Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

costi ,unde vrei sa faci redresarea sus pe generator sau jos la capatul firului in tablou.e mult mai rentabil sa pui in serie bobinele de pe aceeasi faza si sa le redresezi pe toate la comun nu separat, sincer nui vad rostul redresarii separate a bobinelor care sunt in aceeasi faza.spor.

Va spun eu care este rostul sunt momente cand nu poti merge mereu pe 24v si pentru ca generatorul e sus si nu e legat in triunghi si nu se poate cupla direct pe 12v din cauza turatiei scazute ,din cauza asta e mai la indemana sa se puna inca doua punti redresoare pentru a cupla toate 3 faze cu nul prin punti iar plusurile si minusurile legate in paralel in felul acela vei creste si turatia dar creste si puterea .Am observat ca odata cuplata pe 12v turatia scade la jumate si volti dar si curentul din cauza turatiei scazute pentru asta mam gandit la varianta asta .Arfi fost mai simplu un comutator din stea in triunghi dar iti trebuie mai multe fire ...A mai scris cineva mai sus de diodele cu cadere de 1,4v laso frate sa se invarta chiar daca a pierdut un volt care il completeaza f rapid , dar la o turatie putin mai mare ai si curent mai mare Amperi sa nu spuneti ca nu este adevarat ce zic .
Link spre comentariu

redresarea o fac jos dar sa nu radeti o sa fac si una sus fara sa afecteze sistemul, pun o punte de 100A cu regulatorul reglat la 17V sa puna in scurt in caz de se intampla ceva cu cablul. am gasit cablu de 3x6 din cauciuc, tronson de 9 metri.

Link spre comentariu

redresarea o fac jos dar sa nu radeti o sa fac si una sus fara sa afecteze sistemul, pun o punte de 100A cu regulatorul reglat la 17V sa puna in scurt in caz de se intampla ceva cu cablul. am gasit cablu de 3x6 din cauciuc, tronson de 9 metri.

Costi, te complici aiurea cu doua redresari.

sa puna in scurt in caz de se intampla ceva cu cablul

Cu cablul nu o sa se intample niciodata nimic.Mai ales ca e de 6mmp.

Cum faci punerea in scurt sus?Regulatorul (reglat la 17V, ??)sa puna in scurt ce? "+" cu "-" ?Risti sa arzi puntea cu tot cei 100A la care rezista(teoretic) .

Daca o sa faci un calcul, o sa vezi ca la 40-50A, functie de lungimea si sectiunea cablurilor, tensiunea la bornele generatorului poate sa ajunga si la 24V(in caz ca ai sistemul pe 12).Deci regulatorul reglat pe 17V nu e bine.

Cel mai bine este sa cobori cu 4 fire si sa faci rdresarea in cele doua variante propuse de arcadius(bravo, buna idee).Vezi in care din situatii elicea incarca mai bine(de ex la vant mic o lasi sa se tureze ca sa intre pe TSR, la vant mare o pui in sarcina de la turatii mici)

Oprirea de urgenta cu un comutator prin care pui in scurt cele trei faze.

Cu montajul facut de @pisica matache(reglarea factorului de umplere pe incarcare), elicea merge brici.Se pare ca am gasit solutia la problema mea.

Link spre comentariu

Costi, te complici aiurea cu doua redresari.

sa puna in scurt in caz de se intampla ceva cu cablul

Cu cablul nu o sa se intample niciodata nimic.Mai ales ca e de 6mmp.

Cum faci punerea in scurt sus?Regulatorul (reglat la 17V, ??)sa puna in scurt ce? "+" cu "-" ?Risti sa arzi puntea cu tot cei 100A la care rezista(teoretic) .

Daca o sa faci un calcul, o sa vezi ca la 40-50A, functie de lungimea si sectiunea cablurilor, tensiunea la bornele generatorului poate sa ajunga si la 24V(in caz ca ai sistemul pe 12).Deci regulatorul reglat pe 17V nu e bine.

Cel mai bine este sa cobori cu 4 fire si sa faci rdresarea in cele doua variante propuse de arcadius(bravo, buna idee).Vezi in care din situatii elicea incarca mai bine(de ex la vant mic o lasi sa se tureze ca sa intre pe TSR, la vant mare o pui in sarcina de la turatii mici)

Oprirea de urgenta cu un comutator prin care pui in scurt cele trei faze.

Cu montajul facut de @pisica matache(reglarea factorului de umplere pe incarcare), elicea merge brici.Se pare ca am gasit solutia la problema mea.

Bravo ma bucur ca ai reusit ce tiai propus si imi pare rau pentru catel..

acolo cum lam desenat se poate pune un comutator iar cand se doreste sa se treaca pe turatii mici se cupleza pe 24v si invers la turatii mari pe 12v ...

Link spre comentariu

Am facut si un desen asa cum mam priceput eu cred ca se intelege ,Cel mai important e ca se pot lega permanent acolo si cand se doreste sa se puna un comutator din 24v in 12v . :rade:

Montaj regandit si modificat cu ajutorul inca unui coleg am ajuns sa scadem 6diode cu un simplu intrerupator se poate avea eoliana cand pe 12v cand pe 24v .

post-39624-139829694664_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator stefdaniel

Va salut pe toti de o luna citesc astazi nu m-am dus la servici numai sa ma informez pe elforum despre eoliene pana la pag. 128 cu respect pt. toti daca aveti nevoie de tei pt. elice va pot ajuta in masura posibilitatilor

Link spre comentariu

Buna seara. Am 20 de magneti recuperati din magnetroane de microunde aproximativ la fel + am 5 mai mari in diametru. As putea face ceva cu ele? Nu am pretenti mari, un 100-300W maxim ma multumeste.

Link spre comentariu

Buna seara. Am 20 de magneti recuperati din magnetroane de microunde aproximativ la fel + am 5 mai mari in diametru. As putea face ceva cu ele? Nu am pretenti mari, un 100-300W maxim ma multumeste.

magnetii sunt neodinium? sau ferita?
Link spre comentariu

Cel mai mic magnet are diametrul exterior de 56mm, interior 22mm si grosimea de 11mm. Unii magneti sunt identinci, altele difera putin(1-3mm).

Nu stiu ce sa zic incearca si tu un experiment cu o bobina si cu doi poli S N si vezi info
Link spre comentariu

mely eu sper la 3-400W cu 24 magneti neo 40x20x10.magnetii pe care ii ai vor determina un disc al statorului pe care rasina nu are compactibilitatea necesara sa se autosustina, daramite sa suporte vibratii. mai citeste si mai calculeaza, statorul care va fi intre magnetii tai va trebui sa fie de 5-6mm, nu cred ca reusesti sa centrezi un capac de canalizare la diametrul asta.mai bine mergi pe monofazat cu dublarea magnetilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări