Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

Paste Fericit!

Tuturor prietenilor.......CristiBMW, Anonim, Arcadius, Crigab, Stelica333, Tasicamardan, Sulariadrian, Adydeac, Pisicamatache, V-Vifor, Dutuc,Junioroo, Lucian GPL, Ionutscarlat64, Tiberiuss, MariusVFP, etc si totor ceilalorlalti care ma cunosc.

Am tras linie astazi si dupa ce am calculat investitia totala-peste 250 mil in bani vechi-m-am ales cu multi si buni prieteni, multumirea lucrului facut de mine si 4kWh/luna.

sarbatori fericite familiei sanatate multa iti doresc indeplinirea tuturor dorintelor .
Link spre comentariu

Paste Fericit!Tuturor prietenilor.......CristiBMW, Anonim, Arcadius, Crigab, Stelica333, Tasicamardan, Sulariadrian, Adydeac, Pisicamatache, V-Vifor, Dutuc,Junioroo, Lucian GPL, Ionutscarlat64, Tiberiuss, MariusVFP, etc si totor ceilalorlalti care ma cunosc.Am tras linie astazi si dupa ce am calculat investitia totala-peste 250 mil in bani vechi-m-am ales cu multi si buni prieteni, multumirea lucrului facut de mine si 4kWh/luna.

SI eu ma bucur ca te-am cunoscut HRISTOS A INVIAT !
Link spre comentariu
Vizitator atedeus

Vă salut pe toți!Felicitări pentru ceea ce faceți... de multă vreme cochetez și eu cu ideea de a avea în ogradă o eoliană... că tot se anunță furtuni solare și vreau autonomie! :speriat Am citit o grămadă de materiale... dar când am ajuns la practică parcă nimic nu se mai leagă.Am mai multe întrebări, dar prima ar fi următoarea: la ce putere pot spera cu 24 de magneți 40x20x10 cu forță de atracție de 25 kg? Ținta mea ar fi undeva spre 750 de W, deci încep cu începutul ca să știu ce să cumpăr.Am găsit magneții ăștia pe supermagnete.de ... dacă știe cineva o sursă mai bună îl rog să o facă publică.Dacă acești magneți nu pot scoate puterea amintită vă rog să mă îndrumați către ceea ce este potrivit (sunt mai buni dreptunghiulari decât pătrați?)Mulțumesc pentru interes, seară bună să aveți!

Link spre comentariu

HRISTOS A INVIAT! vin in completarea topicului si va arat elicea uriasa finalizata , nu mia incaput in curte si trebuia so scot in fata portii daca o punam pe sosea acopera doua benzi ,pare profesionala.

post-39624-139829625889_thumb.jpg

post-39624-139829625896_thumb.jpg

Link spre comentariu

despre hristos nu zic nimic.eu stiu de isus din nazarethArcadius imi e frica de mastupenia asta la vant. pare cam ingusta la baza.cred ca ai muncit peste o luna, mai ales faptul ca atunci cand ai muscat la una tre sa repeti situatia la toate.eu te clasez la categoria artist in lemn si vijelie fara vijelie fara vijelie fara vijelie fara vijelie fara vijelie

Link spre comentariu

despre hristos nu zic nimic.eu stiu de isus din nazarethArcadius imi e frica de mastupenia asta la vant. pare cam ingusta la baza.cred ca ai muncit peste o luna, mai ales faptul ca atunci cand ai muscat la una tre sa repeti situatia la toate.eu te clasez la categoria artist in lemn si vijelie fara vijelie fara vijelie fara vijelie fara vijelie fara vijelie

Destul de mare pala, la baza latime de 30cm si grosime de 10cm , la varf 7cm pe latime si grosime 15mm , elicea asta si cu restul aratate de mine aici ,stator ,rotoare cu magneti de 75x37x15mm neod am gandito pentru 7kw daca o pun pe 48v asa o so folosesc pe 24v pentru turatie mai mica sa produca constant zi de zi si la vanturi slabe caci de cele mari se stie .Sistemul de protectie il fac sa iasa mai devreme din vant in cazul asta o so protejez. Cam asta am vrut sa povestesc despre eoliana mea facuta de mana mea . Dupa ce o so ridic revin cu informatii.Multumesc pentru apreciere si incurajare.. legat despre ISUS HRISTOS si despre DUMNEZEU cred ca nu puteam sa fac numic daca nu ma ajuta chiar el, numai bine iti doresc .
Link spre comentariu

salut.cu cat ma apropii mai mult de finalizare cu atat ma apuca frica de a lasa un mecanism liber in vant. am vazut pe forumul celalalt ca spuneai despre epojet ca se deformeaza la caldura iar eu am trecut la sarma mai subtire (de 1.5 sa am intrefier de 10mm), daca las gaura in interiorul bobinelor pentru racire afecteaza structura de rezistenta a statorului?

Link spre comentariu

salut.cu cat ma apropii mai mult de finalizare cu atat ma apuca frica de a lasa un mecanism liber in vant. am vazut pe forumul celalalt ca spuneai despre epojet ca se deformeaza la caldura iar eu am trecut la sarma mai subtire (de 1.5 sa am intrefier de 10mm), daca las gaura in interiorul bobinelor pentru racire afecteaza structura de rezistenta a statorului?

Prietene nu trebuie sa lasi gaura in interiorul bobinii toarna rasina peste tot ,doar sa folosesti praf de talc pentru racire mai buna.Asa este am specificat asta pe celalalt forum ca la caldura rasina devine putin elastica dar acum am gasit rezolvarea ,rezolvarea este sa folosesti plasa de rigips de tencuit subtire cu acea plasa faci statorul mai rezistent si nu se mai deformeaza spor.
Link spre comentariu

multam arcadius, am sa il fac cum ma indeamna simtirea mea obsesiva de sincronicitate, o sa filmez turnarea cand o fi ea, nu ma pot misca prea repede din cauza jobului care ma va solicita in urmatoarea perioada peste 16 ore pe zi. numai bine.

Link spre comentariu

pai nu scrie acolo? in functie de putere. incepand cu 400$ transportul nu stiu.. nu are cum sa coste mai mult de 80 cred.Cei interesati pot lua legatura cu distribuitorul Dar daca e adevarat ca produce curent de la 15 rpm e excelent zic eu. Voltaj maxim 600v spun ei..

Link spre comentariu

Am mai studiat oferta si scrie ca livrarea se face in 15 zile. cred ca e deja mai rentabil sa il cumpar decat sa adap[tez motorul asincron pentru generator.. Acum depinde si de puterea turbinei..Ce perere au cei care au facut singuri generatorul. Se merita?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări