cat mai multa cu atit sunt pierderi... Link spre comentariu
costinium6 Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Daca face careva comanda de magneti de aici http://www.supermagnete.de/eng/magnets. ... blocks_big sa ma anunte si pe mine ca vreau si eu cativa care nu se incadreaza in comanda minima Link spre comentariu
eugeniusro Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Scuze pentru deviatie, ar trebui ca si guvernantii nostrii sa faca studii asupra potentialului eolian al tarii si sa le puna la dispozitia cetatenilor, vedeti mai jos un link cu potentialul eolian in SUA. http://maps.nrel.gov/wind_prospector Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Poate nu stii; inainte de a incepe acele istorice experimente, fratii Wright au cerut Institutului meteo informatii privitoare la viteza vantului, asta in anii 1900!La noi.. :cry:; totusi parca eu am vazut o harta cu potentialul solar si eolian. Link spre comentariu
costinium6 Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Daca face careva comanda de magneti de aici http://www.supermagnete.de/eng/magnets. ... blocks_bigsa ma anunte si pe mine ca vreau si eu cativa care nu se incadreaza in comanda minimacitez din mine pentru mine Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 se merita o eoliana home made pentru Bucuresti?o harta a vanturilor de actualitate, nu prea am vazut cat am rasforit acest topic.@arcadius: palele din ce material sunt constituite?ce este cel mai greu de confectionat? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum