snipson Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Ce lungime si sectiune ar trebui sa aiba cablul? Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 de preferabil cat mai scurt si cat mai grosse zice ca un cablu de 1mm patrat ar tine cam 10 amperi Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Am gasit un grafic care arata puterea maxima generata de o eoliana,functie de viteza vantului respectiv a RPM a rotorului.L-as ruga pe @arcadius cat si pe alti posesori de eoliene,daca din experienta lor se confirma acest grafic. http://forum.softpedia.com/index.php?ap ... id=1093250 Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Pun graficul din nou,poate asa e mai usor de vazut. Link spre comentariu
arcadius Postat Decembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Nu am aparat de masurat viteza vantului sa i-mi dau seama dupa tabel . Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Poate intervine @rinaldoparaipan,stiu ca el monitorizeaza si turatia la eoliana sa.Sau altii...Ma intereseaza in mod deosebit cum variaza puterea maxima generata in functie de turatia rotorului.Sau intre ce limite de turatie functioneaza o eoliana.Stiu ca e o turatie minima,sub care tensiunea la iesirea generatorului e mai mica decat tensiunea pe acumulatori si o turatie maxima peste care se pot rupe palele.@arcadius in cazul tau cam la ce turatie minima incepe sa incarce si la ce turatie maxima,o scoti din vint?Ce curent maxim ai obtinut de-a lungul timpului? Link spre comentariu
arcadius Postat Decembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Poate intervine @rinaldoparaipan,stiu ca el monitorizeaza si turatia la eoliana sa.Sau altii...Ma intereseaza in mod deosebit cum variaza puterea maxima generata in functie de turatia rotorului.Sau intre ce limite de turatie functioneaza o eoliana.Stiu ca e o turatie minima,sub care tensiunea la iesirea generatorului e mai mica decat tensiunea pe acumulatori si o turatie maxima peste care se pot rupe palele.@arcadius in cazul tau cam la ce turatie minima incepe sa incarce si la ce turatie maxima,o scoti din vint?Ce curent maxim ai obtinut de-a lungul timpului?incepe incarcarea aprozimativ pe la 50rpm si am vazut esirea din vant chiar acum la furtunile alea 90 100 A maxim dupa asta o vedeam scoasa complet din vant Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Multumesc!Presupun ca e greu de estimat turatia la care scotea 90-100A. Link spre comentariu
arcadius Postat Decembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Multumesc!Presupun ca e greu de estimat turatia la care scotea 90-100A.Asa este numi dau seama cam care ar fi sigur dar presupun 150rpm Danparaipan are si turomotru loger poate sa ne spuna exact. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Salutare oameni buni.Cu elicea facuta de arcadius am obtinut urmatoarele valori:start incarcare 50 rpm,80 rpm-----10A100 rpm----25A125 rpm----40A.Cresterea curentului de incarcare e oarecum liniara cu cresterea rpm.Graficul ala arata variatia puterii generaturului in functie de viteza vantului.Dar mai intervin si pierderile, asa caci curentul de incarcare e mai mic.La generatorul meu, la peste 45A, jumatate din putere se pierde in stator(cupru de 2mm, 3x88 spire/faza) si pe fire de coborare(40 m lungime, cablu de 6mmp) Link spre comentariu
Vizitator dennysbv Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Buna.Locuiesc intr-o casuta nou construita si nu am curent de la renel . De aproape 1 an folosesc cateva panouri fotovoltaice pentru incarcarea a 4 acumulatori de 80 ah si un invertor ( nu china ) de 1200w sinus pur cu un consum de doar 0,2 ah in standby. Sistemul este pe 12v. Problemele au inceput acum 1-2 luni cand din cauza norilor acumulatorii nu prea se mai incarca si sunt nevoit sa folosesc un generator zi de zi 2-3 ore sa ii incarc eu cate putin prin intermediul unui redresor.As dorii sa ma apuc si eu de construit o eoliana dar nu ceva foarte mare . As vrea sa incep cu ceva mic sa vad daca ma descurc mai intai.Ma gandeam la magneti neo de 15x10x10 N52 . doua discuti de 12 magneti.Doresc sa functioneze pe sistemul de 12v .Generatorul va fi cu 3 faze si fac redresarea joc.Distanta de la eoliana la tablou aproximativ 25 metri .Eoliana doresc sa fie verticala si sa plece la vant slab.As dorii sa va intreb un lucru:- credeti ca pot sa scot cu ea undeva la 200 w in vant slab?- ce diametru de sarma imi recomandati? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Norii sant numai o parte a cauzei .Merita mentionat si unghiul de incidenta dar sa lasam asta .Vrei sa faci o eoliana verticala pt vant slab si ai nevoie de 200W... defineste vant slab. De asemenea mai ai nevoie si de un sistem centrifugal care sa modifice pasul .Intai ar trebui stabiliti numarul de poli si dupa grosimea sarmei pt o putere de ...W. Ah e unitatea de masura a capacitati energetice. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Multumesc!Presupun ca e greu de estimat turatia la care scotea 90-100A.Asa este numi dau seama cam care ar fi sigur dar presupun 150rpm Danparaipan are si turomotru loger poate sa ne spuna exact.Poti relativ usor sa masori turatia eolienei masurind frecventa pe una din faze. Link spre comentariu
arcadius Postat Decembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Buna.Intradevar problema norilor e destul de dificila din cauza lor randament 0 nici un fel de unghi nu poate ajuta sa incarci doar cine nu are asa ceva nu stie cum sta treaba cu fotovoltaicele. Legat de eoliana, bine ca teai gandit si la alternativa asta acum parerea mea e sa mergi pe una orizontala un randament mai bun .Iar pentru producerea minim 200w in sus sunt buni magnetii aratati de tine cu acei magneti poti scoate si 500w daca palele sunt bine concepute ,doar o orizontala poate functiona corespunzator ,verticala nu se poate realiza la acel numar de poli iti trebuie un numar mai mare pentru a produce la turatii f mici avantajul verticalei este ca nu se va acelera la furtuna ca orizontala unde doar furlingul ajuta. Link spre comentariu
arcadius Postat Decembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Poti relativ usor sa masori turatia eolienei masurind frecventa pe una din faze.cu ce masor fregventa? pe o faza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum