Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

salut discurile mele au 27,5 cm si nu mi sa ars statoarele nici cel cu 100 cu 150 si cu200 de spire si au indurat destule furtuni groasnice ,daca nu ne crezi dece nu faci o bobina de test si iti calculezi singur incarcarea.

Link spre comentariu

mersi de oferta dar generatorul meu asa cum e cu 2 tipuri de magneti pe discuri scoate 10 A ca virf de putere .TU fa-ti generatorul cum vrei ,testeazal si apoi ne anunti si pe noi daca am avut dreptate sau nu cu bobinele .eu nu am sincron intre magneti pt. ca am 18 bobine in stator intrercalate cu 2 punti de diode ,e un model inca in test.

Link spre comentariu

Marcel ce diametru are discul tau? la mine discul are 243mm fara buza de sustinere magnet, iar o latura a bobinei are 20mm la o inaltime de 8mm.Arcadius insista ca e suficient 50 spire dar mi-e ca sunt cam putine pentru ca el nu a lucrat cu magneti asa mici.maine vreau sa iau sarma si nu stiu ce sa iau.daca il ascult pe Costel iau sarma de 1.7 pentru 50 sp, daca ma iau dupa Marcel iau 1.5 pentru 75sp.dupa sfatul lui Costel risc sa am motocoasa in loc de eoliana iar dupa sfatul lui Marcel risc sa ard statorul :nebunrau: intentionez sa iau sarma de 1.6mm si sa duc inaltimea bobinei la 7mm si distanta intre magneti (intrefier) la 11mm, asta inseamna 58 de spire.nu stiu ce sa fac, va rog dati cu parerea.

Pentru un numar mai mic al rotatiilor solutia este mai multi poli iar daca maresti spire creste rezistenta interna si ese un resou in aer poti ajunge maxim60spire dar cauta sa folosesti sarma cat mai groasa . iar rezolvarea turatiei mari este scoaterea din vant la N turatie nu sunt f mici magnetii tai oricum va produce curentul de incarcare la undeva150rpm sau 200rpm maxim.e suficient pentru morisca ta nu te speria nu face nici zgomot nimic.SA tii cont de intrefierul cat mai mic adica daca magnetul are 10mm grosime grosimea bobinii nu trebuie depasit 11mm atunci canpul magnetic este bun si cu siguranta va produce la turatie mica si rezistenta interna nu va creste mult. spor
Link spre comentariu

Mersi Arcadius, am sa merg pe sarma de 1.6 si o sa subtiez bobina astfel incat sa ies cu intrefierul sub 11mm, oricum nu ma astept la mai mult de 15A.Marcel, te-am ofensat, acum mi-am amintit ca incercai bobina aia serpuita, ma certam cu femeia pentru banii de sarma si aveam mustaru sarit, drept scuze ramane valabila treaba cu magnetii de 30x10x5 16buc.numai bine.

Link spre comentariu

Mersi inca odata pt oferta dar nici eu nu stau bine cu bani pt a investi in alti magneti si m-am apucat de bobinat alt stator dublu ca cel precedent dar cu dubla spira de 0,7 dar de data asta fac toate cele18 bobine la fel Il estimez cam la 20 A virf de putere .

Link spre comentariu

Mersi inca odata pt oferta dar nici eu nu stau bine cu bani pt a investi in alti magneti si m-am apucat de bobinat alt stator dublu ca cel precedent dar cu dubla spira de 0,7 dar de data asta fac toate cele18 bobine la fel Il estimez cam la 20 A virf de putere .

MarceleScuzama nu vreau sa te contrazic dar trebuie sa intelegi prin marirea de spire se pierde pe cupru cu cat rezistenta e mare cu atit toata energia este pierduta acolo. Sicer obtii doar tensiune curentul se pierde prin numarul mare de spire adica devine el un consumator ,nu zic neaqparat ca statorul sa se arda la cat de mici sunt magnetii nu are cum sa se arda dar pierderea este mare .pe tine te sfatuiesc sa cresti inca un numar de magneti Lipiti unul peste altul (sanwici) pentru ai mari campul magnetic, asa arfi potrivit .spor
Link spre comentariu

ma certam cu femeia pentru banii de sarma

Asta e doar inceputul :da .Sa vezi mai pe urma.Iti spun asta din proprie experienta!!
Link spre comentariu

sarma, rasina... cand i-am zis ca am comandat si un panou de 150e a inceput ca drujba, nu am stiut cata energie zace intr-o femeie. daca tot nu stiu sa fac pale m-am gandit sa pun generatorul la o bicicleta, nu mai trebuie nici regulator nici nu mai depind de vant si merge si la comanda. :ras:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări