nickrvl Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Daca e cineva care a reparat asa ceva, ce tip de MosFet sint sau cu ce se pot inlocui.Pun poza cu aparatul si una din placile cu pricina.[attachment=1]1.jpg[/attachment][attachment=0]2.jpg[/attachment] Link spre comentariu
obywan Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Acum 2 ani am avut la reparat un invertor de sudura de 160A si avea tranzistorii finali arsi(niste IGBT-uri de tipul R4727. Bineinteles ca nu am gasit varianta originala dar am fost ajutat si am gasit echivalentul HGTG12N60A4 care este destul de usor de procurat. Trebuie sa urmaresti ce tip de tranzistori finali ai ca sa poti fi ajutat cu un echivalent, eventual scrie pe forum tipul de tranzistoare finale folosite ca sa vedem daca gasim parametri dupa care alegem echivalentul lor. Link spre comentariu
em2006 Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Originalii sunt de la APT si nu-s chiar ieftini. Eu am luat de la RS (Anglia) printr-un distribuitor de la noi, a durat mult, nu stiu acum, asta a fost in urma cu vreo 4-5 ani. Link spre comentariu
nickrvl Postat Iulie 9, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2010 Originalii sunt de la APT si nu-s chiar ieftini. Eu am luat de la RS (Anglia) printr-un distribuitor de la noi, a durat mult, nu stiu acum, asta a fost in urma cu vreo 4-5 ani.Sti cumva caracteristicile lor? In caz de extrema urgenta o sa incerc cu IGBT-uri, sint cazuri in care merge artificiul.A, am uitat, probabil cum multi stiti pe ei nu scrie nimic am incercat sa-i dezlipesc (sint lipiti la orizontala de cablaj, nu cu cositor, cu lipici ca sa zic asa...) insa pe fata lor nu scrie nimic, am manualul de service dar e minimal fara detalii, valori etc Link spre comentariu
em2006 Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Erau la 800V.Nu te complica daca nu stii exact ce-i acolo.Din poza vad ca n-ai dat dat jos niciunul, care din ei sunt arsi?Placile sunt pereche. Link spre comentariu
tv1 Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 Daca e cineva care a reparat asa ceva, ce tip de MosFet sint sau cu ce se pot inlocui.quote] Originalii sunt de la APT si nu-s chiar ieftini. Eu am luat de la RS (Anglia) printr-un distribuitor de la noi, a durat mult, nu stiu acum, asta a fost in urma cu vreo 4-5 ani. http://www.microsemi.com/datasheets/8056BVR.PDF Link spre comentariu
nickrvl Postat Iulie 11, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2010 em2006, placile nu sunt identice iar de dezlipit am dezlipit de pe cealalta, poze cu cele doua placi facute in timpul demontarii:[attachment=1]1.jpg[/attachment][attachment=0]2.jpg[/attachment]TV1, multumesc.Cred ca asa o sa moara (aparatul) respectivii MOS-i costa 21,5 lire bucata plus ceva diode.... Link spre comentariu
em2006 Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 em2006, placile nu sunt identice .......Stiu. am zis pereche in sensul ca se schimba intotdeauna impreuna....Cred ca asa o sa moara ....De ce sa moara asa, vezi daca proprietarului ii convine schimbarea placilor cu altele noi, codul de comanda este 0468881887. Daca nu, sa-i faca un pret asa cum e, poate-l scap de el... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum