gica70 Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 4,5*1,7=7,65 (1,7 asta e radical din 3, asa e la trifazat!)7,65*1,4=10,71 (1,4 e radical din 2, asa e cand "transformi" din c.a in c.c.).Concluzia: mai baga rotatii! Link spre comentariu
Vizitator stamy Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 va salut , pentru cei ce vor sa se apuce de treaba si nu au o ideie cam cum trebuie construit un generator eolian, eu va pun la dispozitie plan complet pentru 3 tipuri de eoliene respectati desenul la tot. doar doua modificari trebuie facut sa semene cu generatorul meu, una este lungimea palelor le puteti face mai lungi , si legaturile statorului si forma bobinelor trebuie sa iasa trapezoidala . astept comentariile dv. Buna ziua! As dori sa realizez si eu o eoliana pentru o locatie izolata din delta dunarii unde nu este curent electric. Doresc mai multe informatii despre cat costa investitia generator, baterii, invertor. Locatia este un canton unde va fi un televizor, frigider, 4-5 becuri. Va rog daca ma puteti ajuta cu detalii. Adresa mea de e-mail este [email protected]. Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator paulnegoita Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 4,5*1,7=7,65 (1,7 asta e radical din 3, asa e la trifazat!)7,65*1,4=10,71 (1,4 e radical din 2, asa e cand "transformi" din c.a in c.c.).Concluzia: mai baga rotatii!Multumesc pentru explicatii, ideea era sa reusesc sa scot 12-13 V la 60 de turatii. Salutari. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Nu ai raspuns la doua lucruri importante:-masuratorile le-ai facut in CA sau CC?-ai avut montate ambele discuri? Link spre comentariu
Vizitator paulnegoita Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Nu ai raspuns la doua lucruri importante:-masuratorile le-ai facut in CA sau CC?-ai avut montate ambele discuri?Daca te referi la prima discutie masuratorile le-am facut in CC cu ambele discuri montate. Dupa ce am facut bobina noua de proba de 85 spire am facut masuratorile in CA cu o singura bobina si ambele discuri montate. Apropo ai vazut linkul atasat? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Masuratoarea in CA nu e relevanta, fiindca aparatul de masura "stie" sa masoare CA numai la 50Hz, la alte frecvente da erori.Pune pe bobina o punte redresoare si masoara in CC.La tensiunea masurata mai adaogi 1,2V caderea pe punte si aflii valoarea in CA.Apropos de link,nu stiu de ce merg aia cu magnetii asa apropiati. Link spre comentariu
Vizitator paulnegoita Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Masuratoarea in CA nu e relevanta, fiindca aparatul de masura "stie" sa masoare CA numai la 50Hz, la alte frecvente da erori.Pune pe bobina o punte redresoare si masoara in CC.La tensiunea masurata mai adaogi 1,2V caderea pe punte si aflii valoarea in CA.Apropos de link,nu stiu de ce merg aia cu magnetii asa apropiati.In acest caz trebuie sa mai astept citeva zile sa cumpar puntea (am o punte dar e pentru trei faze si nu stiu cum sa o leg pentru o singura bobina...) Te tin la curent cu rezultatele. Salutari. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Pai e simplu, folosesti doar doua intrari in loc de trei ,si masori tensiunea pe iesire.Chiar sunt curios de rezultate,incearca. Link spre comentariu
Vizitator paulnegoita Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Pai e simplu, folosesti doar doua intrari in loc de trei ,si masori tensiunea pe iesire.Chiar sunt curios de rezultate,incearca.Ok. Ma duc imediat. Link spre comentariu
Vizitator paulnegoita Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Pai e simplu, folosesti doar doua intrari in loc de trei ,si masori tensiunea pe iesire.Chiar sunt curios de rezultate,incearca.Ok. Ma duc imediat.Am facut masuratorile si-ma da 1.07 - 1.02 V in CC. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Plus 1,2V caderea pe diode=2,3V.Peste 1,5V masurati in CA.Voila!PS.Daca puntea e cu diode Schotky, ai 0,4 in loc de 1,2.Ce cod are puntea? Link spre comentariu
Vizitator paulnegoita Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Plus 1,2V caderea pe diode=2,3V.Peste 1,5V masurati in CA.Voila!PS.Daca puntea e cu diode Schotky, ai 0,4 in loc de 1,2.Ce cod are puntea?Puntea are scris: TBR3510. Adica vrei sa spui ca o sa am 12 - 13 volti la 60 rpm? am masurat si curentul si-mi da 0.33 - 0.35. Ce zici e bine? Da-mi vesti bune sa dorm bine la noapte... Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 O sa ai 2,3 x 3 x 1,7 x 1,4=16.4V-1,2V pe punte =15.2V.Amperajul nu se masoara asa, ti-l da sectiunea cablului=15a/mmp.Fa tu calculele.Nu am gasit datele despre punte, ci doar pt BR3510.Probabil ca T-ul e de la trifazat.Pune aparatul de masura pe scala de diode, borna plus pe o intrare si borna minus la plusul puntii.Daca aparatul arata 0,6-0,7, puntea e cu diode normale ,daca ai 0,2-0,4 e cu Schottky. Link spre comentariu
Vizitator paulnegoita Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 O sa ai 2,3 x 3 x 1,7 x 1,4=16.4V-1,2V pe punte =15.2V.Amperajul nu se masoara asa, ti-l da sectiunea cablului=15a/mmp.Fa tu calculele.Nu am gasit datele despre punte, ci doar pt BR3510.Probabil ca T-ul e de la trifazat.Pune aparatul de masura pe scala de diode, borna plus pe o intrare si borna minus la plusul puntii.Daca aparatul arata 0,6-0,7, puntea e cu diode normale ,daca ai 0,2-0,4 e cu Schottky.Multumesc o sa dorm sigur bine la noapte. Am facut calculele la curent si-mi iese 23,7. Cred ca pot sa ma apuc de treaba sa fac statorul nu? Tu ce zci? Valorile mi se par destul de bune. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Da, valorile sunt bune dar in realitate nu o sa ai incarcare de la 60rpm fiindca mai apar caderi de tensiune pe stator, pe cablurile de coborare, etc.Ce elice ai? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum