arcadius Postat Decembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Buna. Pentru 24magneti pe disc 18 bobine 6 pe faza dar in cazul asta iti trebuie doua rotoare a cate 24magneti adica 48buc iar sarma poti so pui cate fire vrei numai sa nu o rasucesti so bobinezi asa drepte... Link spre comentariu
Vizitator dennysbv Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Buna. Deci sarma nu o rasucesc deloc . Era cat pe ce sa ma apuc de asta / Pusesem intrebarea pentru a intelege eu un lucru.Un stator bobinat cu un singur conductor sa zicem cu o arie de 1mm2 produce diferit fata de un stator bobinal identic dar cu un conductor format din 10 fire de cupru care adunate dau o arie tot de 1mm2? Link spre comentariu
mecomanv Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Deci este bine ca nu se opreste din productie ....Eu m agandeam ca o solutia ar fi rasucirea(pivotarea) celor trei pale intr-un alezaj,in care sa fie un arc de torsiune ,si in momentul cand vantul ar depasi limita ,cele trei pale s-r positiona in asa fel incat sa taie aerul ,si ,astfel sa mai scape de unele furtuni.....Un soi de regulator mecanic...Acum a mai ramas intrebarea ,cu rotor din magneti la miojloc ,si stator de bobine de o parte si de alta.AR FI NEVIE DE JUMATATE din magneti,dar ,ar fin nevoie,in acelasi timp, de conductor de bobinaj dublu ,care ar fi cu mult mai ieftin decat magnetii,care ,ar sta mai bine intre doua randuri de bobine , ne fiind impinsi doar intr-o singura parte. REACTIA AR FI PE AMBELE PARTI.DAR AICI NU STIU CARE AR FI RANDAMENTUL ?!?!!??! Link spre comentariu
mecomanv Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Buna. Deci sarma nu o rasucesc deloc . Era cat pe ce sa ma apuc de asta / Pusesem intrebarea pentru a intelege eu un lucru.Un stator bobinat cu un singur conductor sa zicem cu o arie de 1mm2 produce diferit fata de un stator bobinal identic dar cu un conductor format din 10 fire de cupru care adunate dau o arie tot de 1mm2?/Nu produce diferit , doar ca un pic ajuta cel care este format din mai multe fire ,in conditiile in care il folosesti in curent alternativ.Asa numitul efect pelicular,in care ,cu cat creste frecventa ,curentul va circula tot mai aprope de margine ,mijlocul conductorului ramane tot mai "gol". Link spre comentariu
Vizitator dennysbv Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Super. Asta inseamna ca nu mai trebe sa cumpar sarma de cupru emailat ca am o bobina mare de 0,22mm gasita la un targ de vechituri acum o saptamana. Maine o sa pun o poza cu un desen : cum cred eu ca ar fi bine sa asej magnetii.Pentru acest tip de magneti : 10mm x 15mm x 10mm N35 credeti ca sunt suficiente discuri de 4mm de inox? Nu de alta dar am un prieten care are un prieten cu un utilaj de decupat laser si azi cand am vb cu el sa-mi taie discurile a zis ca cel mai gros inox pe care il are este de 4mm si chiar daca ii duc eu mai gros de 4mm nu imi taie pe utilaj. O fi suficient? Link spre comentariu
mecomanv Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Ce diametru are discul? Link spre comentariu
Vizitator dennysbv Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Ce diametru are discul?Ma apuc acum de desenat si dupa raspund si cu poze si cu diametru. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Buna. Deci sarma nu o rasucesc deloc . Era cat pe ce sa ma apuc de asta / Pusesem intrebarea pentru a intelege eu un lucru.Un stator bobinat cu un singur conductor sa zicem cu o arie de 1mm2 produce diferit fata de un stator bobinal identic dar cu un conductor format din 10 fire de cupru care adunate dau o arie tot de 1mm2?/Nu produce diferit , doar ca un pic ajuta cel care este format din mai multe fire ,in conditiile in care il folosesti in curent alternativ.Asa numitul efect pelicular,in care ,cu cat creste frecventa ,curentul va circula tot mai aprope de margine ,mijlocul conductorului ramane tot mai "gol".Aici n-are nici-o treaba efectul pelicular.Acesta se manifesta la frecvente mult mai mari.Tot ce conteaza aici e sectiunea conductorului. Link spre comentariu
Vizitator dennysbv Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Am revenit. Discul va avea diametrul de 165mm . Asta daca am desenat eu bine. Vedeti poza cu dimensiuni. Acolo nu stiu exact daca am facut bine. Din cate am citit pe forum trebe sa am distanta de un magnet intre doi magneti. Dar ei sunt dreptunghiulari asa ca distanta de sus e mai mare decat cea de jos. Ce distante mi-au iesit mie sunt bune sau trebe sa le modific?Si intrebarea principala daca dispul de inox de 4mm este suficient?Mersi. Link spre comentariu
mecomanv Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 \LA diametru ala , e suficient. Link spre comentariu
Vizitator dennysbv Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Aici poze cu dimensiunile care as dorii sa le am la disc si bobine cat si amplasare. Link spre comentariu
arcadius Postat Decembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Buna. Deci sarma nu o rasucesc deloc . Era cat pe ce sa ma apuc de asta / Pusesem intrebarea pentru a intelege eu un lucru.Un stator bobinat cu un singur conductor sa zicem cu o arie de 1mm2 produce diferit fata de un stator bobinal identic dar cu un conductor format din 10 fire de cupru care adunate dau o arie tot de 1mm2?CORECT.Ideia bobinarii cu mai multe fire nu e cea buna dar tinand cont ca mai faci economie si faci din ce gasesti pe acasa merge si varianta asta spor... Link spre comentariu
arcadius Postat Decembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Super. Asta inseamna ca nu mai trebe sa cumpar sarma de cupru emailat ca am o bobina mare de 0,22mm gasita la un targ de vechituri acum o saptamana. Maine o sa pun o poza cu un desen : cum cred eu ca ar fi bine sa asej magnetii.Pentru acest tip de magneti : 10mm x 15mm x 10mm N35 credeti ca sunt suficiente discuri de 4mm de inox? Nu de alta dar am un prieten care are un prieten cu un utilaj de decupat laser si azi cand am vb cu el sa-mi taie discurile a zis ca cel mai gros inox pe care il are este de 4mm si chiar daca ii duc eu mai gros de 4mm nu imi taie pe utilaj. O fi suficient?Decat sa faci vreo prostie mai bine fi atent la ce-ti spun eu aici nu am vb deloc de inox pai cum se vor inchide campurile magnetice daca vei folosi inox trebuie neaparat otel iar cu un singur disc pe mijloc si magnetii pe mijloc si doua statoare renunta si fa cum trebuie decat sa dai vreo buleala si sa nu mearga..P.S si mai vad inca ceva ce nu ai inteles dupa desen vad ca distanta dintre 2 magneti ai desenato pe exterior gresit trebuie acei 11mm pe interiorul cercului. ca latura bobini sa nu atinga si celalalt magnet adica latimea laturii bobinii nu trebuie sa depaseasca 10mm cat are un magnet sau 11mm ..p.s pun aici si un desen asa orientativ sa vazi ca laturile bobinei sunt la fel ca cele unui magnet .desenul generatorului.pdf Link spre comentariu
Vizitator dennysbv Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Buna. Eu nu am spus ca fac doar un disc de magneti. Am doua discuri cu magneti ( doua a cate 24 magneti ) si discul turnat in epoxy cu bobinele ( 18 bobine , 6 pe faza ). Am refacut desenul si am tinut cont de distante acum. Intre magneti am exact 10mm cat este latura unui magnet. Bobinele au latimea de exact 10mm. Este bine daca faca sa ? Inaltimea bobinelor sa o fac de 9mm sa mai am intre magneti si bobine cate 1 mm stanga dreapta si astfel ajung la o distanta de 11mm intre 2 magneti opusi. Am citit ca as avea nevoie de maxim 45 de spire pe fiecare bobina pentru a o folosii la turatii mici pe 12v . Nu sunt cam putine spire? Link spre comentariu
Marcel de la Deva Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Salut eu te sfatui sa cauti totusi niste magneti mai mari , ai mei au 40 10 10 cu 9 bobine fir de 1,3 si deabea imi ajunge la 10 A si asta doar in furtuna ,avantajul tau ar fi nr. mai mare de bobine .in privinta nr. de spire eu zic sa faci mai intii mosorul de bobinat si sa incerci cu diferite nr. de fire cite spire iti intra. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum