Dragosule Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Salut...Vreau sa fac semnalizari tip america(cand nu semnalizez, becul semnalizarii sa stea aprins in proportie de 20-40%) Mentionez ca am incercat cu bec cu 2 filamente dar nu mi-a reusit pentru ca mi se ardea siguranta. Am legat un filament de 5W pe pozitie si celalalt de 21W l-am lasat pe semnalizator.Va rog mult sa ma ajutati...Multumesc Link spre comentariu
Aelfo Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Legi in paralel pe becurile de semnalizare, printr-un releu, un circuit de alimentare de 5-9V (aici poti face diverse incercari). Daca semnalizezi sa nu fie conectat acest circuit secundar, iar cand nu semnalizezi sa ai pe becurile de semnalizare o tensiune de cat doresti tu (5-9V). Link spre comentariu
iahim999 Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Asta chiar nu am stiut-o si este interesant ca stau aprinse asaSunt facute asa sa nu se arda becurile asa repede? Link spre comentariu
Dragosule Postat Iulie 8, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2010 Si cum fac sa nu fie conectat circuitul secundar cand semnazilez?.. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Depinde ce releu de semnalizare utilizezi.La alea "americanesti" e simplu: becul e cu doua filamente: cel de 5W este la pozitite si sectiunea de 21W functioneaza la semnalizare (eventual si frina!). In anii '50...'70, majoritatea camioanelor si autoutilitarelor aveau acest sistem de iluminare la lampile de spate (ultimile vehicule romanesti care au utilizat acest sistem fiind autoutilitarele TV12). Link spre comentariu
Dragosule Postat Iulie 8, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2010 Pai asa am facut si eu.. ca ma intereseaza doar in partea din fata a masinii.. adica in far sa stea aprinsa ...Am pus un bec cu 2 filamente. un filament legat la pozitie si celalalt lasat la semnalizare... Dar nu mi-a reusit pentru mult timp.. dupa vreo 2 min cand am coborat din masina deja nu mai mergea unu si apoi celalalt... si mi s-a ars si siguranta de la pozitie Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Ai facut vreun scurtcircuit la conexiuni. O siguranta auto de 6A permite alimentarea unor consumatori cu puterea totala de 70W pe acel circuit. Nu cred ca doua becuri de 5W montate suplimentar, sa iti arda siguranta. Link spre comentariu
Dragosule Postat Iulie 8, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2010 siguranta era de 7.5Chiar nu stiu ce sa fac.. sa mai incerc sa mai leg o data de pe pozitie pe un filament si celalalt pe semnalizare.. dar e urata treaba ca becurile cu 2 filamente sunt albe.. si mie mi-ar trebui galbene-portocalii. Le-am colorat cu spray si se vedea destul de bine...Mi-a mai zis un electrician auto ca se poate printr-un montaj.. stabilizator de tensiune.. si multe altele. dar e prea costisitor. !!! Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Becurile cu doua filamente (21+5W in fasung BA15d) ar trebui sa functioneze fara probleme (5W la pozitie si 21W la semnalizare). Evita totusi sa utilizezi becuri de provenienta chinezeasca, care incep sa ne inunde piata si sint foarte putin rezistente in timp. Ai grija la modul cum protejezi becul in suportul de montaj, astfel incit sa nu ajunga la el picaturi de apa, praf sau noroi. Link spre comentariu
Dragosule Postat Iulie 8, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2010 Cred ca am facut undeva scurt.. si cred ca in soclul becului.Becurile sunt OSRAM ... Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 sigur buba e un scurt ceva,sau ai pus firele invers la bec(semnalizarea pe pozitie si invers) la cazanul meu(oltcit) am asa ceva de ceva timp si merge brici Link spre comentariu
Dragosule Postat Iulie 13, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2010 Hmm.. am sa mai incerc in zilele ce urmeaza Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 Ai mare grija la conexiuni si utilizeaza fasunguri originale. Trebuie sa fii atent la montarea becurilor in fasung - tipurile de becuri cu doua filamente (de 5+21W cu fasung BA15d) au un singur sens de montare: pe partea laterala a partii metalice a becului se gasesc doua "puncte" situate la distante diferite fata de capatul cu contacte, tocmai pentru a nu monta becul invers in fasung. Link spre comentariu
Dragosule Postat Iulie 15, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2010 Multumesc mult pentru ajutor Link spre comentariu
Dragosule Postat August 4, 2010 Autor Partajează Postat August 4, 2010 revin....De data asta mi-a reusit...Multumesc celor care m-au ajutat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum