Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

O firma elvetiana a brevetat o varianta orizontala a acestui rotor Savonius care are avantajul folosirii diferentelor de presiune si viteza provocate de denivelari de teren (de exemplu un acoperis în panta).

Link spre comentariu

Rotorul Savonius are cel mai mic randament dintre toate tipurile de turbine(cam 18%, fata de 35-40% la o turbina orizontala)Un amic de-al meu a testat si un C-Rotor.Merge mai prost ca o orizontala cu pale de PVC, in aceleasi conditii de teren si vant.

Link spre comentariu

Vreau sa va mai arat cateva filmari cu ce a esit din mana mea eoliana pentru manastirea uspenia gata si functionala produce tot ce vedeti acolo inclusiv stilpul sunt facute de mine .

inaltimea stilpului 20m diametru elicii 5m generatorul produce 4kw..

Link spre comentariu

Un amic de-al meu a testat si un C-Rotor.Merge mai prost ca o orizontala cu pale de PVC, in aceleasi conditii de teren si vant.

Rotoarele verticale sunt mai avantajoase acolo und vântul îsi schimba foarte des directia. Rotoarele orizontale clasice, mai ales daca sunt mari, nu mai pot urmari suficient de rapid si în siguranta schimbarile de directie. Saptamâna asta s-a distrus în felul acesta o eoliana mare în Germania.
Link spre comentariu

"ai stricat-o gata ai facut-o praf, te-ai speriat ha?" :ras: :ras: :ras: super tare cine a zis ai "stricat-o"? mi s-a parut accent de calugar.

pai da ca acolo numai calugari prin zona, lasai sa se mai roage acum ca poate o ducem si noi mai bine !
Link spre comentariu

din ce am vazut eu acolo este o lucrare care la preturile actuale face peste 40 000 ron doar manopera.Ar trebui sa se roage la tine ca le dai lumina nu la Dumnezeu pentru tine, Dumnezeu stie care e treaba mai bine decat toti.Felicitari pentru mastodont si daca tot deviem in mistic calugarii vor devia rugaciunile catre EOL, sa vezi atunci vijelie. am glumit, a iesit superb.

Link spre comentariu

din ce am vazut eu acolo este o lucrare care la preturile actuale face peste 40 000 ron doar manopera.Ar trebui sa se roage la tine ca le dai lumina nu la Dumnezeu pentru tine, Dumnezeu stie care e treaba mai bine decat toti.Felicitari pentru mastodont si daca tot deviem in mistic calugarii vor devia rugaciunile catre EOL, sa vezi atunci vijelie. am glumit, a iesit superb.

la baterii a mai contribuit cineva si ceva la materiale pentru stilp altcineva asa ca au destul de rugat pe dumnezeu.eu am facut restul confectionarea instalarea etc etc,
Link spre comentariu

Felicitari! :aplauze Dar firele sunt cam subtiri, in special cele de la rezistentele de balast

MULTUMESC De pe stilp sunt de 16mm iar de la rezistente sunt de 5 dar sunt scurte si merg acolo unde le este locul inportante sunt de la eoliana in tablou si spre baterii (invertor) unde au 20 poate si mai groase . eri a venit un vant mai bun si au trecut pe eoliana si chiar au spalat cu masina de spalat inclusiv incalzire apa iar eu cand am ajuns seara pe ampermetru avea 50A constant , bateriile nu erau descarcate aveau 27v .Bucuros Arhi.Episcopul !
Link spre comentariu

Cum sa nu fie bucuros daca se invarte o minune a tehnicii in curtea sa. Subscriu si eu la sectiunea mica a conductoarelor de la balast, se poate intampla la un moment dat sa fie acumulatorii incarcati si sa nu fie consum si o vijelie poate topi firele...Totusi, potential eolian exista ca eoliana sa ajunga la cei 7kW? pentru ca parea cam anemic vantisorul acela la cei 5A din timpul filmarii.Ma gandeam la un aspect interesant. Daca balastul ar fi facut din becuri auto in serie si paralel, la puterea generatorului, dispuse in exteriorul eolienei, daca e vant dar nu e consum va ilumina eoliana sau va tine loc de iluminat exterior. Ori rezistente la 24V montate pe un boiler si care sa incalzeasca apa. Asa se recupereaza o parte din energia disipata in balast.Ar fi buna o lampa de balizaj pe acea eoliana, daca se mai poate adauga, este destul de inalt turnul si nu cunosc inaltimea minima de la care se impune acest lucru dar, la un turn gsm de aproximativ 35m inaltime, am vazut lampi de balizaj la jumatate si in varf.Felicitari pentru realizare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări