costinium6 Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 despre ce freza e vorba? cum o cheama? Link spre comentariu
arcadius Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 despre ce freza e vorba? cum o cheama? Despre freza asta este vb cu ia si dupa sablon pot face un interior cat mai perfect ,inainte le faceam manual acum ma va ajuta freza pentru ca am multe perechi de elici de facut . Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 o caruta de bani pof-ul ala, am avut un pof500 mult mai supla si centrata, utilizabila ca si biax si ma oftic acuma ca am dat-o cui nu trebuia!cand mai aveti nevoie de scule intrebati-ma ca lucrez in domeniu si le cunosc si pe dinauntru. pot obtine si preturi mai speciale! Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 A mai incercat cineva sa puna doua statoare intr-un singur generator (in loc de 9, 18 bobine cu 2 punti de diode) Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 18 bobine la cata magneti?Sa inteleg ca statorul din poza este al tau?Incearca sa incarci poza la o rezolutie mai mare. Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Am testat regulatorul si se pare ca e nevoie de dioda tampon la acumulator, cand intra suntul, in rezistente se scurge si din baterie! am folosit o sursa de 18v cu 2A iar cand se deschideau tranzistorii pe rezistenta aveam cam 8A care veneau din baterie! suntarea era la intervale de 3 secunde cu perioada de 2 secunde, deci 3 sec puneam 2A in baterie si 2 sec scoteam 6A, practic descarcam bateria, asta in conditiile in care a pus doar doua rezistente din sase!dupa ce am pus dioda tampon recomandata de rinaldoparaipan situatia s-a schimbat, suntul intervenea la o secunda cu interval de o secunda iar pe rezistenta nu am vazut mai mult de 2A! Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Am 12 magneti pe rotoare. Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 cu rezolutia, asta este. asa am camera telefonului. uite o poza mai apropiata. Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 e ok ideea dar dupa parerea mea bobinele trebuiau putin mai lungi si presate astfel incat laturile suprapuse sa ajunga la nivel cu cele de dedesubt!grosimea statorului ramanea mare doar la extremitati iar in zona trecerii magnetilor sa fie subtire! Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 exact asa si este ,doar partea de rulare a magnetilor este subtire de 9 mm . Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Pentru treaba asta am folosit o presa serioasa. Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 daca latimea bobinei este cat latura magnetului si distanta intre magneti asa mare cred ca era mai avantajos sa folosesti trei statoare si eliminai spatiile goale, atentie cu presa aia!eventual bobinele cu doar cateva spire mai groase si legate in configuratie de 9 pe faza care insumate sa ai 120 spire pe cele 9 de pe faza!se complica treaba... Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Initial cu trei rinduri am vrut sa-o fac dar mi-am dat seama ca in interior s-ar intercala 3 bobine si era risc sa nu incapa intre discuri . Un rind de bobine e de 150 ture fir de 0,7 si celalalt de 60 ture fir de 1,1 .Am mers pe principiul de a face generatorul sa produca si la turati mai joase .Primul ajunge la 15 volti la 100 de ture iar al doilea la 200 aproximativ. Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 nu stiu ce sa zic, puterea generata de elice e una iar extragerea acestei energii prin doua extractoare imi pare un pic ciudata!mai bine faceai cele doua statoare identice ca spire si grosimi si le configurai inseriate!pisicamatache incearca sa faca ceva mult mai complex lucrand mai mult pe sursa, ceva similar regulatoarelor de fotovoltaice care sa si ridice tensiunea de incarcare ! sa vedem ce iese! Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Parerea mea este ca ai pierdut mult la intrefier.Cat a iesit grosimea statorului si cat de grosi sunt magnetii? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum