arcadius Postat August 29, 2010 Autor Partajează Postat August 29, 2010 grosimea discurilor sa fie cit a magnetilor quote]nu , doar de cel mult 12mm + acel guler de 2mm sa tina magnetul din spate.asta pentru magneti de grosime de 20mm ca pentru magneti de 10mm grosimea tablei trebuie sa fie de cel mult 8mm. Link spre comentariu
verde Postat August 29, 2010 Partajează Postat August 29, 2010 cred ca acesti magneti se potrivesc la ceea ce vreau sa fac ce spuneti?http://www.supermagnete.de/rum/Q-46-30-10-N Link spre comentariu
arcadius Postat August 29, 2010 Autor Partajează Postat August 29, 2010 in privinta generatorului in prima faza sint magnetii dupa ei se calculeaza restul ce nu pot eu aprecia exact marimea lor pt.1kw cu 48 magneti adica 24 pe un disc am ales asa pt. ca turatia este mai mica la rotorul vertical dar are cuplu mare la turatii mici . si mai ceva daca cele doua discuri cu mag.sint prinse intre ele la exterior cu prezoane si numai unul este prins de ax iar statorul are prinderea de butuc in interiorul cercului statorului are ceva bai .m-am gindit asa pt. ca diametrul discurilor va fi destul de mare si astfel mai reduc din greutate unul fiind doar un inella intrebarea asta nu prea inteleg ce vrei sa spui.despre magneti cum sunt calculati sa scoti 1kw nu stiu dar pot sa spun ca am un coleg care sia facut si el un generator cu magneti ca aimei doar mai subtiri sunt exact 48x30x10 si a scos 1kw .la fel si magneti pe care miai aratat ai putea sa scoti 1kw sau mai mult daca pui 48magneti. Link spre comentariu
verde Postat August 29, 2010 Partajează Postat August 29, 2010 mutumesc pt lamuriri despre magneti dar eu folosesc 48 de bucati deci se dubleaza forta cred ca 46x30x 10 N40 sint potriviti pt. 1kw Link spre comentariu
arcadius Postat August 29, 2010 Autor Partajează Postat August 29, 2010 cred ca acesti magneti se potrivesc la ceea ce vreau sa fac ce spuneti?da sint ok magneti doar sa sti ca inaltimea bobinelor sa nu fie mai mare de acei 10mm sa pui la calcul si spatiul liber intre magneti pentru a nu atinge statorul. spor la treaba si sa ne mai scri . Link spre comentariu
verde Postat August 29, 2010 Partajează Postat August 29, 2010 multumesc si pt sfat despre discuri .La 10 mm grosime magnet este nevoie de frezare locas in care sa intre magnetul? Link spre comentariu
arcadius Postat August 29, 2010 Autor Partajează Postat August 29, 2010 multumesc si pt sfat despre discuri .La 10 mm grosime magnet este nevoie de frezare locas in care sa intre magnetul?nu discurile se fac la strung din 10mm se strunjeste 2mm iar la exterior discului se lasa un guler pentru a nu arunce prin centrifugare magnetul inafara discului. Link spre comentariu
Poje74 Postat August 29, 2010 Partajează Postat August 29, 2010 Marimea magnetului trebuie aleasa in functie de marimea bobinelor. Suprafata magnetului trebuie sa treaca peste toata bobina pentru o eficienta maxima. Cea mai apropiata forma de forma trapezoidala a bobinei ar fi cea dreptunghiulara nu rotunda. nu vreau sa te contrazic dar bobina se face dupa forma magnetului bobinele se calculeaza dupa magneti si tot generatorul in sine se calculeaza dupa magneti si diametrul statorului, si a rotoarelor , toate astea se fac dupa magneti cu cat magneti sunt mai mari cu atit puterea generatorului e mai mare.cand am timp voi desena cam cum trebuie sa arate bobina cu magnetul peste ia.Pai nu ma contrazici cu nimic. Colegul Verde a intrebat care forma ar fi mai potrivita pentru bobinele TRAPEZOIDALE asa cum le-ai facut si tu. Am spus : "Marimea magnetului trebuie aleasa in functie de marimea bobinelor. " Ma refer strict la marime ca si suprafata ! Adica: Daca ai o bobina de 50mm inaltime intre baza mare si cea mica trebuie OBLIGATORIU sa ai un magnet de min. 50mm inaltime.Eu m-am referit la situatia in care ai facut deja bobinele si trebuie sa gasesti magneti . Daca ai cumparat intai magnetii este evident ca faci bobinele in functie de ei asa cum ai spus si tu.Despre magnetii cu neodimiu ar fi mai multe de spus. Doi magneti cu aceleasi dimensiuni pot avea puteri diferite in functie de puterea lor. N50,N52....etc. Link spre comentariu
Poje74 Postat August 29, 2010 Partajează Postat August 29, 2010 Magnetic Strength and Gauss: Magnetic strength and Gauss ratings can be confusing. Many companies advertise their magnets and magnetic products with the “internal gauss” rating which is very different from the actual “surface gauss”. The surface gauss is dependent on the N-rating, size and shape of magnet. We provide a magnetic force calculator to calculate holding force and gauss at our website. Just type “Frenergy” or “Magnetic Force Calculator” into a search engine like Google and find our website. We have provided the surface Gauss in the item description above and also further technical information in the tables below. Link spre comentariu
verde Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 asta este rasina http://www.practicmagazin.ro/Rasina+con ... ml#comanda ? sau astahttp://www.practicmagazin.ro/Rasina ... 22587.html pe care sa o cumpar nu vad cantitatea nu stiu cite Kg au bidoanele .sau stiti ceva mai ieftin? Link spre comentariu
verde Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 sau asta http://www.practicmagazin.ro/Rasina+epo ... 22587.html Link spre comentariu
gogutu Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 salut Arcadius sper ca nu te superi pentru abordare,acest gand ma macina si pe mine ,am strans materiale pentru o eoliana dar m-am impotmolit la capitolul generator pentru ca am vazut idei pro si contra atat pe acest forum cat si pe altele si nu m-am hotarat cum sa-l construiesc.as dori daca nu te superi ceva schite ,modul de amplasare a bobinelor,din ce ai construit statorul etc.am aproape toate materialele,mai putin palele.in trecut am facut un generator dintr-un alternator de dacie pe care l-am probat invirtindu-l cu un motor de curent continu pentru teste,dar am obtinut rezultate slabe,pentru ca nu am avut magneti de calitate am folosit magneti de la difuzoare.mar interesa si scoaterea din vnt a eolienei,si poate mai tirziu,daca vrei sa discutam de strungul facut de tine cu acea cutie de dacie.cu partea financiara stau slab dar am promisiuni din partea rudelor ca ma ajuta cand sunt hotarat sa ma apuc de treaba ,bine inteles in limita posibilitatilor.iti multumesc ca dai curs acestei probleme adresa mea de mes e [email protected] daca vrei sa discutam in particular.eu cred ceea ce spui pentru ca acum doi ani cand am fost detasat cu serviciul in tulcea am vazut cu ochii mei o astfel de instalatie la 24v pentru iluminat la un om care avea o ferma micuta.nu am putut discuta cu el despre asta dar de atunci nu mai am liniste in privinta asta.multumesc inca odata cu stima Link spre comentariu
arcadius Postat August 30, 2010 Autor Partajează Postat August 30, 2010 salut nu am de ce sa ma supar ,te pot ajuta cu informati si cu tot ce doresti , hai sa nu ma repet uitete la postarile mele din urma acolo vei gasi si desenul palelor si al furligului adica scoateri din vant si cum sunt aranjate bobinele tot dar totusi te adaug si in adresa mea de mes , vom discuta si acolo dar e bine si aici sa mai dam idei si pentru altcineva interesat de cum se face Link spre comentariu
gogutu Postat Septembrie 2, 2010 Partajează Postat Septembrie 2, 2010 multumesc mult pentru raspuns as vrea sa stiu de unde ai luat magnetii si daca cumva ai facut comanda pentru dimensiunile lor caci ce am vazut eu pe net nu sunt ca ai tai,sunt mai mici.as vrea sa sa te mai intreb daca palele leai tratat cu ceva dupa ce leai prelucrat contra cariilor si daca pot fi confectionate si din alt material decat teiul ,sau e bine ca aceastea sa fie cat mai usoare pentru a nu solicita prea mult rulmentii.pot folosi un butuc de dacie din fata pentru rotor?la bobine mam gandit sa folosesc platband de cupru de 1,5 mm si lata de 4mm,dar nustiu daca merge.miai dat curaj in ceea ce priveste constructia eolienei si chiar si cativa prieteni sau oferit sa ma ajute caci vor si ei sasi faca dar dupa ce o voi termina pe a mea sper ca in doua trei luni sa fie gata ,bateriile o sa fie o problema caci sunt mai greu de procurat.temai rog sa lasi un mesj pe mes ca nu te-am gasit in lista.cu multa stima,GELU Link spre comentariu
gogutu Postat Septembrie 2, 2010 Partajează Postat Septembrie 2, 2010 mii de scuze am citit mai bine topicul si am vazut cum sta treaba,dar as mai avea o intrebare:pot folosi intaritor de vopsea navala in loc de rasina?multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum