Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 tranzistori ne gasiti va rog ajutor

Vizitator ciprian max

Postări Recomandate

Vizitator ciprian max

salut sunt din jud olt si va scriu cu gandul ca poate o sa ma ajutati sa gasesc inlocuitori sau cel tuntin sami ziceti de unde casesc si eu 2 dranzistori : C2073 si A940 as vrea sami ziceti si mie ce este de facut acesti tranzistori sunt dintrun amplificator audio de 150w va rog ajutor as pute sa pun frun fel de bd in locul lar apropo alimentare amplificatorului este de 70v ce fac caci nu mai am la ce asculta cum ce pot pune in locul lar apropo acesti tranzistori sunt prefinali ast raspunsuri cu sugesti multumesc anticipat :cry:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

5

• mila

3

• ionut_te

3

• Relav

2

Top autori în acest subiect

Cum s-or fi ars oare??? Altceva nu a mai ajuns bulistor??? Internetul a restricţionat accesul la datasheet-uri???Oricum, răspunsul la întrebare ar fi ăsta:- 2SC2073 = BD239C- 2SA940 = BD240CDiferenţa majoră între originali şi echivalenţii propuşi este la capitolul Vce, care la primii este de 150V, iar la BD-urile astea de 115V, cu condiţia să aibă C în coadă...

Link spre comentariu
Vizitator ciprian max

multumesc frumos sau ars caci am imprumutat statia si siau batut joc de ea apropo sa nimeresc pe pini?adica sunt la fel intra pe aceia baza la baza colector la colector si emitor la emitor multumec enorm

Link spre comentariu
Vizitator ciprian max

scuze ca te tot scai dar de unde cumpar eu de la un magazin nu au decat BD 245 si 246 ce parere ai astia sunt buni de cevate rog raspundemi ca sami pot face si eu comandamultumesc anticipat

Link spre comentariu
Vizitator ciprian max

auzi nici dastia nu am gasit dami idul tau de mes sa vb mai liber caci sti ca nu avem voie sa dam nume de firme idul meu e cipry_max2007 te rog dami add singuri care ii gasesc sunt BD245 BD246 lucreaza la 115 volti si au 80 w ce zici sunt buni

Link spre comentariu

scuze ca te tot scai dar de unde cumpar eu de la un magazin nu au decat BD 245 si 246 ce parere ai astia sunt buni de cevate rog raspundemi ca sami pot face si eu comandamultumesc anticipat

Mai Cipriane, Ca sa se inteleaga in scris om cu om in limba romana au fost stabilite si semne de punctuatie. Oricat de grabit ai fi , pentru a fi inteles, foloseste-le.
Link spre comentariu

BD245/246 sînt trz finali, dacă e nevoie de trz prefinali pui BD239/240C, 241/242C, 243/244C, 911/912, 941/942, TIP31/32C...etc, ţine cont că ăştia toţi rezistă la 100V deci maxim alimentări de +/-50V, de preferat mai mici, ptr tensiuni mai mari, pui MJE15028/15029 ptr 120V, 15030/15031 ptr 150V, 15032/15033 ptr 180V... etc. Deci dacă alimentarea amplifului e dublă, +/-70V nu poţi să pui decît ultimele 2 variante, dacă e în total 70V, adică +/-35V, merge orice acolo.

P.S. Subiectul era ptr ''Colţul depanatorului'', nu ptr aici.

Link spre comentariu

BD239C/240C sunt garla la magazinele online cu preturi intre 1 si 20 Ron! :rade: Mai trebue sa-i imperechezi! :rade: Datasheet sunt sute de pagini pe net ca sa vezi dispunerea picioarelor.Sfatul meu ...cauta un depanator cu experienta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări