Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

singura poluare eoliana cunoscuta de mine este ca la GURA PORTITEI, la statia meteo i-au interzis folosirea eolienei din cauza ca intrau stolurile de pelicani cu capul in elice. :ras: tampenia asta a decurs la instalarea unui parc votovoltaic care iarna nu facea fata si de aici a urmat instalarea unui generator care sa incarce niste baterii. acolo vantul nu se opreste niciodata dar este interzisa folosirea lui... s-a pus un diesel care nu afecteaza pelicanilor :nebunrau: ...o pasare care zboara si intra cu capul in elice este deja moarta, din cauza ca nu se mai poate orienta.cati pelicani, lebede, vulturi si ciori cad in bataia pustii vanatorilor din delta si cati cad din cauza moristilor?o eoliana industriala atinge la varful palei chiar 500Km/ora si zgomotul este pe masura. o pasare care se incumeta sa treaca pe acolo nu mai este in regula...ecologistii de pretutindeni trebuie sa reanalizeze situatia si sa se gandeasca mai mult la ce mananca pasarelele care zboara pe cer!!!

Aici e vorba de impact de mediu si nu de poluare. Eolienele , fotovoltaicele si altele regenerabile produc energie verge, curata fara nici un fel de poluare.In legatura cu impactul de mediu.. stiu foarte bine cum sta treaba,,. Am participat la incheierea rapoartelor de acest gen in 2007..
Link spre comentariu

salutare tuturor...as vrea sa va intreb cam cat de "zdavana" trebuie sa fie o bobina ca sa schimbe polaritatea unui magnet, sa zicem de ferita 40X20X10 (lungime, latime, inaltime)...presupunand ca este magnetizat pe inaltime, s-ar putea schimba polarizarea, pe lungime spre exemplu?multumesc ptr raspuns

Link spre comentariu
Vizitator paulnegoita

Buna ziua. Inainte sa gasesc acest sit m-am apucat sa construiesc o eoliana verticala pe baza unui proiect gasit pe net. Dupa finalizarea ei am constatat ca la o viteza estimata de 100 rpm produce 8-9 V. M-am consultat cu "arcadius" in privat si ma sfatuit ori sa deslipesc magnetii si sa fac un rotor mai mare (actualul e de 230 mm) ori sa incerc sa fac un alt stator cu 20 de spire mai mult (actualul e cu 50 spire, sirma de D.1,6) si intrafier majorat de 2 mm (pentru a avea loc pentru cele 20 de spire in plus) . Magnetii sunt 50/25/10 forta de atractie de 87Kg. Astept si alte sugestii de la cei cu mai multa experienta si pricepere. Tin sa precizez ca nu ma pricep prea bine la energie electrica... Daca trebuie pot sa atasez niste foto mai pe seara ca acum sunt la lucru. Salutari.

Link spre comentariu

Buna ziua. Inainte sa gasesc acest sit m-am apucat sa construiesc o eoliana verticala pe baza unui proiect gasit pe net. Dupa finalizarea ei am constatat ca la o viteza estimata de 100 rpm produce 8-9 V. M-am consultat cu "arcadius" in privat si ma sfatuit ori sa deslipesc magnetii si sa fac un rotor mai mare (actualul e de 230 mm) ori sa incerc sa fac un alt stator cu 20 de spire mai mult (actualul e cu 50 spire, sirma de D.1,6) si intrafier majorat de 2 mm (pentru a avea loc pentru cele 20 de spire in plus) . Magnetii sunt 50/25/10 forta de atractie de 87Kg. Astept si alte sugestii de la cei cu mai multa experienta si pricepere. Tin sa precizez ca nu ma pricep prea bine la energie electrica... Daca trebuie pot sa atasez niste foto mai pe seara ca acum sunt la lucru. Salutari.

In functie de adezivul cu care ai lipit magnetii, operatiunea de dezlipire s-ar putea sa se termine cu spargerea lor.Cati magneti ai pe un disc?Incearca in prima faza sa iei legatura cu userul siulian, el face niste montaje gen "booster".(iti ridica tensiunea pana la valoarea tensiunii de incarcare.Acele 100rpm le-ai obtinut la mana su cu elicea montata?
Link spre comentariu
Vizitator paulnegoita

12 magneti, si da, la mina am facut probele. Adezivul e pentru metal nu-mi amintesc numele. Daca vrei atasez pagini cu proiectul pe care l-am urmarit, poate nu am gresit nimic la executie poate fac masuratorile gresit... ca nu prea ma pricep la "electrice" cum spunem si mai inainte. Multumesc oricum de raspuns. Pentru acel ridicator de tensiune am sa iau legatura cu siulian doar daca nu gasesc alta solutie sau poate greseala de masurare. Astept vesti...

Link spre comentariu

Pai, in primul rand:"Acele 100rpm le-ai obtinut la mana su cu elicea montata?"In al doilea, cum ai masurat tensiunea?In alternativ sau continuu(inainte de punte sau dupa?)In al treilea, ai avut ambele discuri montate?Diametrul exterior al discului pt magnetii tai este de 295-300mm, deci magnetii sunt prea apropiati(apar defazari la producerea tensiunii).Solutia data de arcadius e buna, dar implica riscuri si munca.Incearca intai varianta propusa de mine.Asteptam "proiectul".

Link spre comentariu

Pai, in primul rand:"Acele 100rpm le-ai obtinut la mana su cu elicea montata?"In al doilea, cum ai masurat tensiunea?In alternativ sau continuu(inainte de punte sau dupa?)In al treilea, ai avut ambele discuri montate?Diametrul exterior al discului pt magnetii tai este de 295-300mm, deci magnetii sunt prea apropiati(apar defazari la producerea tensiunii).Solutia data de arcadius e buna, dar implica riscuri si munca.Incearca intai varianta propusa de mine.Asteptam "proiectul".

Problema colegului este ca nu a respectat distanta dintre doi magneti de un magnet si ia lipit f apropiati unde nici bobinele nu se pot face cat latimea unui magnet ,tensiunea a masurato dupa redresare invartit cu mana si cu amandoua rotoarele montate pacat pentru aceasta eroare.Iam propus sa dezlipeasca sau sa bobineze mai multe spire sau cum spui si tu ridicator . ROTOARELE SUNT DE 230MM
Link spre comentariu
Vizitator paulnegoita

Buna seara. Am reusit sa fac o alta bobina de 85 spire( asa cum mi-a sugerat colegul Arcadius) dar cu sirma de 1,4 in loc de 1,6 si am obtinut la 60 de rpm 1,50 V si 5,2 A. Daca calculele mele sunt corecte cu 9 bobine ar trebui sa am 1,5*9=13,5*1,7=22,95V ca. Dupa ce viene transformat in cc rezultatul se inmulteste cu 1,4. Puteti va rog sa-mi confirmati/infirmati cele scrise mai sus. Multumesc anticipat. Salutari.

Link spre comentariu

Pai, dupa cum zici tu aici toate cele 9 bobine vin inseriate.Eu stiu ca se inseriaza cate 3 pe faza, in stea, deci vei avea undeva la 10Vcc; uita-te bine la schemele de legare. Succes.

Link spre comentariu
Vizitator paulnegoita

Pai, dupa cum zici tu aici toate cele 9 bobine vin inseriate.Eu stiu ca se inseriaza cate 3 pe faza, in stea, deci vei avea undeva la 10Vcc; uita-te bine la schemele de legare. Succes.

Buna ziua. Pai eu stiu ca daca se inseriaza se aduna valorile celor trei bobine adica 1,5V*3bobine=4,5V*3 faze=13.5V. Tu cum ai ajuns la 10 V? Unde gresesc? Salutari.
Link spre comentariu

Buna ziua. Pai eu stiu ca daca se inseriaza se aduna valorile celor trei bobine adica 1,5V*3bobine=4,5V*3 faze=13.5V. Tu cum ai ajuns la 10 V? Unde gresesc? Salutari.
va salut. din cate stiu, daca se inseriaza cele 9 bobine va genera o treime din tensiune pentru ca se anuleaza reciproc trei cu trei. se inseriaza la monofazat dar e alta configuratie unde nr de bobine este egal cu al magnetilor.am o intrebare pentru Arcadius, ce rigiditate are o pala? adica daca se sprijina pala pe doua scaune si se pune pe mijloc o greutate de 2-3 kg cat de tare se deformeaza?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări