Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

Stiti cumva pe cineva care a facut pompa de apa eoliana? Adica cind o invirte vintul sa scoata apa intr-un bazin aflat la inaltime, ca-n filmele americane.....

Nu stiu dar eu puteam sa construesc asa ceva si costul la asa ceva este mult redus fata de generator electric.
Link spre comentariu

Am vazut odata un plan pentru o pompa de apa submersibila actionata eolian, sti pompele alea canadiene cu care scoteai apa pompand la maner? practic pe axul eolienei ai o biela manivela care trage alternativ de un cablu de otel care coboara in put si actioneaza pompa, cam asta e principiul.

Link spre comentariu

Am vazut odata un plan pentru o pompa de apa submersibila actionata eolian, sti pompele alea canadiene cu care scoteai apa pompand la maner? practic pe axul eolienei ai o biela manivela care trage alternativ de un cablu de otel care coboara in put si actioneaza pompa, cam asta e principiul.

corect chiar la asta mam gandit la sistemul asta care este si eficient.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator gorun

Buna ziua si salut cu respect pe toti participantii la discutie!Toata stima si admiratia pentru munca si proiectele lui "arcadius" care ofera posibilitatea oamenilor de rand cu buget subtire sa devina independenti de "sistem".la randul meu sunt interesat de construirea unui generator eolian de minim 3kw pentru uz casnic(2-3 becuri,1 calculator,1 pompa de apa,1 tv,masina de spalat),intentionez sa-mi construiesc o casa de vacanta iar racordarea la reteaua nationala de electricitate ma scoate din buget si asa imputinat de la o zi la alta.Arcadius,te rog cu respect,nu ma pricep la latura asta tehnologica dar daca poti sa ma ajuti cu un proiect detaliat si niste sfaturi ti-as ramane recunoscator.Multumesc anticipat si salutari la toti!

Link spre comentariu

Arcadius te ajuta cu ceva condensatorii din imagine?

Sigur ca sunt de folosregulatorul pe care vreu sa folosesc pot conecta un invertor chiar si fara acumulatori condensatorii ajuta la stabilizarea si socurile consumatorilor ... AI ASA CEVA?
Link spre comentariu

Buna ziua si salut cu respect pe toti participantii la discutie!Toata stima si admiratia pentru munca si proiectele lui "arcadius" care ofera posibilitatea oamenilor de rand cu buget subtire sa devina independenti de "sistem".la randul meu sunt interesat de construirea unui generator eolian de minim 3kw pentru uz casnic(2-3 becuri,1 calculator,1 pompa de apa,1 tv,masina de spalat),intentionez sa-mi construiesc o casa de vacanta iar racordarea la reteaua nationala de electricitate ma scoate din buget si asa imputinat de la o zi la alta.Arcadius,te rog cu respect,nu ma pricep la latura asta tehnologica dar daca poti sa ma ajuti cu un proiect detaliat si niste sfaturi ti-as ramane recunoscator.Multumesc anticipat si salutari la toti!

zona in care locuesti nu stiu daca poti acoperi tot ce ai specificat mai sus ,de ajutat pot sa te ajut cu informatii , in mare parte le am aici si pe un alt forum.
Link spre comentariu
Vizitator anutisandu

sunt incepator la acest capitol, dar daca se poate sa ma ajute cineva cu oschema mai amanuntita eoliana verticala, a statorului si a rotorului in principui. va multumesc

Link spre comentariu

sunt incepator la acest capitol, dar daca se poate sa ma ajute cineva cu oschema mai amanuntita eoliana verticala, a statorului si a rotorului in principui. va multumesc

Citeste topicul meu si vei gasi toate calcule facute adica o sa intelegi cum functioneaza si cum trebuie construit, sincer nu am tinp sa ma repet .. spor
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări