arcadius Postat Noiembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Cum sa nu fie bucuros daca se invarte o minune a tehnicii in curtea sa. Subscriu si eu la sectiunea mica a conductoarelor de la balast, se poate intampla la un moment dat sa fie acumulatorii incarcati si sa nu fie consum si o vijelie poate topi firele...Totusi, potential eolian exista ca eoliana sa ajunga la cei 7kW? pentru ca parea cam anemic vantisorul acela la cei 5A din timpul filmarii.Ma gandeam la un aspect interesant. Daca balastul ar fi facut din becuri auto in serie si paralel, la puterea generatorului, dispuse in exteriorul eolienei, daca e vant dar nu e consum va ilumina eoliana sau va tine loc de iluminat exterior. Ori rezistente la 24V montate pe un boiler si care sa incalzeasca apa. Asa se recupereaza o parte din energia disipata in balast.Ar fi buna o lampa de balizaj pe acea eoliana, daca se mai poate adauga, este destul de inalt turnul si nu cunosc inaltimea minima de la care se impune acest lucru dar, la un turn gsm de aproximativ 35m inaltime, am vazut lampi de balizaj la jumatate si in varf.Felicitari pentru realizare.Multumesc rezistenta de diversiune cupleaza odata la bateriile incarcate care nu cred sa se faca mare lucru din cauza ca rezistentele sunt cuplate doar pentru o secunda si nu vad sa faca mare lucru , oricum bateriile cand sunt incarcate sau cand bate vantul atunci au ei grija sa mai si spele la masina de spalat cum sa mai intamplat si nu vad sa se mai disipe .Legat de semnalizarea stilpului nu e o ideie rea cred ca voi face rost de o lampa solara care sa se aprinda noaptea. Link spre comentariu
Vizitator iii Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 puteti sa estimati corect sansele singuri, cu pixul in mina si un calculator linga, sau doar cu creion si foaie (creionul are calculatorul inclus, asa era pe vremuri)ca e vorba de energie, ca e vorba de putere, tot aia e! estimezi cam ce model de elice vei utiliza, cu ce raza. pentru tipul de elice iei un tabel de pe internet, cu randamente, si niciodata sa nu presupui ca vei scoate mai mult decit au scos aia. la ce foloseste randameltul ala. ca sa afli ce putere maxima, din puterea vintului prin elice, vei avea convertita in electric. cum se face?puterea vintului prin aria elicei se calculeaza pe baza densitatii aerului si a vitezei vintului. care viteza? minima, maxima, medie, cam ce poti spera. trebuie sa-ti faci un tabel cu estimari, sistemul trebuie sa satisfaca nu doar intr-o situatie extrem de prielnica. energia pe care o iei vintului este variatia energiei cinetice a aerului, sau energia cinetica a aerului inmultita cu randamentul elicei. tu nu ai cum sa-ti cunosti initial randamentul, estimezi pe baza tabelelor culese de pe internet si ti-l pui pe al tau mai mic. energia cinetica egala cu ?aici sa vad!scuze, trebuie sa ies. voi reveni Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 puteti sa estimati corect sansele singuri, cu pixul in mina si un calculator linga, sau doar cu creion si foaie (creionul are calculatorul inclus, asa era pe vremuri)ca e vorba de energie, ca e vorba de putere, tot aia e! estimezi cam ce model de elice vei utiliza, cu ce raza. pentru tipul de elice iei un tabel de pe internet, cu randamente, si niciodata sa nu presupui ca vei scoate mai mult decit au scos aia. la ce foloseste randameltul ala. ca sa afli ce putere maxima, din puterea vintului prin elice, vei avea convertita in electric. cum se face?puterea vintului prin aria elicei se calculeaza pe baza densitatii aerului si a vitezei vintului. care viteza? minima, maxima, medie, cam ce poti spera. trebuie sa-ti faci un tabel cu estimari, sistemul trebuie sa satisfaca nu doar intr-o situatie extrem de prielnica. energia pe care o iei vintului este variatia energiei cinetice a aerului, sau energia cinetica a aerului inmultita cu randamentul elicei. tu nu ai cum sa-ti cunosti initial randamentul, estimezi pe baza tabelelor culese de pe internet si ti-l pui pe al tau mai mic. energia cinetica egala cu ?aici sa vad!scuze, trebuie sa ies. voi reveniNu inteleg ce vrei sa spui prin toate astea, poate ai gresit topicul se vede ca esti plin de ironie ,daca vrei mai multe informatii construieste-ti una si faci experimente sau fa-ti dupa cum sti, creion si calc, atunci afli toate detaliile legate de cum functioneaza. cine vrea sa ma intrebe ceva legat despre generator are raspuns asa cum pot si ma va intelege.... Modelul elicii, propriu. Eu am gandit palele nu mam luat dupa nimeni si nu mam informat dupa internet asa cum ti se pare. Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Bravo Arcadius, ignora-l! Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Bravo Arcadius, ignora-l!Nu-mi pasa ca se mai gaseste cate unu care vrea sa arate ca stie teorie in schimb eu stiu ca atunci cand pun mana pe ceva fac si chiar functioneaza si nu stiu teorie stiu doar ca am ceia ce vreau de la ia.Eri am mai ridicat una de 4kw spun asa pentru ca am vazut , simplu, ca pe ampermetru la viteza de 10mps aveam 100A 29v testul am facut cu alta asemanatoare. as fi vrut sa mai pun moze dar nu mai am acel program cu care misoram poza pentru topic ... Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Bravo Arcadius, ignora-l! as fi vrut sa mai pun moze dar nu mai am acel program cu care misoram poza pentru topic ...Se numeste VSO Image resizer.Felicitari pentru realizari. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Se pot rediemsiona cu aproape orice program.De ex, orice windows are paint.Aici e un mic tutorial pt paint: viewtopic.php?f=197&t=90355 Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Multumesc Dane si @Dr.LAsta este eoliana de eri ridicata. Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 iar aci palele si de la manastire si de la eoliana din poza . Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Aici sunt pozele eolienei de la manastire pe care am ridicato . am invartit cu mana si masurat in gol am ajuns pana la 90VTot ce se vede am lucrat singur inclusiv stilpul care are 20m si diametrul elicii 5m Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Ce teorie? Ca nici aia nu stie cu ce se..Recunosc ca are "talent" la ineptiii (cu 3 de i) . Link spre comentariu
aureliu67 Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Din pacate sunt multi pe acest forum care fara sa faca nimic deosebit se dau mari stiutori (nu ma refer la cazul discutat mai sus). Si eu am avut o altercatie verbala pe forum cu punky, din cauza caruia mi-a fost sters contul.. Sunt unii care fac intentionat ca sa te enerveze ca sa spui ceva jignitor la adresa lor ca sa se foloseasca de asta.. Un prieten de al meu, care ma ajuta la electronica in masira cunostintelor lui de amator dar destul de avansat, nici nu mai posteaza nimic aici tocmai din cauza unor astfel de persoane. Si este mare pacat.. Eu zic ca forumul este tocmai pentru a incuraja si a indruma pe cei care nu se prea pricep insa doresc ca sa realizeze ceva esit din comun. Romanii sunt un popor foarte talentat si inventiv. Am cunoscut persoane deosebite dar care stau in umbra din diferite motive..Dar in alta ordine de idei, vroiam sa va spun ca am terminat turbina eoliana verticala (helicoidala) si urmeaza sa o montez pe acoperis pentru teste. Din pacate vant aici in oras e foarte putin si nu prea vad eficienta. Dar oricum e facuta pentru a face o comparatie intre eficienta a 2 tipuri de eoliene nu pentru a o folosi. Poate vor mai construi si altii alte tipuri de turbine si ne vor impartasi rezultatele A durat destul de mult sa o finalizez dar poate cineva va folosi experienta mea pentru a face o alegere corecta pe viitor. O fac pentru a ne decide cei care ne gandim la aceasta optiune. Mai ales ca VAWT permit (teoretic) cuplarea a mai multor turbine la un singur generetor mai puternic, sau un motror asincron de turatii reduse , in jur de 600/800 rpm (in loc de generator) fara modificari, doar ca sunt necesari condensatori pt a crea exitatia , conectati intre fiecare faza. Voi posta pozele (aproximativ peste o saptamana, dupa ce o montez) si rezultatele testelor in alta rubrica, VAWT versus VAWT. Va rog pe cei care aveti tangente cu eolienele sa va esprimati parerile acolo. Link spre comentariu
costinium6 Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 @iii te-ai apropiat putin de adevar cu densitatea aerului dar n-ai nimerit-o, e vorba de umiditatea aerului ca doar apa il face considerabil mai greu.pune formule de calcul sa vedem, nu poti cere sa sa se declare parametrii mai mici decat in tabelele de pe internet daca palele home made sunt mai eficiente decat cele de fabrica. Link spre comentariu
arcadius Postat Noiembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Din pacate sunt multi pe acest forum care fara sa faca nimic deosebit se dau mari stiutori (nu ma refer la cazul discutat mai sus). Si eu am avut o altercatie verbala pe forum cu punky, din cauza caruia mi-a fost sters contul.. Sunt unii care fac intentionat ca sa te enerveze ca sa spui ceva jignitor la adresa lor ca sa se foloseasca de asta.. Un prieten de al meu, care ma ajuta la electronica in masira cunostintelor lui de amator dar destul de avansat, nici nu mai posteaza nimic aici tocmai din cauza unor astfel de persoane. Si este mare pacat.. Eu zic ca forumul este tocmai pentru a incuraja si a indruma pe cei care nu se prea pricep insa doresc ca sa realizeze ceva esit din comun. Romanii sunt un popor foarte talentat si inventiv. Am cunoscut persoane deosebite dar care stau in umbra din diferite motive..Dar in alta ordine de idei, vroiam sa va spun ca am terminat turbina eoliana verticala (helicoidala) si urmeaza sa o montez pe acoperis pentru teste. Din pacate vant aici in oras e foarte putin si nu prea vad eficienta. Dar oricum e facuta pentru a face o comparatie intre eficienta a 2 tipuri de eoliene nu pentru a o folosi. Poate vor mai construi si altii alte tipuri de turbine si ne vor impartasi rezultatele A durat destul de mult sa o finalizez dar poate cineva va folosi experienta mea pentru a face o alegere corecta pe viitor. O fac pentru a ne decide cei care ne gandim la aceasta optiune. Mai ales ca VAWT permit (teoretic) cuplarea a mai multor turbine la un singur generetor mai puternic, sau un motror asincron de turatii reduse , in jur de 600/800 rpm (in loc de generator) fara modificari, doar ca sunt necesari condensatori pt a crea exitatia , conectati intre fiecare faza. Voi posta pozele (aproximativ peste o saptamana, dupa ce o montez) si rezultatele testelor in alta rubrica, VAWT versus VAWT. Va rog pe cei care aveti tangente cu eolienele sa va esprimati parerile acolo.Da e adevarat tot ce ai spus si de multe ori si eu ma gandem sa renunt sa mai postez aici tocmiai din cauza asta, dupa ce ca eu am expus tot ce am construit si fara vreun avantaj .. uite asa apare cate unu din asta care ma face sa ma descurajeze de a mai posta, arata aici ..ma mai gandesc la treaba asta. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Eu zic sa se ignore chestiunea in cauza, daca pare comportament de troll, atunci si continuarea discutiei pe acea tema este urmarea fireasca a trolling-ului si scopul acestuia, in final. Daca ma insel, mea culpa.Are cineva idee ce e cu eoliana de pe strada Portitei (capatul dinspre str. Soveja) din Constanta? Detalii, caracteristici ceva? nu de alta dar o stiu de mult timp si nu am vazut-o invartindu-se pana acum cateva zile cand mi-a atras atentia invartindu-se lent. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum