Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

Vizitator dennysbv

Buna.

Am nevoie de un sfat.

Am montat o eoliana de 400w ( 200w normal ) fabricata in china.

La vant mic pleaca si se invarte fara probleme si sta pe directia vantului dar nu incarca nimic din cauza turatiei prea mici.

Cand bate vantu mai bine ia ture , incepe sa incarce si cand ii e lumea mai draga se rasuceste singura si tot asa : iar se alineaza pe directia vantului , ia turatii si dupa un timp se rasuceste ..... toata ziua.

Ma gandeam ca poate ar fi de la coada si ar trebui sa o maresc.

Daca aveti timp priviti filmarea asta facuta azi dimineata :

Multumesc.

Link spre comentariu

Buna.Am nevoie de un sfat.Am montat o eoliana de 400w ( 200w normal ) fabricata in china.La vant mic pleaca si se invarte fara probleme si sta pe directia vantului dar nu incarca nimic din cauza turatiei prea mici.Cand bate vantu mai bine ia ture , incepe sa incarce si cand ii e lumea mai draga se rasuceste singura si tot asa : iar se alineaza pe directia vantului , ia turatii si dupa un timp se rasuceste ..... toata ziua.Ma gandeam ca poate ar fi de la coada si ar trebui sa o maresc.Daca aveti timp priviti filmarea asta facuta azi dimineata :

Multumesc.
Parerea mea , din cauza a numar de 4 pale si coada mica si pe centrul indrept cu stilpul vantul este deviat si nu ajunge sa tina coada pe directia vantului ,uitanduma atent la filmulet am observat ca atunci cand prinde o anumita turatie vantul nu mai ajunge in spatele generatorului unde se afla coada si o inpinge dezorientando . Rezolvare coada trebuie mutata spre partea de sus si nu in jos .. spor
Link spre comentariu

de cand tot merg pe la midia in port de unde pleaca eolienele am vazut o inovatie la pale. desteapta chestie, au indoit varful palei astfel incat atunci cand are viteza mare calca aerul impingand aripa inapoi in butuc, astfel tendinta de zmulgere a palei din prezoane se anuleaza, aripa nu mai trage de prezoane ea doar pluteste.cred ca si la palele din lemn de poate atasa o talpica de genul acela mai ales ca ea nu este aruncata de forta centrifuga ci impinge pala inapoi, posibil sa dea zgomot.Arcadius am reusit sa fac bobina corecta ca incadrare cu 60 sp, acum ma iau de a doua.

Link spre comentariu

de cand tot merg pe la midia in port de unde pleaca eolienele am vazut o inovatie la pale. desteapta chestie, au indoit varful palei astfel incat atunci cand are viteza mare calca aerul impingand aripa inapoi in butuc, astfel tendinta de zmulgere a palei din prezoane se anuleaza, aripa nu mai trage de prezoane ea doar pluteste.cred ca si la palele din lemn de poate atasa o talpica de genul acela mai ales ca ea nu este aruncata de forta centrifuga ci impinge pala inapoi, posibil sa dea zgomot.Arcadius am reusit sa fac bobina corecta ca incadrare cu 60 sp, acum ma iau de a doua.

Felicitarile mele @"costinium6" .legat de pale cu cat pun ceva in varf cu atit greutatea pusa va ingreuna rotatiile si zgomot acentuat,oricum si asa merge f bine nu sunt probleme cu cat fac palele mari cu atit sistemul de prindere e complex si sunt sigur ca nu va avea de suferit in privinta asta testat la mine si pe furtuna...
Link spre comentariu

Va salut, bobinele mele de 7mm au iesit de 8.5mm, atat de tare am strans si batut in ele ca s-au cracanat placile.Asa le las ca deja am consumat 6kg de sarma pentru un stator de 2kg.Acum sunt in faza legarii bobinelor si intrebarea mea este daca sa mai fac iesiri stea triunghi sau s-o las in stea?avantaje si dezavantaje, la triunghi am factor de putere 1 si la stea am 0.8, la triunghi am turatie mare si la stea turatie mica.(nu stiu de ce intreb ca oricum le leg in stea)intrebarea MARE este cum testez daca este vreo spira in scurt (la cat le-am batut...)pun poze dupa ce le leg.

Link spre comentariu

Va salut, bobinele mele de 7mm au iesit de 8.5mm, atat de tare am strans si batut in ele ca s-au cracanat placile.Asa le las ca deja am consumat 6kg de sarma pentru un stator de 2kg.Acum sunt in faza legarii bobinelor si intrebarea mea este daca sa mai fac iesiri stea triunghi sau s-o las in stea?avantaje si dezavantaje, la triunghi am factor de putere 1 si la stea am 0.8, la triunghi am turatie mare si la stea turatie mica.(nu stiu de ce intreb ca oricum le leg in stea)intrebarea MARE este cum testez daca este vreo spira in scurt (la cat le-am batut...)pun poze dupa ce le leg.

Leagale numai in stea oricum la magnetii pe care i ai oricum se duce la cel putin 100rpm asa ca , pentru testat le poti testa cu un magnet trecand peste laturile bobinei daca se simpte infranasi mici atunci e ceva in scurt sau se mai poate si cu un traf cu tole demontabile si sa aibe primar .
Link spre comentariu

in stea le pun acuma si nici nu mai scot nulul. au iesit bine bobinele, le presez cand le torn, oricum as face ma duc cu intrefierul la 11mm. sarma mai subtire de 1.5mm pentru 40x20x10 nu pun ca se arde.

Link spre comentariu

in stea le pun acuma si nici nu mai scot nulul. au iesit bine bobinele, le presez cand le torn, oricum as face ma duc cu intrefierul la 11mm. sarma mai subtire de 1.5mm pentru 40x20x10 nu pun ca se arde.

A esit bine si cu 11mm felicitari! normal ca nu trebuie sa mai scoti nulul sunt sigur ca nu au patit nimic bobinele chiar daca leia batut eu am trecut prin experimentul cu batutu si nu au patit nimic SPOR .
Link spre comentariu

acu am reusit cu 2 poze.

FELICITARI! arata super , vad ca ai facut trecerea cu tabla de cupru pentru un stator mai subtire ,acolo vreau sa-ti dau un sfat pentru a esi mai subtire trebuie sa iti explic cum sa faci la turnare am gandit ceva modificari (upgrade) pentru usurare, sa nu mai folsiti tabla de trecere se foloseste unu din rotoarele pe post de capac al formei iar rasina poate sa se umfle pe marginea statorului , in felul acesta elimina bulele de aer si margine mai groasa pentru prinderea prezoanelor mai rezistent,sper ca intelegi ce vreau sa spun? in felul acesta poti trece cu sarma direct peste latura exterioara bobinii pentru ca acolo poate sa fie si mai gros ,doar pe unde circula magnetul pe acolo sa se respecte intrefierul acela de 10mm .Discul se poate lipi cu scoci pe toata suprafata ,in felul acesta se va dezlipi mai usor pe pe rasina ,la fel procedezi si prin toata forma (matrita).
Link spre comentariu

suntem pe aceeiasi lungime de unda, unde trece magnetul va fi presata bobina iar dincolo statorul va avea 18mm.problema mea este butucul. cel de cielo are rulmentii prea apropiati, cel de dacie nu-l am, iar cele de la strungari sunt prost facute.problema cea mai mare sunt palele. pana acolo mai am putin. ma doare capul in mod cumplit, abia tastez.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări