Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

Vizitator dennysbv

Daca folosesti un condesnsator dupa ,nu mai inmulti cu 1,4 pt ca condensatorul se incarca la tensiunea de varf si face el cei 1,4.

Astazi m-am mai jucat putin si am facut o bobina cu sarma de 1mm . Am pus exact 45 de spire . Masor in CA si am 0,4V , pun o punte ( ce am gasit eu cred ca e de 25A ) si masor in CC si am tot 0,4 v . sa zicem ca mai variaza 0,5 maxim. Mai fac un test dupa cateva minute si imi arata 0,9V . Nici nu stiu ce sa mai cred ca nu am scurt in bobina sigur , plus ca turatia e constanta tot timpul. Cred ca aparatul meu de masura e varza sau puntea aia chinezesca e varza. La capitolul curent am 4,5A in scurt cu sarma asta de 1mm . Maine o sa fac una cu sarma de 1,4mm ca mai aveam loc si cred ca incape .De amperaj sunt multumit fiind a doua bobina de test dar la capitolul voltaj nu mai inteleg nimic.

post-42081-139829553692_thumb.jpg

post-42081-139829553701_thumb.jpg

Link spre comentariu
ma tot uit si tot intreb pe privat ca creau sa ma apuc si eu de o eoliana dar putini sunt care te incurajeaza ...ce sa zic sa te mai ajute...pozele au fost sterse doar linkurile au mai ramas sa te ajute cu ce vezi in acel video..

no, pe subiectul aista din forum sunt expuse experiente si pareri, nu exista o formula clara la care sa te raportezi, sunt multe forme de magneti care se comporta diferit, sunt multe diametre cu nr lor de raze, cel mai important aspect la constructia unui astfel de generator este geometria cercului. de aici pleaca deplasarea pe raza a unui magnet in functie de latimea lui, latime care trebuie sa fie egala cu o latura a bobinei si care este strict necesar sa fie atacata de 4 magneti NS pe o latura si SN pe celalta pt ca inductia de energie sa fie sinergica in bobina.

si eu m-am aruncat la inceput cu intrebari oarecum justificate fizic dar stupide in domeniu si oarecum agresiv SI IMI CER SCUZE PENTRU ASTA! dar m-am lamurit.

alegi dimensiunea si nr magnetilor pe care tii permiti dupa care pui un punct pe o foaie, pe punct pui raportorul si la cati magneti ai pe disc imparti cele 360 grade ale cercului la nr de magneti, de ex la 12 mag ai la 30grade la 8 mag ai 45grade, la 24mag ai 15grade... dupa care distantezi magnetii de centrul cercului astfel incat latimea lor sa fie egala cu distanta intre ei la partea de interior cu mici ajustari astfel incat bobina sa se incadreze cu laturile ei pe 2 mag alaturati si poli diferiti, celalalt disc cu magneti (identic) se suprapune pe bobina in sensul de atractie adica la fel NS NS!

in cazul magnetilor din ferite este necesar miez feromagnetic interbobina (elicea pleaca greu) iar in cazul supermagnetilor neo smco bobina se satureaza fara miez care in cazul de fata nu are agatare feromagnetica, iar elicea eolienei pleaca chiar si atunci cand cu organele noastre de simt nu simtim vantul!

sper ca v-am fost de ajutor!

Link spre comentariu

iooo, pai eu am zis ca scobitura aia e mica, da e adanca tare de se vede atat de pronuntata de la zeci de metri.poate vedem si spatele palei, sunt adeptul supradimensionarilor si sunt dezorientat de rezistenta lemnului la acea dinamica.

Link spre comentariu

salut , scobitura aia e destul de mare , si cu cat e mai bine executata merge struna , cauta pe net profilele de la NACA , nu-ti fie frica de rezistenta lemnului cauta lemn de tei fara cioturi si o sa vezi ce inseamna un lemn bun , nu folosi rasinoase ca au fibra rara , daca o bagheta de 20 pe 25mm de rasinoase o rupi usor pe genunchi una de tei te doare rau piciorul .eu am avut aceeasi surpriza cand am testat o pala din tei fata de una din rasinoase, iar greutatea difera prea putin .

http://www.google.ro/search?q=profile+n ... 24&bih=638

Link spre comentariu

iooo, pai eu am zis ca scobitura aia e mica, da e adanca tare de se vede atat de pronuntata de la zeci de metri.poate vedem si spatele palei, sunt adeptul supradimensionarilor si sunt dezorientat de rezistenta lemnului la acea dinamica.

asa e dupa denumirea "scobitura" pare ceva mica ,asa este e destul de adicna si greu de facut pentru treaba asta am cumparat si freza cu care caut sa o fac cat mai perfecta.. caut o poza si cu spatele palelor asa ca ideie.P.S am gasit si pozele cu spatele palelor chiar si una cand le lucram la inceput cu dalta.

post-39624-139829557076_thumb.jpg

post-39624-139829557085_thumb.jpg

post-39624-139829557091_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări