Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliana mea de 2,5kw

arcadius

Postări Recomandate

Vizitator dennysbv

Salut.

Pai fac mosorul si incerc sa vad cate spire incap.... Dar nu sunt obligat sa folosesc un anumit numar pentru sistemul pe 12v? Eu asa am inteles din cate am citit pe aici. Poata imi incap 100 sau poate doar 50 dar pe min e ma intereseaza cate am nevoie pentru 12v. Sau nu exista o chestie batuta in cuie si trebe sa testez cu o bobina si sa mosor si asa imi dau seama daca mai adun sau scad?

Link spre comentariu

trebuie calculat sa-ti produca 14,5 v sub 100 de ture pe minut ,e cel mai indicat , pt o incarcare corecta , spire mai putine si mai groase inseamna amperaj cu cit mai mare cu atit poti sa incarci mai multi acumulatori . Poti daca vrei dupa ce ai facut discurile sa pui o bobina de test pt. a vedea la 100 de ture citi volti scoate asfel vei sti exact daca mai pui sau mai iei din spire .

Link spre comentariu

Salut.Pai fac mosorul si incerc sa vad cate spire incap.... Dar nu sunt obligat sa folosesc un anumit numar pentru sistemul pe 12v? Eu asa am inteles din cate am citit pe aici. Poata imi incap 100 sau poate doar 50 dar pe min e ma intereseaza cate am nevoie pentru 12v. Sau nu exista o chestie batuta in cuie si trebe sa testez cu o bobina si sa mosor si asa imi dau seama daca mai adun sau scad?

faci atit cat tiam zis si calculezi sa vezi ce grosime intra adica faci in asa fel sa te incadrezi in laturile sa nu depasesti un magnet la inaltime faci cum ai spus 9mm .vreau sa spun ca nu se depasesc spirele maxim admise pe care ti leam scris 45spire , ce e mai mult deja creste rezistenta interna si il transformi intrun "resou"..
Link spre comentariu
Vizitator dennysbv

Buna. Am facut discurile si am primit si magnetii dar am o intrebare :Perechea de magnetii opusi, cei care stau fata in fata pe cele doua discuri trebe sa fie de acelasi pol sau poli diferiti?

Link spre comentariu

Daca e asa cum scrie in specificatii

"transfera datele fara fir, prin radio, pe o raza de cca. 25 m (in aer liber)"

e putin.

Eu am o statie ca asta

http://www.domo.ro/Gadgeturi_&_Acc_electrice/Gadgeturi_Electronice/Statii_meteo/Expert_Digital/Statie_meteo_profesionala_Expert_Digital_WS1070

Care NU mai functioneaza dupa ce am schimbat bateriile la unitatea exterioara(transmitator).

Am resetat si receptorul, am respectat ordinea de montaj a bateriilor, dar degeaba, de la exterior nu mai am niciun fel de date.

Si atentie, transmisia de face din 48 in 48 de secunde, asa ca in cazul unui vant in rafale, nu prea ai masuratori exacte.Trebuie sa stai cu ochii beliti pe display ca sa vezi cand transmite senzorul.

LA MULTI ANI TUTUROR!!

Link spre comentariu

Am lucrat la niste termometre pt industria alimentara si ceea ce vreau sa zic e ca si acelea erau cu 2 masuratori de temperatura (interior /exterior) si cand se termina bateria mureau cu totul - degeaba o inlocuieai ca pana nu primea semnal de confirmare ( erau cu port IR DX/TX) si confirmau ca au primit ,deci trebuia sa cumperi si interfata pt calculator +soft . Politica de vanzare .Daca tot ai statia ,vezi nu are port sau loc de port de comunicare.La multi ani!

Link spre comentariu

Problema este ca aceasta statie are ceasul sincronizat cu nu stiu ce ceas din Frankfurt care emite prin radio (DST).Se pare ca acel ceas nu mai este functional, iar in instructiuni scrie ca pana nu se face sincronizarea cu ceasul, "statia nu transmite date de la senzor".Port nu are de niciun fel, asa ca acum o tin doar ca termometru/higrometru de interior si prognoza vremii(functie de variatia presiunii atmosferice), desi eu o luasem pentru viteza vant.Simptomul e ciudat, fiindca in afara de schimbat baterii, nu i-am facut nimic(si inainte mergea).Asta e!

Link spre comentariu

am banuiala ca bateriile trebuiau schimbate fara intreruperea tensiunii de alimentare, la multe masini cand schimbam bateriile cuplam o alta baterie prin priza de bricheta ca altfel se ajungea cu masina la service pentru resetari!

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Nu vad sensul pastrarii tensiune de alimentare;emitatorul nu memoreaza nimic.El transmite doar anumite date,la un interval dat de timp.Apropo de masurarea vitezei vantului,mai ieftina si mai utila mi se pare confectionarea unui anemometru.Un motor de hard disc,e ideal pentru asa ceva;contine un rotor magnetic,cu cel putin 6 poli.Un simplu senzor Hall atasat si 3 cupe facute din mingi de pinpong,ofera un semnal cu frecventa direct proportionala cu viteza vantului.La o rotatie avem cel putin sase impulsuri,care trebuiesc apoi prelucrate digital sau analogic.Analogicul ofera avantajul unui raspuns mult mai rapid.Ramane problema etalonarii;daca se ofera un posesor de anemometru industrial,sa poata compara indicatiile unuia de genul celui de mai sus,am putea pune la punct un anemometru ieftin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări