Mircea AR Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Am primit niste placi de baza dar toate fara BIOS pe ele(patru buc).Ma intereseaza de unde pot sau cum pot sa ajung in posesia a doua BIOS-uri in prima faza(ele fiind patru buc.).Primul ar fi pt placa de baza GIGABYTE GA-P35-DS3 iar celalalt tot pt GIGABYTE GA-K8VM800M.Va multumesc tuturor. Link spre comentariu
Mircea AR Postat Iulie 12, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2010 Chiar nu stie nimeni pe cineva care se ocpa cu BIOS_uri(scris,reconditionat samd).S-au poate nu am postat unde trebuie,va rog sa-mi spuneti.Daca totusi aflati ceva contactati-ma pe mp.Va multumesc. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 poti pune o poza (CLARA !) cu zona biosului ? GA-P35-DS3 (fara R/L) are MX25l8005 (nu stiu daca functioneaza doar cu master bios)GIGABYTE GA-K8VM800M are 39SF040 70-4C-NH Link spre comentariu
Vizitator poterasal Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Bios pentru GIGABYTE GA-P35-DS3 : http://www.gigabyte.eu/support-download ... enter.aspx Ai aici mai multe rev. rev.1.0 rev.1.1 rev.1.2 rev.1.3 Depinde care ti le alegi tu Bios pentru GIGABYTE GA-K8VM800M : http://www.gigabyte.eu/support-download ... enter.aspx Sper ca iti e de ajutor astea P.S : Selectezi acolo BIOS si downloadezi care crezi ca iti trebuie ! Link spre comentariu
Mircea AR Postat Iulie 13, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2010 Va multumesc pt informatii.Problema este ca eu nu le am deloc pe placi,ca urmare as vrea sa le cumpar cumva.Ma gandesc ca daca este cineva care se ocupa cu BIOS-uri, chiar daca nu este de gigabyte se poate rescrie softul din el(daca este bios de pe o placa de asus sa se rescrie softul cu unul de gigabyte).Ce ziceti nu merge?Nu stie nimeni pe cineva care se ocupa cu asa ceva? Link spre comentariu
Vizitator fdc Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Cauta " Attempting to Recover From a Bad Flash or Corrupt BootBlock " in thread-ul asta si incearca varianta prezentata acolo. Daca e un alt port/device (si nu FDD) setat sa booteze primul, scrie imaginea cu utilitarul de flash pe un drive (HDD sau drive cu memorie flash) conectat la portul respectiv (folosind dd if=imagine_floppy of=nume_drive , in Linux, sau in Windows) - Drive-ul in cauza va fi suprascris/sters ! - sau scrie un disc optic, folosind optiunea de boot si de floppy emulation in softul de scris discuri ! Apoi incearca reflashing-ul. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 omul nu are chipurile pe placa ! ce sa faca cu softul daca nu are unde sa-l scrie ? adica ii lipste partea fizica, circuitul integrat, hardware-ul, cum naiba sa ii mai zi .... am spus mai sus : GA-P35-DS3 (fara R/L) are = MX25l8005 (nu stiu daca functioneaza doar cu master bios) GIGABYTE GA-K8VM800M are = 39SF040 70-4C-NH le gasesti pe ebay (aia pe SPI e cam scumpa) sau pe centrele de reciclare daca ai noroc. daca placile sunt defecte ? sper sa nu te gandesti sa mai schimbi si un chipset Link spre comentariu
Vizitator fdc Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 OK. Banuiam eu, insa nu era clar despre e vorba. Deci ii lipsesc chipurile de memorie flash pe care e stocat BIOS-ul.In cazul asta, o solutie soft nu e suficienta (dar foarte probabil, totusi, necesara, daca chip-urile nu sunt pre-programate cu BIOS-ul necesar placii).Pentru achizitia chipurilor, intr-adevar, varianta cu eBay e cea mai sigura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum