Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

Vizitator paulnegoita

Da, valorile sunt bune dar in realitate nu o sa ai incarcare de la 60rpm fiindca mai apar caderi de tensiune pe stator, pe cablurile de coborare, etc.Ce elice ai?

Deocamdata nu am facut-o, vreau sa fac ori Lenz2 sau Savonius. Nu sunt inca hotarit. Poate ma ajuti cu alegerea regulatorului de incarcare si cu tipul de cabluri... Multtumesc pentru timpul acordat. Te voi tine la curent cu ce voi face asa poate ma mai corectezi...Salutari.
Link spre comentariu

Mai bine donezi banii aia decat sa faci un Savonius.Ar trebui sa te reorientezi catre o orizontala, verticala rar o sa-ti produca ceva putere.Nu mai dormi bine la noapte, nu?Mai bine continuam pe PM.

Link spre comentariu
Vizitator anticarul

salut, as dori sa ma apuc si eu de o eoliana , dar bugetul fiind foarte redus am cautat pe net niste magneti mai ieftini si am gasit pe urmatorii 15x15x8 forta de desprindere (N) 81,4 kg pret 7 lei, 20x20x5 forta de desprindere (N) 79,1 kg pret 8 lei, si magneti cilindrici 12x8 forta de desprindere (N) 53,1 kg pret 6 lei, 20x4 forta de desprindere (N) 59 kg 6 lei si 20x5 forta de desprindere (N) 76,6 kg pret 6 lei, as dori sa stiu daca sunt buni de ceva, asa avand un buget foarte redus nu as vrea sa cumpar magnetii si nu ii pot folosi la nimic.

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare.....nu vreau sa fiu off topic..dar daca punem un alternator si prindem palele de el.....ar merge cu urmatoarea solutie http://www.youtube.com/watch?v=yEmG12Dy ... e=youtu.be ?.ledul este de la o bricheta....stiu ca un alternator de masina de ex da randament doar la turatie mare...dar am vazut un mecanism intr-un glade cu senzor ..merge mai greu dar credeam ca da mai mare randament decat daca ai invartii axul motorasului "single"... dar nu se invarte nici cu feonul ...iar cu elicea direct pe ax a mers brici.(stiu ca aici se vorbeste la scara mare ..dar ma introduc si eu) :limb: .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Va salut!daca tot nu s-a mai scris de ceva timp pe aici vin si eu cu o intrebare.am dat da cativa bani si vreau sa iau sarma pentru bobine si rasina, am facut o bobina (de proba pentru incadrare) cu sarma de diametru 1.6 si au intrat 64 spire, magnetii sunt de 40x20x10, ma gandesc ca sunt cam putine si as merge pe un 1.5mm sa prind macar 75spire pentru 12v.dati-mi un sfat cei care ati incercat nr de spire la magnetii astia.

Link spre comentariu

Va salut!daca tot nu s-a mai scris de ceva timp pe aici vin si eu cu o intrebare.am dat da cativa bani si vreau sa iau sarma pentru bobine si rasina, am facut o bobina (de proba pentru incadrare) cu sarma de diametru 1.6 si au intrat 64 spire, magnetii sunt de 40x20x10, ma gandesc ca sunt cam putine si as merge pe un 1.5mm sa prind macar 75spire pentru 12v.dati-mi un sfat cei care ati incercat nr de spire la magnetii astia.

In ultumul timp am f mult de munca si nu a mai intrat aici pentru 12v intra cam 50spirepe bobina acumcalculezi sirma daca ai spatiu pui N GROSIMEA cat iti permite spatiul numarul spirelor este valabil pentru 12 poli si 9 bobini adic 24magneti .sporp.s acum daca tot ai facut 64spire e bine si asa nu sunt putine sunt maximul admis pentru ca daca mai adaugi spire creste rezistenta interna si risti sal arzi.
Link spre comentariu

salut Arcadius, de 9 bobine e vorba dar magnetii sunt mici 40x20x10, daca e vorba de 50 spire pot merge pe 1.7mm, dar vreau turatie mica.am facut o bobina care sa se incadreze cu sarma de 1.6mm la care am numarat gresit spirele, au intrat 64 si eu numarasem 75.imi e frica de turatii mari ca am case in apropiere, sa merg pe 64p spire?

Link spre comentariu

salut la magneti grosi de 1cm ( ca ai mei )e indicat cam 100 de spire si produce undeva la 150 de ture pe minut daca vrei turati mai mici mareste numarul spirelor .La statoarele facute de mine si probate mi-a dat urmatoarele rezultate : la 200 de spire 75 de ture ,la 150 spire 110 ture iar la 100 spire 150 ture . La magneti tai fiind mai lati cu un cm ca ai mei sar putea sa difere un pic .

Link spre comentariu

Marcel ce diametru are discul tau? la mine discul are 243mm fara buza de sustinere magnet, iar o latura a bobinei are 20mm la o inaltime de 8mm.Arcadius insista ca e suficient 50 spire dar mi-e ca sunt cam putine pentru ca el nu a lucrat cu magneti asa mici.maine vreau sa iau sarma si nu stiu ce sa iau.daca il ascult pe Costel iau sarma de 1.7 pentru 50 sp, daca ma iau dupa Marcel iau 1.5 pentru 75sp.dupa sfatul lui Costel risc sa am motocoasa in loc de eoliana iar dupa sfatul lui Marcel risc sa ard statorul :nebunrau: intentionez sa iau sarma de 1.6mm si sa duc inaltimea bobinei la 7mm si distanta intre magneti (intrefier) la 11mm, asta inseamna 58 de spire.nu stiu ce sa fac, va rog dati cu parerea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări