Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

despre ce freza e vorba? cum o cheama? :hdgfhgdf

Despre freza asta este vb cu ia si dupa sablon pot face un interior cat mai perfect ,inainte le faceam manual acum ma va ajuta freza pentru ca am multe perechi de elici de facut .
Buna ziua si felicitari pentru tot ce ai facut!O idee pt. a folosi freza: http://snim.flybb.ru/topic233-450.htmlsau pt. viitor:
interesant, cu multe date si poze: http://www.briery.com/wind_turbine/build_log1.htmlSper sa fie de folos si vant in...pale! vorba marinarului.....? iti ureaza un fost tulcean.
Link spre comentariu

@Arcadius ampermetru e AEM mai vechi de 100a 75 milivolti suntul de 100A 75 milivolti numai suntul cantareste aproape un kg puntea redresoare 200A pe radiator si se Incalzeste tare peste 50A si nu ma intereseaza daca crezi ca nu e bun ampermetru eu traiesc din energie eoliana si fotovoltaica cred ca sant singurul din romania care se descurca din energie verde si am cunostinte de electronica eu zic destul de bune si tu imi spui ca nu stiu ce Inseamna un ampermetru @pisica matache ampermetru pe care ai Incercat sal modifici e de curent alternativ am si eu unul are o bobina de cupru de 8 mm si doua spire nu poate fi folosit decIt In curent alternativ.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

@pisica matache ampermetru pe care ai Incercat sal modifici e de curent alternativ am si eu unul are o bobina de cupru de 8 mm si doua spire nu poate fi folosit decIt In curent alternativ.

Tot ce se poate sa fi fost de curent alternativ;ce povesteam eu,e chestie de ani de zile....
Link spre comentariu
Vizitator milenium
salut arcadius am cumparat 24 magneti neodinium N42 40x40x20

Daca nu sunt indiscret,de unde ai procurat magnetii si la ce pret?

O zi buna

de la supermagnete.de : EUR 409,22 plus comisionul cam 25 euro la cec plata inainte

Link spre comentariu

Mie mi s-au parut mult mai mici.La 9m diametru e posibil sa scoti 3kW la 8-9m/s.Succes in continuare, asteptam sa ne spui de unde putem cumpara cartea.

Link spre comentariu

@Arcadius ampermetru e AEM mai vechi de 100a 75 milivolti suntul de 100A 75 milivolti numai suntul cantareste aproape un kg puntea redresoare 200A pe radiator si se Incalzeste tare peste 50A si nu ma intereseaza daca crezi ca nu e bun ampermetru eu traiesc din energie eoliana si fotovoltaica cred ca sant singurul din romania care se descurca din energie verde si am cunostinte de electronica eu zic destul de bune si tu imi spui ca nu stiu ce Inseamna un ampermetru @pisica matache ampermetru pe care ai Incercat sal modifici e de curent alternativ am si eu unul are o bobina de cupru de 8 mm si doua spire nu poate fi folosit decIt In curent alternativ.

Nu-mi aduca aminte daca team suparat cu ceva in trecut ....am spus eu ca nu stii despe ampernetre sau ca stii electronica chiar te felicit si pentru asta singurul lucru care mi se pare la tine e ca nu esti sincer cand afirmi ca eoliana ta chiar scoate atita eu stiu am deja experienta am vazut si elicea ta chiar si acolo il contrazici pe danparaipan ca elicea ta are 4,5m nici acolo nu esti sincer .Puna sa mai urmarreasca si alti colegi si sa faca camparatii ELICEA TA ARE IN JUR DE 3M DIAM dupa parerea mea .
si asta care atunci nu avea decat 4m diam elici acum are 4,2m.Sincer ma bucur de realizarea ta dar fii sincer ca nu e o rusine cat ai putut obtine din generatorul tau chiar si asa nu oricine poate ce ai facut tu si noi toti spor si so stapanesti sanatos.P.S am vazut pe alt forum ca lucrezi si la o carte nu este gata? poate ajutai si alti incepatori cu generator numai cu magneti de ferita sa obtinem atit de mult de ce sa cheltuim bani pe neodynium.
Link spre comentariu

@Arcadius palele au 2.25 metri eu leam facut si tu Imi spui ca nu au pentru ca te duce In eroare generatoru care nui mic ca la neo si au TRS de 9 nu cum le faceti voi cu TRS 7 diferenta mare la ferita nu se poate cu TRS de 7 la primu generator cu magneeti din ferita statorul avea 600mm si 20 poli generatorul pe care Il am acuma statorul are 900mm 28 poli 21 bobine 7 bobine pe faza.

Link spre comentariu

Pai hai sa lamurim o treaba:Palele au 2,25 sau 4,5m?Adica 4,5 sau 9m diametru turbina?Din filmuletul postat de tine se pare ca prima valoare e mai plauzibila.De aia am fost mai "gentelman" si spus ca "pareau mult mai mici".Nu te supara, dar la 2,25m pala adica 4,5m diametru nu poti sa scoti puterea aia la 8m/s.Apreciez munca ta , eoliana lui Arcadius am vazut-o cu ochii mei ce si cat poate, am spus si ce neajunsuri are turbina mea, dar hai sa nu ne furam singuri caciula.

Link spre comentariu

@diamant 7: cei 10kW pe zi sau necesitatea unei eoliene de 5kW au ramas dupa trecerea la variante economice de iluminat si aparatura electrocasnica? pentru ca trecerea de la un sistem calculator desktop la un laptop implica o scadere a puterii necesare de 10 ori. La fel si la iluminat, de la becuri clasice cu filament la cele cu leduri. Cand esti "off-grid" (cum ar spune americanu') nu-ti poti permite sa incalzesti apa la masina de spalat pana la 90 grade. Asta inseamna ca tot ce se poate reduce la consumatori se va reduce. Dimensionarea sistemului (in special a acumulatorilor, daca sunt cu plumb se aleg cu o capacitate de 10 ori mai mare decat puterea eolienei) este in functie de puterea cedata de eoliana in ziua cu vantul cel mai slab versus consumul mediu. Stiind ca puterea vantului scade in zilele de vara ar fi o idee buna sa aveti si un sistem fotovoltaic care va compensa aceasta scadere de putere.Cred ca pentru inceput, pana primiti sfaturi pertinente de la cineva care a construit un asemenea sistem, trebuie sa cunoasteti/aflati cateva informatii esentiale. Prima informatie este ca sa cunoasteti cate zile pe an vantul bate in locatia dv. cu viteze de peste 4 metri pe secunda, la inaltimea intre 10 si 15m (la hartile meteo se masoara la 50m) si eventual cate ore pe zi (un anemometru calibrat sau unul cu "cupe" etalonat dupa unul calibrat).Trebuie sa mai aveti un "spatiu de manevra" in jurul eolienei de cam 5-10m pentru urcare/coborare/reparatii plus sa existe un spatiu degajat care nu se opune "curgerii" vantului. La capitolul consumatori, daca sistemul este pe 12/24/48V exista lampi cu leduri destul de eficiente (sau pot fi construite, acesta este un forum de electronica) la tensiunea aleasa. Esential este de stiut ca orice conversie se face cu pierdere de putere.Aceste informatii le-am dedus citind pe forum (sau pe net) si va pot ajuta la redimensionarea eolienei pentru o solutie realizabila in regim de amator. Daca ramane acea putere necesara de 5kW, eu as merge pe varianta a doua eoliene identice de 2,5kW din doua motive. Primul ar fi (din ce am dedus citind pe aici) ca la puteri peste 3kW creste complexitatea de construire si pretul componentelor. Al doilea motiv este ca la varianta cu o singura eoliana, daca aceasta se defecteaza, "se stinge lumina" si astfel sunteti limitat de energia stocata in acumulatori pana la reparatia acesteia.

Link spre comentariu
Vizitator diamant 7

The Stressmaker :multumesc pentru raspuns la varianta cu doua eoliene de 2,5kw mam gindit si eu ar fi mai eficient.la ce pret as putea sa le fac? as dori mai multe detali materiale ect. va multumesc mult

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări