Marcel de la Deva Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Interfierul e de 11 mm si magneti de10 mm grosime. Link spre comentariu
aerodinamic Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Eoliana mea de 3 KW la peste 8 m/s cu esire din vant la 11m/s am obtinut 92.4A 29V Link spre comentariu
arcadius Postat Ianuarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Felicitari ! in tot filmuletul ma ASTEPTAM sa vad si ampermetrul sa indice ceva .. Link spre comentariu
Vizitator THEO 9190 Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Daca folosesti un condesnsator dupa ,nu mai inmulti cu 1,4 pt ca condensatorul se incarca la tensiunea de varf si face el cei 1,4.Astazi m-am mai jucat putin si am facut o bobina cu sarma de 1mm . Am pus exact 45 de spire . Masor in CA si am 0,4V , pun o punte ( ce am gasit eu cred ca e de 25A ) si masor in CC si am tot 0,4 v . sa zicem ca mai variaza 0,5 maxim. Mai fac un test dupa cateva minute si imi arata 0,9V . Nici nu stiu ce sa mai cred ca nu am scurt in bobina sigur , plus ca turatia e constanta tot timpul. Cred ca aparatul meu de masura e varza sau puntea aia chinezesca e varza. La capitolul curent am 4,5A in scurt cu sarma asta de 1mm . Maine o sa fac una cu sarma de 1,4mm ca mai aveam loc si cred ca incape .De amperaj sunt multumit fiind a doua bobina de test dar la capitolul voltaj nu mai inteleg nimic. Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Pai nu ai ce sa vezi daca redresezi 0.4V. O dioda se deschide la 0.7V. In punte intotdeauna sunt 2 diode in serie, deci ai nevoie de 1.4V ca sa DESCHIZI puntea. Unde mai pui faptul ca la curenti mari pe o dioda cad chiar si 1.5-2V!Nu poti redresa 0.4V cu o punte, chiar daca e facuta cu diode Schottky.Evita denumirea de "amperaj". E gresita. Foloseste termenul corect "curent", adica: "...de CURENT sunt multumit..."De asemenea evita termenul "voltaj". Se numeste tensiune. "...la capitolul TENSIUNE nu mai inteleg nimic..." Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Intradevar cu diode pe siliciu nu se poate redresa o tensiune asa mica .Voltaj si amperaj sant termeni folositi popular pt desemnarea marimilor mentionate . Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Tyc, eu din bunavointa mi-am permis sa atrag atentia asupra unor termeni improprii, sau cum zici tu "populari" ca suntem pe forumul electronistilor nu pe forumul poporului Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 mai bine vorbim de atacarea bobinei de catre cei 4 magneti si inchiderea circuitului.sincronizarea magnetilor pe bobina. toata lumea vrea sa il faca repede, fara sa citeasca forumul!eu ma-am gandit ca il fac rapid, dar am deja un an de cand ma lucru la el, am reusit sa fac fff, butucul cu discurile Link spre comentariu
Vizitator milenium Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 salut arcadius am cumparat 24 magneti neodinium N42 40x40x20 si un butuc spate audi a6 cu 5 prezoane de 14 .. urmeaza discurile statorului si te intreb grosimea discurilor care este cea mai buna presupun ca 12 mm la manastire ai folosit aceiasi magneti... pe parcurs o sa mai te intreb cite ceva eu optez intre 48v sau 24v cum o sa imi construiesc acumulatorii ..iti multumesc si ce nu sunt sigur o intreb deocamdata adun materiale Link spre comentariu
aerodinamic Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Felicitari ! in tot filmuletul ma ASTEPTAM sa vad si ampermetrul sa indice ceva ..O mica filmare cu ampermetru dar am avut vant 6,8 m/s Link spre comentariu
arcadius Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Felicitari ! in tot filmuletul ma ASTEPTAM sa vad si ampermetrul sa indice ceva ..O mica filmare cu ampermetru dar am avut vant 6,8 m/s Ampermetru avea shuntul separat? si de cat era adica ce scrie pe shunt si pe ampermetru milivolti si amperi?Si pe voltmetru cati volti indica in acel moment?multumescpresimpt ca ceva nu este in regula acolo ... Link spre comentariu
arcadius Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 salut arcadius am cumparat 24 magneti neodinium N42 40x40x20 si un butuc spate audi a6 cu 5 prezoane de 14 .. urmeaza discurile statorului si te intreb grosimea discurilor care este cea mai buna presupun ca 12 mm la manastire ai folosit aceiasi magneti... pe parcurs o sa mai te intreb cite ceva eu optez intre 48v sau 24v cum o sa imi construiesc acumulatorii ..iti multumesc si ce nu sunt sigur o intreb deocamdata adun materialeFelicitari pentru magneti ,sunt f buni magnetii cu ei poti obtine pana la 3/4kw . Da acelasi generator lam facut pentru manastire , discurile sunt pe 12mm grosime si vezi ca sar putea sa mai fie ceva pe aici legat de generatorul asta ce nu intelegi iti mai spun eu ce si cum spor incontinuare si nu te lasa..... incaodata te felicit pentru alegere buna . Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Ampermetru avea shuntul separat? si de cat era adica ce scrie pe shunt si pe ampermetru milivolti si amperi?Si pe voltmetru cati volti indica in acel moment?multumescpresimpt ca ceva nu este in regula acolo ...Am demontat cu ceva timp in urma,un ampermetru asemanator,in ideea ca ar merge modificat pentru curent mai mic.Nu merge,n-are sunt,ci o bobina de cateva spire parca,din conductor foarte gros,care atragea o placuta din otel,sau cam asa ceva.Ideea e ca ampermetru din film,cred ca indica corect. Link spre comentariu
Vizitator diamant 7 Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 salut sint nou pe forum am o intrebare pentru un consum casnic de 10 kw pe zi. ce eoliana sar potrivi? va multumesc Link spre comentariu
Vizitator milenium Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 multumesc arcadius, de lasat nu ma las sigur... dupa ce procur discurile care vad ca sunt mai greu de gasit.. o sa mai intreb unde nu sunt sigur Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum