GeoMar Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Dane, elefantul asta este in varful catargului la tine acum? Daca DA, de jos cand te uiti la eoliana, nu pare asa de mare.Oricum LIVE arata SUPER eoliana, controllerul si restul. Felicitari din partea mea. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Ieri am primit palele facute de @arcadius,caruia tin sa-i multumesc pe aceasta cale.Palele arata super,tradand experienta si talentul constructorului.Acum urmeaza sa le vopsesc,sa le echilibrez,apoi,sper eu,in timpul cel mai scurt sa le pun la treaba. Link spre comentariu
arcadius Postat Martie 13, 2013 Autor Partajează Postat Martie 13, 2013 Ieri am primit palele facute de @arcadius,caruia tin sa-i multumesc pe aceasta cale.Palele arata super,tradand experienta si talentul constructorului.Acum urmeaza sa le vopsesc,sa le echilibrez,apoi,sper eu,in timpul cel mai scurt sa le pun la treaba.Sa le stapanesti sanatos! si sa produca f multa energie ...Pana le vopsesti sa nu le tii in soare daca ai rasina sau un lac mai special mai intai dai pe acele pale mai usoare un strat mai gros abia la urma poti incerca cu greutati de plumb.spor Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Dane, elefantul asta este in varful catargului la tine acum? Daca DA, de jos cand te uiti la eoliana, nu pare asa de mare.Oricum LIVE arata SUPER eoliana, controllerul si restul. Felicitari din partea mea. Mersi de aprecieri, dar generatorul asta necesita un stalp de vreo 280mm diametru.Nu, nu e in varful catargului, asta e pentru altceva. Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Mersi Arcadius de sfat ,dar problema care m-a determinat sa modific statoarele e ca la statorul facut cu sfaturile tale acum 2 ani, incarca la o turatie prea mare 160 ture si in ciuda faptului ca eoliana sa invirtea mare parte din timp rareori ajungea la turatia de incarcare asa ca m-am trezit cu acumulatoarele descarcate .Cum neavind bani de magneti mai mari am optat pt modificarea statorului (sau sa vind drujba sa nu aibe cu ce ma alerga si pe mine nevasta ). Link spre comentariu
arcadius Postat Martie 14, 2013 Autor Partajează Postat Martie 14, 2013 Mersi Arcadius de sfat ,dar problema care m-a determinat sa modific statoarele e ca la statorul facut cu sfaturile tale acum 2 ani, incarca la o turatie prea mare 160 ture si in ciuda faptului ca eoliana sa invirtea mare parte din timp rareori ajungea la turatia de incarcare asa ca m-am trezit cu acumulatoarele descarcate .Cum neavind bani de magneti mai mari am optat pt modificarea statorului (sau sa vind drujba sa nu aibe cu ce ma alerga si pe mine nevasta ).Conteaza f mult intrefierul, adica depinde cat de rgoase au esit bobinele si poate din cauza asta tiau crescut rotatiile de obicei se respecta ca sa nu depaseasca grosimea unui magnet intrefier cu cat sunt mici magnetii e si normal ca nu poti obtine intrefier de 5mm exemplu .spor Link spre comentariu
costinium6 Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 un cod pentru rasina? nu gasesc decat la barcagii da nu e buna, iar babele de la policolor habar nu au despre ce e vorba. (azi le-am cerut rasina epoxidica si au venit cu o galeata de vopsea) Link spre comentariu
arcadius Postat Martie 14, 2013 Autor Partajează Postat Martie 14, 2013 un cod pentru rasina? nu gasesc decat la barcagii da nu e buna, iar babele de la policolor habar nu au despre ce e vorba. (azi le-am cerut rasina epoxidica si au venit cu o galeata de vopsea) Scrii pe google epojet rasina epoxidica si gasesti cam acela este pretul pe care o sal vezi. Link spre comentariu
costinium6 Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 nu e vorba de pret, EPOJET / A 2 KG/BUC de aici e buna? https://www.emenatwork.ro/epojet-a-2-kg-buc-p1892.html Link spre comentariu
arcadius Postat Martie 14, 2013 Autor Partajează Postat Martie 14, 2013 nu e vorba de pret, EPOJET / A 2 KG/BUC de aici e buna? https://www.emenatwork.ro/epojet-a-2-kg-buc-p1892.htmlda doar ca e mai scumpa mai cauta poate gasesti mai eftin. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Am si eu o intrebare pentru meseriasi;de cate ancore am nevoie,ce diametru e necesar la cablul de otel si la ce distanta de baza pilonului trebuiesc prinse acestea.Eoliana o s-o ridic pe un pilon de 9m,facut din teava de dural.Ar fi utila o schita,dar poate pricep si fara;diametrul palelor, 2,6m. Link spre comentariu
arcadius Postat Martie 15, 2013 Autor Partajează Postat Martie 15, 2013 Am si eu o intrebare pentru meseriasi;de cate ancore am nevoie,ce diametru e necesar la cablul de otel si la ce distanta de baza pilonului trebuiesc prinse acestea.Eoliana o s-o ridic pe un pilon de 9m,facut din teava de dural.Ar fi utila o schita,dar poate pricep si fara;diametrul palelor, 2,6m.cu sufa de otel diam. 6mm eu cred ca la inaltimea aia sunt de ajuns pentru 3 ancore. spor Link spre comentariu
costinium6 Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 pisica matache ce tip de generator ai decis sa folosesti?parerea mea despre stalpul de aluminiu este ca nu poti folosi suduri pe el, iar prinderi cu suruburi inseamna gauriri care duc la obosirea aluminiului.iesi mai ieftin daca schimbi stalpul de aluminiu cu niste tevi sanatoase, chiar la fier vechi poti gasi tronsoane serioase de teava. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 O sa folosesc motorul de bicicleta electrica,care l-a teste s-a dovedit numai bun pt palele mele.E si relativ usor,are vreo 7Kg.Teava de dural,are 100mm diametru,2,5mm grosime,a fost folosita la irigatii.Se foloseau inainte de 89,ca piloni antena UIF,care aveau peste 3m lungime,peste 10-15Kg,cred.N-am vazut niciuna rupta sau indoita,asa ca am toata baza in ea.N-o gauresc,n-o sudez,voi folosi unde e cazul coliere stranse cu suruburi pe teava. Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Un prieten si-a cumparat o eoliana realizata de cineva din ardeal.Dupa un timp i-a avariat-o o furtuna.Cerand piese de schimb a aflat ca motorul e 700 lei.S-a pus pe cautat si a aflat ca e un motor direct-drive de masina de spalat aproximativ 700W.L-a gasit la reprezentanta samsung sau LG din Bucuresti cu 250 lei si l-a achizitionat.Acum apare problema: Cel initial era modificat la infasurari si redus de 3 -4 ori ca si tensiune, adica cam 12V. Acesta nou scoate 48-60V, adica numai bun pentru 4 baterii conectate in serie. Omul a legat bateriile in serie si merge perfect.M-a rugat sa-i gasesc un regulator de incarcare pentru 48V IEFTIN sau o schema eficienta. Se accepta 2 variante: o schema sau un stabilizator manufacturat de un coleg de pe forum la pret rezonabil. Se exclud produsele de magazin.P.S. Un alt prieten mi-a spus ca intr-un almanah Tehnium este o schema de eoliana verticala cu control automat al turatiei. Pentru zona Bucuresti considerati utila construirea uneia de maxim 500W si pozitionarea ei pe bloc cu 4 etaje? Ma gandesc sa reduc consumul de energie aferent iluminatului, pe care il am in curs de modificare sa fie cu LED-uri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum