arcadius Postat Iulie 19, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2013 Stiti cumva pe cineva care a facut pompa de apa eoliana? Adica cind o invirte vintul sa scoata apa intr-un bazin aflat la inaltime, ca-n filmele americane.....Nu stiu dar eu puteam sa construesc asa ceva si costul la asa ceva este mult redus fata de generator electric. Link spre comentariu
eugeniusro Postat Iulie 19, 2013 Partajează Postat Iulie 19, 2013 Am vazut odata un plan pentru o pompa de apa submersibila actionata eolian, sti pompele alea canadiene cu care scoteai apa pompand la maner? practic pe axul eolienei ai o biela manivela care trage alternativ de un cablu de otel care coboara in put si actioneaza pompa, cam asta e principiul. Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 19, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2013 Am vazut odata un plan pentru o pompa de apa submersibila actionata eolian, sti pompele alea canadiene cu care scoteai apa pompand la maner? practic pe axul eolienei ai o biela manivela care trage alternativ de un cablu de otel care coboara in put si actioneaza pompa, cam asta e principiul.corect chiar la asta mam gandit la sistemul asta care este si eficient. Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 21, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2013 Prima proba dupa ridicarea montrului.wind turbine hand made 7kw marca Arcadius Link spre comentariu
eugeniusro Postat Iulie 21, 2013 Partajează Postat Iulie 21, 2013 Cum isi face "furlingul" la vant puternic? basculeaza pe spate? Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 21, 2013 Partajează Postat Iulie 21, 2013 Felicitari Arcadius, ne-ai aratat inc-odata, daca mai era nevoie, meserie.. Link spre comentariu
arcadius Postat Iulie 21, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2013 Cum isi face "furlingul" la vant puternic? basculeaza pe spate?Multumesc, NU furlingul face ca generatorul sa se intoarca intr-o parte. Link spre comentariu
bratueduard Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 cum?Ca "aia" de la Siemens inca fac simpozioane' pe tema respectiva...... poate, poate vine cineva cu o idee revolutionara ca si eficienta........ Link spre comentariu
eugeniusro Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 cum?Ca "aia" de la Siemens inca fac simpozioane' pe tema respectiva...... poate, poate vine cineva cu o idee revolutionara ca si eficienta........Solutia este mai veche, vezi pe linkul asta la pag 30 o descriere a sistemului de scoatere din vant (furling)http://www.scoraigwind.com/pirate%20oldies/Hugh%20Piggott%20Axial-flow%20PMG%20wind%20turbine%20May%202003.pdf Link spre comentariu
costinium6 Postat August 15, 2013 Partajează Postat August 15, 2013 Arcadius te ajuta cu ceva condensatorii din imagine? Link spre comentariu
Vizitator gorun Postat August 19, 2013 Partajează Postat August 19, 2013 Buna ziua si salut cu respect pe toti participantii la discutie!Toata stima si admiratia pentru munca si proiectele lui "arcadius" care ofera posibilitatea oamenilor de rand cu buget subtire sa devina independenti de "sistem".la randul meu sunt interesat de construirea unui generator eolian de minim 3kw pentru uz casnic(2-3 becuri,1 calculator,1 pompa de apa,1 tv,masina de spalat),intentionez sa-mi construiesc o casa de vacanta iar racordarea la reteaua nationala de electricitate ma scoate din buget si asa imputinat de la o zi la alta.Arcadius,te rog cu respect,nu ma pricep la latura asta tehnologica dar daca poti sa ma ajuti cu un proiect detaliat si niste sfaturi ti-as ramane recunoscator.Multumesc anticipat si salutari la toti! Link spre comentariu
arcadius Postat August 19, 2013 Autor Partajează Postat August 19, 2013 Arcadius te ajuta cu ceva condensatorii din imagine?Sigur ca sunt de folosregulatorul pe care vreu sa folosesc pot conecta un invertor chiar si fara acumulatori condensatorii ajuta la stabilizarea si socurile consumatorilor ... AI ASA CEVA? Link spre comentariu
arcadius Postat August 19, 2013 Autor Partajează Postat August 19, 2013 Buna ziua si salut cu respect pe toti participantii la discutie!Toata stima si admiratia pentru munca si proiectele lui "arcadius" care ofera posibilitatea oamenilor de rand cu buget subtire sa devina independenti de "sistem".la randul meu sunt interesat de construirea unui generator eolian de minim 3kw pentru uz casnic(2-3 becuri,1 calculator,1 pompa de apa,1 tv,masina de spalat),intentionez sa-mi construiesc o casa de vacanta iar racordarea la reteaua nationala de electricitate ma scoate din buget si asa imputinat de la o zi la alta.Arcadius,te rog cu respect,nu ma pricep la latura asta tehnologica dar daca poti sa ma ajuti cu un proiect detaliat si niste sfaturi ti-as ramane recunoscator.Multumesc anticipat si salutari la toti!zona in care locuesti nu stiu daca poti acoperi tot ce ai specificat mai sus ,de ajutat pot sa te ajut cu informatii , in mare parte le am aici si pe un alt forum. Link spre comentariu
Vizitator anutisandu Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 sunt incepator la acest capitol, dar daca se poate sa ma ajute cineva cu oschema mai amanuntita eoliana verticala, a statorului si a rotorului in principui. va multumesc Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2013 sunt incepator la acest capitol, dar daca se poate sa ma ajute cineva cu oschema mai amanuntita eoliana verticala, a statorului si a rotorului in principui. va multumescCiteste topicul meu si vei gasi toate calcule facute adica o sa intelegi cum functioneaza si cum trebuie construit, sincer nu am tinp sa ma repet .. spor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum