arcadius Postat Septembrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2010 mii de scuze am citit mai bine topicul si am vazut cum sta treaba,dar as mai avea o intrebare:pot folosi intaritor de vopsea navala in loc de rasina?multumescproblema e ca rasina e mult mai rezistenta decat vopsea.in lipsa de tei mai merge si brad id meu de mes este gardyanu daca vrei sa mai vb si acolo.sint atitea siteuri de unde poti gasi magneti si c aimei trebuie sa fie , nu trebuie neaparat ca aimei .spor la treaba Link spre comentariu
Vizitator dutuc Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Buna, imi puteti spune daca se merita investit intr-un alternator ca acesta: http://www.newindo.com/delcoremy/30si-3 ... nators.htm, mai exact modelul:1117836- Delco Remy Alternator - 30SI/450 - 24V - 75A pentru constructia unei eoliene? Precizez ca l-am gasit la un pret de 100EU la mana a 2-a. Va multumesc! Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Buna, imi puteti spune daca se merita investit intr-un alternator ca acesta: http://www.newindo.com/delcoremy/30si-3 ... nators.htm, mai exact modelul:1117836- Delco Remy Alternator - 30SI/450 - 24V - 75A pentru constructia unei eoliene? Precizez ca l-am gasit la un pret de 100EU la mana a 2-a. Va multumesc!din pacate nu se merita ,cauza este turatia f mare iar daca i pui un multiplicator pentru a ajunge la turatia respectiva vei avea mari pierderi , frecare, etc si nu vei optine mai nimic au fost si alti care au ancercat asa ceva .cauta magneti de dimensiuni mici si fati un generator cu care vei merge doar la 200rpm si obti curentul dorit. legat de constructia generatorului eu va pot ajuta atit cat stiu ca doar am trecut prin astfel de experienta. spor la treaba Link spre comentariu
Vizitator dutuc Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Merci pt. raspunsul prompt, ma gandeam eu ca e prea simplu... :-), dar cu magneti de HDD a incercat cineva asa ceva?: http://www.fieldlines.com/board/index.p ... 39473.html Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Merci pt. raspunsul prompt, ma gandeam eu ca e prea simplu... :-), dar cu magneti de HDD a incercat cineva asa ceva?: http://www.fieldlines.com/board/index.p ... 39473.htmlda cu magneti de la hdd se poate construi chiar un generator bun dar mai intai trebuie sa gasesti magneti de la hdd si nu un hard ci poate un sac sati iasa ceva bun sau poti face mai mica cu care scoti mai mult decat cu acel alternator . aranjarea magnetilor si calculul al bobineler te voi ajuta eu . Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2010 dintrun hdd poti inpusca doi epuri deodata , adica magneti din el poti folosi pentru eoliana iar discurile acele oglinzi le poti lipi pe o parabolica si sa faci sistem de incalzire solara a apei. Link spre comentariu
Vizitator dutuc Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Chestia asta cu platanele din hdd-uri lipite pe o parabolica, chiar nu o stiam.. e o noutate :-)... si cum se face treaba asta?.. ai vreun link cu exemple... ar fi interesant... cat despre hdd-uri nu-i nici o problema...pot gasi cu zecile... deja am strans vreo 7... dar o sa mai insist si o sa merg pe varianta asta cu HDD-urile, iar daca am succes si iese ceva.. voi continua cu un proiect mai mare, cu magneti Neodimyum. Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Chestia asta cu platanele din hdd-uri lipite pe o parabolica, chiar nu o stiam.. e o noutate :-)... si cum se face treaba asta?.. ai vreun link cu exemple... ar fi interesant... cat despre hdd-uri nu-i nici o problema...pot gasi cu zecile... deja am strans vreo 7... dar o sa mai insist si o sa merg pe varianta asta cu HDD-urile, iar daca am succes si iese ceva.. voi continua cu un proiect mai mare, cu magneti Neodimyum.eu deobicei nu ma orientez neaparat sa gasesc schite pe net sa fac ceva sau daca nu am un plan numai fac toate aceste idei trebuie sa le ai la tine sa fiti inventivi si sa nu asteptati sa vedeti daca a facut cineva atunci fac si eu .eu daca vreu sa fac ceva ma gandesc ceva timp calculez sa nu am pierderi si apoi le pun in aplicare .legat de cum faci parabola cu oglinzi e f simplu tai cu foarfeca de tabla acele discuri sub forma dreptunghiulara sa poti lipi una linga alta , dupa ce lipesti so expui la soare iar pe acea raza respinsa fai o proba si pune un lemn in fata , va lua foc lemnul. Link spre comentariu
Vizitator dutuc Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 As dori sa incepsa construiesc o minieoliana decateva sute de wati folosinf magneti de la HDD. Imi puteti spune ce fel de sarma ar trebui sa folosesc?.. si unde as putea gasi sa cumpar? Link spre comentariu
vfp_marius Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 arcadius sa nu uiti sai spui ca magnetzi de hard disc au 4 poli si trebuiesc modificatzi,asta incerc sa fac si eu acum o eoliana cu magneti din harduri dar nu am harduri suficiente din care sa recuperez magnetzii, plus de asta magnetii nu sunt identici nu au aceleasi marimi . Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2010 As dori sa incepsa construiesc o minieoliana decateva sute de wati folosinf magneti de la HDD. Imi puteti spune ce fel de sarma ar trebui sa folosesc?.. si unde as putea gasi sa cumpar?sirma se calculeaza in functie de senviciul de magneti adica cat de gros va fi senwiciul atunci se calculeaza si ce grosime poti pune al sirmei si ce randament se poate optine din acei magneti.dar sa sti ca acei magneti de la hdd au doi poli N S pe care trebuie sai rupi an doua se cauta centrul intre poli , printro hartie si pilitura de fier . Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2010 arcadius sa nu uiti sai spui ca magnetzi de hard disc au 4 poli si trebuiesc modificatzi,asta incerc sa fac si eu acum o eoliana cu magneti din harduri dar nu am harduri suficiente din care sa recuperez magnetzii, plus de asta magnetii nu sunt identici nu au aceleasi marimi .teoretic 4 poli doar daca se pun la numar si cele din spatele magnetului ma refer la un magnet cand te uiti la el sunt doi poli N/S , CARE TREBUIESC RUPTE SI INDEPARTATE SAU TAIATE. Link spre comentariu
Vizitator dutuc Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Stiu ca exista 4 poli pe fiecare magnet si ca ar trebui taiati magnetii, am sa icerc sa fac la fel cum am gasit in imaginea alaturata... in schimb nu-mi dau seama care ar trebui sa fie dimensiunea firului de cupru. Link spre comentariu
Vizitator dutuc Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Nu-i nimeni interesat de un proiect de genul asta?... astept pareri pro si contra sau indicatii, cate bobine ar trebui sa aiba, cati poli ar fi bina sa aiba rotorul?.. cam cati vati ar putea sa produca.... cum ar trebui sa arate palele.. etc. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Nu-i nimeni interesat de un proiect de genul asta?... astept pareri pro si contra sau indicatii, cate bobine ar trebui sa aiba, cati poli ar fi bina sa aiba rotorul?.. cam cati vati ar putea sa produca.... cum ar trebui sa arate palele.. etc.numarul de magneti trebuie sa fie cu jumatate mai multzi decat numarul bobinelor deci daca ai 9 bobine ar trebui sa ai 12 magnetzi . sau 6 cu 8 , etc , numa isa fie bine impartzit discul in dimensiuni egale .cu ce ai taiat magnetzi din imagine , sunt bine taiatzi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum