ell_dany_el Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Salut prieteni.Am intrat pe acest domeniu deoarece am o mica problema:detin o masina de spalat marca BEKO model WM3508L sau cel putin asa scrie pe ea si lucreaza bine doar ca atunci cand trebuie sa ia apa necesara pentru spalare sau clatire ia foarte putina sau mai bine spus doar umezeste hainele si atat.Am banuit ca ar avea infundate sitele,pe care le-am demontat si le-am curatat bine dar rezultatul e acelasi.Am impresia ca acea temporizare a elecrovalvei de admisie a apei e mult prea scurta si nu are cum sa ia destula apa necesara.As ruga pe domnii care au mai avut de-a face cu asa ceva sa-mi dea un sfat sau o informatie de unde sa incep pentru a remedia acest neajuns,sau mai bine spus de unde as putea mari timpul de lucru a respectivei electrovalve Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Nu prea exista o temporizare pt asa ceva,asta ar insemna ca presiunea apei sa fie impusa si aceeasi la fiecare masina de spalat...lucru care cel putin la noi e imposibil de asigurat... S-a impus doar o presiune minima de lucru,dar in rest poate sa varieze in limitele 1-6 bar...(si cum debitul e legat de presiune,si de sectiunea de curgere,care acum e considerata constanta,automat si timpul de ajungere la nivelul stabilit poate sa difere)Nivelul e stabilit printr-un presostat cu membrana despre care s-a mai facut vorbire pe aici,e cuplat hidraulic cu cuva si pe principiul vaselor comunicante apa urca in tubul de aductiune din cuva,iar coloana de apa astfel formata preseaza aerul din acel tub pe membrana presostatului, care la randul ei actioneaza un microcontact(sau mai multe in functie de tip)...cred ca la acest sistem trebuie umblat si vazut ce nu e in ordine.Ori e defect/decalibrat,ori din cauza vibratiilor s-au miscat suruburile de reglaj,pt ca majoritatea au si asa ceva,pt stabilirea nivelului in cuva, in functie de program,numai ca trebuie vazut la care umbli,sunt si cu 2 si cu 3 nivele,sa nu reglezi un nivel,si sa fii cu programatorul pe alt program decat cel pt care faci reglajul...te poti pomeni la un moment dat cu cuva plina ochi De asemenea trebuie mentionat ca acele suruburi vin blocate cu vopsea din fabrica,si doar dupa ce te-ai convins ca acolo e buba te apuci sa le reglezi,altfel trebuie cautata o cauza comuna daca toate nivelele de pe toate programele sunt scazute(de ex tub strangulat mecanic si redus volumul de aer necesar actionarii,etc) Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Nu mai pot edita,dar se impune o intrebare...a avut in trecut nivel mai mare sau asa a fost dintotdeauna?Poate e sistem economic si astea au fost reglajele din fabrica... Link spre comentariu
iulidan2 Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Ar putea sa fie chiar din presostat. Link spre comentariu
ell_dany_el Postat Iulie 11, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2010 Da intradevar e din presostatul respectiv l-am gasit.Are vreo trei reglaje pe el dar nu stiu exact de unde sa actionez.Pe unul scrie ceva de genul PA siam incercat sa umblu la ele.La cel de PA nu are nici un efect iar la celelalte ori nu se mai opreste ori baga la fel de putina apa.Ce parere aveti trebuie schimbat sau ar putea fi reglat in vreun fel? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 11, 2010 Partajează Postat Iulie 11, 2010 De aici incolo,decizia iti apartine,cele 3 nivele sunt pt prespalare,spalare,clatire,si doar la locul faptei se poate lua o hotarare daca se regleaza sau se schimba,sunt prea multe variabile ca sa se poata da un sfat de la distanta.Dar inainte de toate,eu nu as fi umblat la reglaje(cum am si recomandat),as fi intercalat la intrarea in presostat un furtun apropiat ca diametru,de lungime comparabila cu cel care e acolo si as fi observat daca se produce vreo schimbare la nivel in cuva,in sensul cresterii...daca era la fel,in mod sigur trebuie schimbat,daca se marea nivelul si nu observam alte cauze mecanice,incercam un reglaj,desi in final cred ca tot schimbarea va fi solutia. Link spre comentariu
Razvan_nicusor Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Salut,verifica sa nu fie blocat butonul economic ,rufe putine apa putina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum