Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentator

toni69-

Postări Recomandate

Buna am nevoie de o indicate .am o statie auto de 2x 100 w careia i sa ars sursa si vreau sa trec peste ia sa o alimentez cu + - si masa nu am decit un traf care scoate 12v fara mediana cum pot face un ceva

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut_te

2

• toni69-

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Asta ai scris la "Transformatoare":

Buna am o intrebure vreau sa-mi modific un traf pentru a-mi alimenta un amp.. audio de 350w eu daca ii scot 12v si o redresez si o filtrez tensiunea o sa fie in jur de 20v in gol se stabilizeaza la 12v cind alimentez statia sau ramine tot la 20v si variaza tens..in functie de puterea pe iesire?. vreau sa fie vre-o 10 A in secundar

Şi aşa ţi s-a răspuns:

din 12vca obti cam 17vcc si amplificatoru ala de 350w este auto?ai nevoie de 10vca dupa redresari si filtrare obti 14vcc in gol si in sarcina 12-13vcc depinde cat de bun e trafu.si vreo 20 amp.

+

Dacă amplificatorul de care se vorbeşte are 350W reali la ieşire, puneţi în calcul randamentul amplificatoarelor în clasă AB (cam 60%) şi va rezulta o putere de 583W pe care să o livreze sursa de alimentare, puneţi în calcul randamentul surselor în comutaţie (90%) şi va rezulta o putere necesară pentru alimentarea întregului amplificator de aproape 650W.

Pentru puterea asta, la 14V e nevoie de un curent de cel puţin 47A.

Toate astea au fost spuse în ideea că datele furnizate sunt corecte, iar amplificatorul a fost corect dimensionat... altfel...

Pentru calculul trafului pui în calcul şi randamentul acestuia (90%) şi rezultă dimensionarea primarului şi a miezului pentru puterea de 722W, iar secundarul să fie capabil să livreze curentul menţionat mai sus şi o tensiune de 11V c.a.

DECI, se merită??? Sau alimentăm cu ce se găseşte şi dacă nu se aude bine înseamnă că e "staţia" stricată...

Haideţi mai oameni buni că trăim într-o lume în care calculele de mai sus nici măcar elementare nu pot fi numite...

Cred că este vorba despre acelaşi amplificator... Ce i-ai făcut? I-ai mai fugărit din watti?? :rade:

Să înţeleg că nu au fost conform aşteptărilor răspunsurile???

Link spre comentariu

Oricum ar fi se ia în considerare puterea maximă solicitată de către amplificator (adică 350W) dacă vrei să o foloseşti şi în punte, iar restul de calcule nu le mai fac, spun direct rezultatul pentru puterea din primar a trafului: 650W.Secundarul va fi 2x...V (trebuie căutată schema amplificatorului şi văzut de ce are nevoie) punte redresoare, filtraj (minim 2x20000 microF) şi gata...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări